Vastattu

Navigointi ja paikannus: Ulkoinen gps ja HTC

  • 1 marraskuu 2011
  • 3 kommenttia
  • 3373 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 6 kommenttia
Hei!

Onko kenelläkään kokemuksia ulkoisen blutooth-gps vastaanottimen käytöstä yhdessä android puhelimen kanssa? Itselläni Blumax merkkinen laite pelasi Nokialaisen kanssa upeasti (huomattavasti puhelinta tarkempi gps!), mutta HTC Desire HD:n kanssa ei onnistu. Laitteiden paritus onnistuu normaalisti ja gps ilmestyy laiteluetteloon, mutta esim. autonavigointi sovellus (Locations) ei anna mahdollisuutta valita ulkoista gps:ää paikannusvaihtoehtona. Onko tosiaan näin ja on vaan tyytyminen puhelimen ajoittain hyvinkin epätarkkaan gps:ään?

Yksi hyvä tapa on testata gps tarkkuutta käynnistämällä joku matkaa mittaava sovellus(esim. Sports Tracker) ja jättää puhelin paikalleen (hyvässä gps vastaanotossa!)esim tunnin ajaksi. Sen jälkeenhän ei saisi olla kertynyt matkaa ollenkaan, mutta yleensä puhelimen gps tuottaa melkoisen matkan, ulkopuolinen merkittävästi vähemmän. Ulkoisen pienen laitteen voi myös asettaa helpommin gps-vastaanoton kannalta hyvälle paikalle.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dima1 2 marraskuu 2011, 15:33

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Ratkaisu: https://market.android.com/details?id=googoo.android.btgps&feature=search_result
Hieno homma...

..täytyypä latailla ja kokeilla pikimmiten....
Ensimmäinen käyttökokemus:

Hyvin tuntuu tuo Bluetooth Gps toimivan, kun jaksaa asetella kaikki asetukset kohdalleen. Ilmeisesti ei tarvitse käynnistää puhelimen omaa gps:ää ollenkaan ja silloin joillain ohjelmilla ei kaikki ominaisuudet toimi(?). Ainakaan 'Gps Essentiels' ei näyttänyt satelliitteja ao. välilehdellä, vaikka muuten saikin yhteyden níihin! Sports Tracker taas ei näyttänyt gps symbolillaan yhteyttä (=pysyi punaisena), vaikka satelliittiyhteys selvästi oli jo muodostettu. Ja tietysti hieman hankalaa avata aina tämä Bluetooth Gps aina ensin taustalle ja sitten vasta haluttu ohjelma. Mutta nuo on pieniä harmeja,kun gps tarkkuus paranee selvästi ja satelliittifixi tulee nopeasti jopa sisätiloissa (tietysti laitteesta riippuen). Samanaikaisesti pystyi käyttämään myös toista bluetooth sovellusta (sykevyö) ja hyvä niin!!

Joten kiitos vinkistä ja tuli taas todistettua,kuinka keskustelufoorumi antaa avun kun merkin/maahantuojan oma palvelu ontuu....

Osallistu keskusteluun