Vastattu

Netti katkeaa, kun puhelu on auki

  • 10 August 2020
  • 4 kommenttia
  • 6609 katselukerrat

Minulla on Huawei p30 pro. Vaihdoin Elisan liittymät työnumeroon ja henkilökohtaiseen. Puhelin siis dual sim. Sitten alkoi ongelmat. Käytän puhelinta tukiasemana ja aina, kun puhelin soi niin netti sammuu.  Eli aina kun asiakas soittaa en voi auttaa häntä netin kautta. Tänään laitoin asiakkaan kaiuttimelle, että voin katsoa samalla selainta. Ei onnistunut, koska netti ei oli katki. 

Työliittymässä ei ole dataa ollenkaa ja henk.koht on. Henkt.koht. on asetettu puhelimessa ensisijaiseksi. Johtuuko tämä siitä, että kun on puhelimessa niin toinen sim ns. toimi ollenkaan eikä sen data liiku? 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jniiranen 10 August 2020, 15:37

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Kuulostaa siltä että puhelimessa ei ole VoLTE kytketty päälle? Puhelimesta pitäisi pystyä myös valitsemaan asetuksista kumman sim-kortin dataa se käyttää. Wi-Fi-puhelut asetuksista kannattaa olla tässä tapauksessa pois päältä.

Huawein VoLTE ohje

Volte on päällä ja Wi-Fi-puhelut ei ole päällä kummassakin kortissa. Mutta työliittymä ei näytä voltea etusivulla eli johtunee siitä ettei liittymässä ole datapakettia?  Mutta miksi henk.koht. liittymän datapaketti ei toimi samalla kun puhun työliittymässä?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Tarkistin asiaa, molemmissa liittymissä pitää olla data käytössä ja myös VoLTE päällä, muuten data ei toimi työliittymän puhelun aikana. VoLTE tarvitsee toimiakseen dataa.

Tälläkin asetuksella on sitten vaikutusta asiaan (Asetukset > Mobiilidata > Mobiiliverkko > Sim-korttien hallinta > Vaihda datayhteyttä puheluiden aikana) "Vaihda datayhteyttä puheluiden aikana" käytössä.

Puhelin on Dual SIM-standby, eli tämä tarkoittaa sitä, kun olet toisella kortilla puhelimessa niin toinen kortti on pois käytöstä. Tämän voit kuitenkin kiertää, mikäli SIM-kortit tukevat VoLTE-puheluita.

Okei eli vika on silloin siinä ettei toisella kortilla ole dataa ollenkaan. Vaihdoin sen jo äsken uuteen liittymään jossa on verkkoyhteys, päättelin johtuvan siitä.