Vastattu

Nokia 7 plus

  • 22 maaliskuu 2019
  • 6 kommenttia
  • 545 katselukerrat

Ostin Nokia 7 plus puhelimen Elisalta. Vaihdoin nyt takaisin vanhaan puhelimeen. En halua, että puhelin lähettää tietojani Kiinaan. Hyvittääkö Elisa käyttökelvottoman puhelimen?
m
Mistä saan selville, oonko tietonijo lähetetty Kiinaan?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 23 maaliskuu 2019, 12:15

Lisää tietoa tuotteen palautuksesta löytyy oheisesta Elisan tukiartikkelista.

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/sopimusehdot/ohje/sopimuksen-peruuttaminen/Kannattaa huomioida se, että käyttöönotetuista laitteista 30% arvonaleneman. Eli esim. 299€ hintaisesta laitteesta saat takaisin vain noin 209€. Mikäli laite on käyttökelvoton tilien yms. takia, vastaat koko laitteen arvosta.
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Lähettäähän ne puhelimet tiedot myös Yhdysvaltoihin. Niin kuin hidas älyisempikin tajuaa, tuli mm. Uber näin vain muka. Osti muutamalla miljoonalla Googlelta ja Facebookilta tiedot mitkä kännyköillä kerätty. Ei ne ulkomaiset yhtiöt tänne ilman tietoja tule.
Niin kuin tämä sormenjälki tunnistin kännyköissä, kyllä ne kerätään. Sitten kun lukee, että 20 prosenttia sormenjäljistä pystytään jo laskemaan, siis pääsee ohi asianomaisen lukitsemasta laitteesta laskemalla. Käyttäjät vaan kuvittelee, että ne ominaisuudet ovat heitä varten.
Saksalaisetkin ottivat pari viikkoa sitten käyttöön Euroopan suurimman vakoilukeskuksen. Kyllä sekin kerää puhelimista tiedot.
Käyttärille: Haluan vastauksen Elisalta, en luentoa mitä tietoja mihinkin kerätään mistäkin laittesta
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Elisa tuskin korvaa mitään, jos olet tyytymätön hankintaan.

Tuon uutisen mukaan on korjattu asia https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006043900.html

Ihmetyttävät ihmiset, jotka puhuvat tästä HMD-tiedonkeruusta, ja samaan aikaan käyttävät Googlen järjestelmää ja kuuluvat Facebookiin, jotka keräävät kaikenlaista tietoa enemmän kuin kaikki kiinalaisvalmistajat yhteensä. Tietoa kerätään myös S-bonuskorteilla.

Tervetuloa nykyaikaan!


Ostitko verkosta, 14 vuorokauden palautusoikeus vähintään, mutta se yleensä evätään mikäli laitetta on käytetty. Tähän riittää esim. simmin asennus tai tiliin kirjautuminen.

Nyt soi S3RL - I Live For The Bass Drum (Original Mix).

Hyvää myöhäisillanjatkoa!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Lisää tietoa tuotteen palautuksesta löytyy oheisesta Elisan tukiartikkelista.
https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/sopimusehdot/ohje/sopimuksen-peruuttaminen/

Kannattaa huomioida se, että käyttöönotetuista laitteista 30% arvonaleneman. Eli esim. 299€ hintaisesta laitteesta saat takaisin vain noin 209€. Mikäli laite on käyttökelvoton tilien yms. takia, vastaat koko laitteen arvosta.
Käyttäjätaso 7
Ostin Nokia 7 plus puhelimen Elisalta. Vaihdoin nyt takaisin vanhaan puhelimeen. En halua, että puhelin lähettää tietojani Kiinaan. Hyvittääkö Elisa käyttökelvottoman puhelimen?
m
Mistä saan selville, oonko tietonijo lähetetty Kiinaan?


Tiedoksi

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/hmd-global-vastaa-tietovuotoepailyihin-taustalla-nokia-puhelimen-virheellinen-aktivointikoodi-nain-varmistat-saaneesi-turvapaivityksen-6762232
Kun suljet/avaat kännykällä kotisi oven älylukon, avaat/suljet autosi älylukon, sytytät/sammutat kotisi valot kännykkä sovelluksella, käytät kirjoitinta älykännykällä ym.. Kännykkä lähettää tiedot (kait) vain käytettävän tuotteen valmistajalle, koska he aina vastaavat, etteivät jaa tietoja kolmannelle osapuolelle.
Mistä sen tietää mihinkä maahan esim. nämä lähettää tietonsa, saksalaiset, ranskalaiset, korealaiset ym. autot. Jospa niissä on kiinalaiset lukot niin menee kiinaan tiedot niistäkin.

Osallistu keskusteluun