Vastattu

NEXUS 5 - MMS viestit ja APN-ongelma

 • 16 maaliskuu 2014
 • 40 kommenttia
 • 46198 katselukerrat

Hei!

Alla pitkä ”vuodatus”, mutta lyhyesti Nexus 5:ssä kuvaviestit eivät toimi ja vika ilmeisesti APN-asetuksissa!

Minulla on Saunalahden Megareilu 3G. Vaihdoin laitteen LUMIASTA NEXUS 5:een ja kuvaviestiongelmat alkoivat. Oletusasetuksilla SMS-viestit toimivat normaalisti, mutta MMS-viestit toimivat miten sattuu. En jaksa enää kysyvä/vahvistaa, ovatko vastaanottajat saaneet viestejä, jotka ovat menneet läpi satunnaisesti. Samoin vastaanotetut MMS-viestit tulevat läpi satunnaisesti. Olen testaillut APN-perusasetuksilla mm. lähettämällä viestejä itselleni, mutta esimerkiksi viimeisen viikon aikana onnistui vain muutama viesti tulemaan laitteelle. Mitään logiikkaa läpimenolle en löytänyt ja olen palautellut APN:n oletusasetuksen jo niin monesti, että tarvittaisiin kohta tietokanta ;)seurantaan.  Loput viestit jäävät ilmoitukseksi ”lataa napauttamalla”, mikä ei kylläkään onnistu. Käytössä on Hangouts, joskin tarkoitus oli käyttää CHOMPia, mutta näiden ongelmien takia yritän saada toimimaan ensin perusohjelmalla.

Ainakin CHOMP herjasi suoraan tarkistaman APN-asetukset. Saunalahden tai Elisan sivuilla ei ole KITKATin yksiselitteisiä asetuksia ja kun en ole painiskellut näiden ongelmien parissa ja aikakin on rajallista, joten

A)     soitin asiakaspalveluun. Täältä suositeltiin soittamaan maksulliseen Omaguruun, mutta sain käännettyä veivaamisen jälkeen tekniseen tukeen, koska kyse ei ole mistään uudesta virityksestä vaan palveluun luuluvasta perustoiminnosta. Siellä ei osattu sanoa juuta tai jaata, koska APN asetukset ovat minulla jo oletuksilla eikä heillä ollut heittää minulle varmasti oikeita asetuksia laitteeseeni (siis en saanut vahvistusta siitä, ovatko vanhat APN-asetukset OK vai onko jokin ”bitti” minulla väärin)

B)      Yritin itse soveltaa vanhojen Android –versioiden asetuksia nettitiedoilla, mutta ongelma on se, että APN-asetuksissa näkyvissä” MMS-bokseissa” (Elisa MMS ja Saunalahti MMS) ei ole erillistä aktivointipallukkaa vastaavasti kuin Internetin APN-asetuksissa (Elisa Internet ja Saunalahti Internet, joista viimeinen on valittuna oletusarvoisesti ). Kun tarkoitus oli tehdä uusia asetuksia Saunalahti MMS arvoihin ja kun tuo ei onnistunut, oli ideana kokeilla MMS:n APN-arvoja vaikka niillä arviolla, jotka ovat netissä vanhoille Android –versiolle. Mutta, kun teen uuden APN:n MMS:lle (johon nyt tulee mahdollisuus aktivoida tämä sinisellä pallolla)ja johon laitan mitä APN-arvoja tahansa, tämä pysyy aktiivisen alle puoli minuuttia ja palautuu oletustilaan (siis jossa MSS:n APNnät ovat aktivoimattomina). Toisin sanoen uusi APN ei pysy päällä (ei tiedä pysyisikö, jos olis satavarmasti oikeat arvot?)

C)      Kävin lopulta Elisa Shopitissa, josko siellä ongelma tunnettaisiin. Siellä palautin APN-arvot laitteeseen oletuksina ”livenä” ja tilanne on se, että kuvaviestit eivät vieläkään toimi. Liittymän tiedot ja asetukset pitäisi olla kunnossa. Eli asia jäi avoimeksi.

D)     Voin toki soittaa vielä Omaguruun, mutta mielestäni tämä ongelma ei kuulu minun maksettavaksi, jos roikun linjoilla kiitettäviä minuutteja
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi JRatamaa 24 huhtikuu 2014, 20:57

Itsellä kanssa vastaavanlainen ongelma. Aluksi edes huomannut kyseistä vikaa. Kunnes kaveri laittoi MMS-viestin.

Vikahan korjaantui aika hauskasti.

Koitin ensin muokata APN kuten se oli vanhassa galaxy 9000:ssa. >> Tein muutoksen asetuksiin >> koko APN hävisi.

Palautin defaultit >> uusi muokkaus >> taas katosi. Jostain syystä itsellä oli defaullttina kahdet asetukset, saunalahden ja elisan. Johtuu 100% todennäköisyydellä uudesta ei roamaavasta micro-sim kortista..

Lopulta selattuani muutamat foorumit keksin ratkaisun:

Poistin saunalahden molemmat APN asetukset (Internet JA MMS) ja muokkasin elisan mms APN asetuksiin todennustyypin tyhjästä >> PAP

Sitten vaan tallennus ja toimii kuin junan vessa. Näin sain itselläni MMS-viestit kulkemaan.
Katso alkuperäinen viesti

40 kommenttia

http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/196/

mulla on tuo 13 alkuinen ja tein ohjeen mukaan elisan mms asetuksilla. ei toimi ei.
Käyttäjätaso 5
 • , tein hieman korjaustoimenpiteitä liittymällesi. Kokeile käynnistää puhelin uudelleen ja varmista, ettei sinulla ole aktiivisina useita MMS-asetuksia samaan aikaan käytössä.
 • laitoin viestin. ei toimi vieläkään :smileyundecided:
  Käyttäjätaso 3
  Itsellä toimii noilla Elisan asetuksilla mms-viestit, mutta enään ei pääse kirjautumaan mobiili oma saunalahteen koska luurissa ei ole enään sauniksen asetuksia. Hmm..
  Minulla on myös samat ongelmat. Ei toimi ei. Roamaava sim-kortti, 13xx alkuinen. Numero on profiilissa, jos tämän voi jotenkin tuen kautta korjata. Microsim-korttiin vaihdettiin samassa liikkeessä mistä ostin uuden puhelimeni, ja uusi puhelin oli mukana, joten jos tässä tarvitsee vaihtaa ei-roamaavaan sim-korttiin, niin siitä en kyllä aio maksaa!
  Ilmeisesti ongelma johtuu siitä, että valmiissa APN-asetuksissa on väärä MNC-arvo (5, kun pitäisi olla 05). Itse tappelin saman ongelman kanssa ja ratkesi vasta kun palautin oletusasetukset sekä puhelimen, että Hangoutsin APN-asetusvalikosta, jonka jälkeen poistin Hangoutsin omien APN-asetuksien kautta muut APN:t paitsi Saunalahti MMS:n, ja korjasin tuon MNC-arvon 5 -> 05.
  Ei oo vika ainakaan tuossa MNC:ssä mulla.

  05 on kaikissa mitä olen kokeillut. Ei vaan pelitä.
  mtakala kirjoitti:
  Ei oo vika ainakaan tuossa MNC:ssä mulla.

  05 on kaikissa mitä olen kokeillut. Ei vaan pelitä.

  Oletko jo laittanut viestiä moderaattoreille ongelmasta?
   Kirjoitin nyt viestin yhdelle moderaattorille.
  OK, homma alkoi pelittämään. Teemikko antoi privassa vinkkejä, joista ratkaisevin oli...:

  SIM-korttini on ei-roamaava vaikka luulin sen olevan Roamaava.

  Elisan netti- ja mms-asetukset pelittävät.

  Proseduuri:

  1) Palauta oletusasetukset; näkyviin tulee sekä Elisan että Saunalahden Internet sekä MMS APN:t. Nettinä toimii kumpi vaan, mutta MMS pitää olla Elisan.

  2) Poista molemmat Saunalahden APN:t. Elisan Internet APN toimii tässä liittymässäni.

  3) Korjaa Elisan MMS APN:stä todennustyyppi "Ei mitään" -> PAP. Tämä tulee jostain syystä väärin SIM-kortilta. Liekkö jossa SIM-korttierässä ollut väärät asetukset?

  4) Buuttaa äläkä koske asetuksiin enää ikinä......
  Viimeisenä testannut mtakalan antamaa vinkkiä, ei vaikutusta.

  Liittymänä Saunalahti Reilu.

  Mms viesti ei tule perille kuin viestinä katso osoitteesta .... Eikä myöskään lähetä. Textra käytössä.

  Kaikkea koittanut etsiä foorumilta ja testata, mitä avuksi ?
  manjanti, tiedätkö onko SIM-korttisi roamaava vai roamaamaton? Milloin se on hankittu?
  Roamauksista ei varmuutta, toukokuussa-14 liittymä hommattu...
  manjanti kirjoitti:
  Roamauksista ei varmuutta, toukokuussa-14 liittymä hommattu...

  OK. Kannattaa laittaa yksityisviestiä jollekin tässä ketjussa keskusteluun osallistuneelle moderaattorille, esim. Teemikolle. Voivat tsekata, onko liittymän päässä kaikki kunnossa, ja neuvovat tarvittaessa muutenkin selvittämään ongelmaa.
  Loppuvuodesta 2014 vastaanotin parikin multimediaviestiä eri lähettäjiltä ja yllätyksekseni ne tulivat oikein perille! Tai no, kuvat omissa viesteissään ja tekstit omissaan. En ole muuttanut mitään asetuksia tai muutakaan (androidikin on vielä 4.4.4). Toivotaan että pysyy toimivana.

  Osallistu keskusteluun