Nokia 5 ja puuttuvat tekstiviestit

  • 6 November 2017
  • 20 kommenttia
  • 4649 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Päivitin pari viikkoa sitten Nokia 5 puhelimeen uusimman päivityksen ja samalla ohjelmistoversio nousi versioion 7.1.2. Nyt viikon vaihteessa ihmettelin, kun parista paikasta ei tullut tunnuslukuja tekstiviestillä. Muuten puhelin vastaanottaa puheluita ja tekstiviestejä normaalisti. Luulin ongelman johtuvan omasta liittymästä, koska kortinvaihto tehtiin samalla. Kyselin asiaa lähettäviltä tahoilta, mutta asia odottaa vielä siellä selvitystä. Tutkin asiaa muualtakin. Selvisi että mm. Briteissä osalla on vastaavia ongelmia. Siis ohjelmistopäivityksen jälkeen puhelin ei ota tekstiviestjä vastaan. Omalta osalta asian tekee oudoksi se, että vain osa estyy. Ainakaan vielä en löytänyt laitteesta valintaa, jolla voisi estää tuntemattomat numerot. Ainakaan sellaista valintaa ei löydy, ainakaan helposti En tiedä voisiko syyllinen olla Fonectan sovellus, mutta siinäkään en ole valinnut estetyksi salattuja. Voisiko ongelmana olla liian aktiivinen Googlen suodatus puhelupuolella, mutta senhän ei pitäisi vaikuttaa tekstiviesteihin? Olenko väärässä?

Onko muilla vastaavia ongelmia, eli Nokia 5 tai Nokia 6 puhelimisessa Android versiolla 7.1.2 tekstiviestejä jää matkalle? Samaan aikaan, jos kortin siirtää esim Nokia 8 puhelimeen, jossa on 7.1.1 versio, niin ongelmaa ei ole. Omalta osalta varmuudella parilta pankilta ei viestit tule perille. Nyt joulun tullessa monelta voi jäädä saamatta tekstiviesti-ilmoitus tulleesta paketista, koska puhelin kadottaa sen. Siis siksi tämä ainakin tiedoksi..

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

20 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Kannattaa tarkistaa, että palveluviestit ovat sallittuna itse puhelimessa. Itselläni ei Nokiaa ole, mutta Samsung Galaxy S7:ssa polku on seuraava: Tekstiviestit -> Asetukset -> Lisää asetuksia -> Palveluviestit.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Kiitos vinkistä, mutta palveluviestit ovat sallittuina. Koneessa kaksi korttia ja molemissa tuo on sallittuna. Joten seuraavaa kikkaa odotellessa.
Täällä sama vika samalla puhelimella. Nyt on jäänyt tulematta yksi postin saapumisilmoitus ja ainakin kolmelta eri tuttavalta lähteneet tekstiviestit. Näistä kahden kanssa koitettiin viestin lähettämistä uudestaan ja uusintayrityksellä toimi normaalisti.
Varsin ärsyttävä ominaisuus, kun noita matkalle jääneitä viestejä ei mistään saa jälkikäteen kai ongittua.
Sama ongelma vaimon Nokia 5 puhelimella, toinen operaattori (Moi mobiili), vika ollut pari päivää, osaalta ihmisistä tulllut viestit ja osalle ei kulje kumpaankaan suuntaan. Laitettiin äsken Messages -> Asetukset -> Lisäasetukset -> Puhelinnumero kohtaan oma puhelinnumero. Ainakin nyt menee viestit perille molempiin suuntiin, ei ole varmuutta liittyikö tuohon asetukseen.
Täällä myös jäänyt viestejä tulematta. Nokia 5. Versio7.1.2 syytä en myöskään ole vielä keksinyt.
Käyttäjätaso 3
No onpas kyllä ikävä ongelma tullut päivityksen myötä 😞 Ei ole itselläni valitettavasti Androidia käytössä jotta voisin asiaa tarkemmin testailla, mutta googlettelun perusteella näkyisi olevan tosiaan muuallakin vastaavanlaista ongelmaa tekstiviestien kanssa. Oliko tuosta PanuVa:n ohjeesta hyötyä, tai onko muilla jotain vinkkejä miten on saanut tekstarit pelittämään?
Hei! Olen toisaalla täällä kertonut vastaavasta ongelmasta omassa Nokia 5-puhelimessani. Tekstarit vain hyvin satunnaisesti jos ollenkaan kulkevat samojen tahojenkin kanssa. Mm. lääkärin viestit isoin ongelma. Elisan asiakaspalvelu kehottaa toistuvasti testauttamaan toisella laitteella onko kyseessä laitevika. Vaikka kerroin tästä viestitysketjusta heille, ja laitoin äsken linkinkin tästä. Ei ole toista laitetta ja pitäisi mennä Elisa Kulmaan selvityttämään. Nyt en jaksaisi mitenkään siihen "rumbaan", jos onkin ihan turhaa, kun en ole tervekään. Tuntuu että keskustelevatko Elisan asiakaspalvelussa olevat omien omagurujensa kanssa josko ongelma tiedossa siellä? Kiitos lisätiedoista jos kellä on! T. Pinelope
Sama ongelma Nokia 5 puhelimessa.
Hei! Olen nyt juuri saanut Elisalta alla olevan vastauksen. Kehottivat ottamaan yhteyttä tänne: https://www.nokia.com/fi_fi/phones/support
Toivoisin että joku muukin enemmän "atk-ihminen" ottaisi sinne yhteyttä tässä asiassa, kiitos.
Elisan asiakastuen vataus:
"Hei, kiitos vastauksestasi. Luin tuon Palstan keskustelun ja kovasti tosiaan vaikuttaisi siltä, että kyseessä on ohjelmistopäivityksen tuoma tilanne. Jos et halua tai pysty testata SIM-korttia toisessa laitteessa, suosittelen olemaan yhteydessä suoraan Nokian tukeen. Nokialla on suomenkielinen asiakaspalvelu ja mahdollisuus ottaa yhteyttä chatissa tai sähköpostitse. Nokian yhteystiedot: https://www.nokia.com/fi_fi/phones/support Jos kyseessä on ohjelmistopäivityksen tuoma ongelma, emme operaattoreiden puolelta pääse asiaa korjaamaan, siksi tuota Nokialle yhteydessä olemista suosittelen. Operaattorin ominaisuudessa voimme tehdä seuraavaa: 1. Voimme tutkia epäonnistuneita viestejä, että löytyykö vikaa verkosta. Tätä varten tarvitsisimme tiedot 2-3 epäonnistuneesta viestistä (päivämäärä ja kellonaika kun viesti on lähetetty, mistä numerosta viesti on lähetetty) 2. Lähettää puhelimen huoltoon, mikäli se on kauttamme hankittu. Ystävällisin terveisin, Jaana Leino Elisa asiakaspalvelu
Laitoin Nokia tukeen tällaisen viestin:
Hei!
Nokia 5 puhelimissa (versio 7.12) eivät tekstiviestit kulje kuin satunnaisesti. Ei voi lainkaan luottaa meneekö tai tuleeko perille. Meitä on useita joilla sama ongelma.
Asiasta on käyty keskustelua täällä: ps://palsta.elisa.fi/android-23/nokia-5-ja-puuttuvat-tekstiviestit-508382/index1.html#post562088
Ja täällä: https://palsta.elisa.fi/muut-26/huoleton-data-ja-tekstarit-ei-kulje-508282/index1.html#post562001
Arvellaan syyn olevan tässä: ongelma tuntuu olevan aika laaja. "Eilisen seurannan pohjalta ongelma tekstiviestiongelma ei olisi yksinään Nokia 5 puhelimen, vaan laajemminkin ainakin 7.1.2 versioiden puhelimissa, joissa ns. puhdas Android. Toistaiseksi tekstiviestien osalta ei liene mitään muuta kuin odottaa että Google saa päivityksen ulos, jonka HMD jakelee ulos. "
Onko näin vai mistähän voisi olla kyse?
Jos mahdollista teille, vastatkaa yhteiseti kaikille Elisa Palstalla em. ketjussa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Muualla verkossa on havaintona että ongelma on mahdollisesti Googlen toimittamassa viestisovelluksessa. Korvaamalla tämä toisella voisi ongrlma ratketa. En ole testannut tuota ratkaisua ja muut ovat joko maksullisia tai mainoksia sisältäviä. Joten testaus saa odottaa.
Täältäkin löytyy valituksia: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.messaging&hl=fi
Ovat päivittäneet uuden version 15.11. eli voisikohan olettaa että olisi huomattu ja korjattukin?
Hei! Tässä ratkaisu joka ainakin minulla toimii nyt hyvin ! Eli vaihdoin Tekstraan!

https://www.matkapuhelinfoorumi.fi/threads/nokia-3-5-6-keskustelu.114102/page-32
Onkos tähän uutisia?
Vähän ihmeellistä, että Elisa ja Nokia on näin hiljaa.

Mulla on epäilys, että tämä ongelma oli jo ennen edellistä päivitystä. Ja kannattais ottaa vakavasti koska tällä tavalla ei voi tehdä töitä.

Tekstra ei myöskään ole mikään ratkaisu. Pyytää liikaa oikeuksia puhelimen ja käyttäjän tietoihin. Todella shady appi.

Kohta menee Nokia vaihtoon. Ehkäpä samalla pitää ottaa aktiivisempi operaattori.
Käyttäjätaso 7
Google Playssä on uusi versio Messages-sovelluksesta (2.5.212) , joka on julkaistu 17.11.2017. Kokeilepa auttaako päivitys.
Ei tunnu Messages päivitys auttaneen.
Olin Nokian chatissa viime viikolla jonkun tukihenkilön kanssa ja hän kehoitti vain tyhjentämään viestien välimuistin. Ei vaikutusta.
Eilen tuttu lähetti aamulla multimediaviestin kahdeksan jälkeen, se saapui 12:36. En tiedä liittyykö tähän tekstiviesticaseen mitenkään, kun kuitenkin tuli perille, mutta useamman tunnin viiveellä.

Tänään mulle on kuulemma lähetetty yksi tekstiviesti aamulla, joka ei nyt puoli neljään mennessä ainakaan ole saapunut perille.

Suht käyttökelvoton puhelin tällä hetkellä...
Saman ongelman kanssa painin itse lähes viikon ajan. Tekstiviestit eivät lähteneet puhelimesta eikä vastaan ottaminen toiminut. Telian kaupasta tai operaattorin tuesta ei löytynyt apua. Eivät olleet edes kuulleet vastaavasta ongelmasta. Googlellakaan ei löytynyt toimivaa ratkaisua.

Poistin Messages-sovelluksen kokonaan ja latasin uudestaan. Ei apua ongelmaan. En halunnut turvautua tehdasasetuksiin vielä tässä vaiheessa.
Lopulta löysin ratkaisun, mikä ainakin omassa Nokia 5:ssa toimi.

Sovellukset ja ilmoitukset --> Messages --> Tallennustila --> Tyhjennä välimuisti, Tyhjennä tiedot.
Välimuistin ja tietojen tyhjennyksen jälkeen kaikki toimii kuten ennenkin.

Toivottavasti tästä on apua muillekin. Itsellä alkoi hermo jo kiristyä Nokian kanssa 😠
Kaltar.
Tämä ongelma oli myös parikuukautta vahassa Nokia 6.ssani. Kokeilin kaikkia vaihtoehtoja, uusinta asennus,päivitys uudelleen, välimuistin tyhjennys jne. Ei apua. Viestit takkusi edelleen. Pitkän pähkäilyn jälkeen
oletin, että puhelin valitsee aina ensisijaiseti kotiverkon kun se on käyteetävissä. Eihän ne tekstarit sillälailla kulje.
Poistin WiFire yhteyden käytöstä ja kas, tekstarit kulkkee hienosti. Kokeilkaa.
Noniin.

Nokia 6 ja mikään ei auta. Itselläni tämä ongelma vaikuttaisi olevan vain/enimmäkseen pankin varmenne viesteissä. Välissä on jäänyt tulematta postin/MH saapumis ilmoitus ja joku automaattinen muistutusviesti esim lääkäristä.
Olen kokeillut kaikki mitä tässä ketjussa nyt on ollut. Ja pakko kai se on vaihtaa joko operaattoria tai puhelinta. Kokeilen ensin vaihtaa puhelinta.
Muutenhan vielä pärjäisi, mutta kun onhan se ikävää ettei voi luottaa siihen että viestit tulee perille, ja varsinkin nyt kun pankit otti tuon vahvemman tunnistautumislinjan, niin noita viestejä pitäisi tulla entistä enemmän ( tai siis jää tulematta)

Tietenkin jos joku on jo saanut tämän mystisen vian selvitettyä niin olisin todella kiitollinen.

Ei haluttaisi vaihtaa vielä puhelinta kun muuten ehyt ja toimiva puhelin, osittain vielä maksamattakin.

Enkä ole sen vertaa hifistelijä että pitäisi olla aina uusin puhelin...
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9
Jos joku on Nokian chatin kanssa keskustellut tai käynyt viestinvaihtoa, niin onko sieltä päin tullut muuta ohjeistusta kuin tuo välimuistin tyhjennys?