Kysymys

[Ohje] Huawei Ideos X5/U8800 custom ROMin asentaminen

  • 30 heinäkuu 2011
  • 21 kommenttia
  • 7047 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Vastuuvapauslauseke:

En ole vastuussa mistään eli teette omalla vastuulla kaiken puhelimillenne ja saatatte rikkoa ne ja takuu menee jne. diipa daapa.
Tiedotkin menetätte jos ette tee varmuuskopioita.

Alkuvalmistelut: Lataa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=14870348 ' TARGET='_blank ja haluamasi ROM (suosittelen tätä: http://android.modaco.com/topic/342205-29-july-b137-r6-flb-custom-rom-for-the-huawei-u8800-with-online-kitchen/ ' TARGET='_blank) ja laite ne muistikorttisi juureen.

1) ClockworkModin asentaminen
    Sammuta puhelin, pidä molempia äänenvoimakkuusnäppäimiä pohjassa ja paina virtanäppäintä. Tulee Saunalahden splash screen ja näyttö muuttuu pinkiksi. Kytke puhelin tietokoneeseen. Siirrä Clockwork image-kansioon ja korvaa sillä siellä oleva recovery.img. (kannattaa ottaa talteen se koko image-kansio jos joskus haluaa palauttaa laitteen alkuperäiseksi esim. huoltoa varten.) Irroita puhelin tietokoneesta, ota akku irti, laita akku takaisin, pidä vol+ pohjassa ja käynnistä puhelin. Puhelin menee Clockworkkiin.

Clockworkissa näppäimet ovat:
vol- = alas
vol+ =ylös
"takaisin näppäin" = takaisin
"haku näppäin" (se missä on suurennuslasin kuva) = valinta näppäin eli ok tai eteenpäin jne.

2) Varmuuskopion tekeminen
    valitse "backup and restore" -> "backup". Sitten se tekee varmuuskopion.

Tämän varmuuskopion avulla pystyt palauttamaan alkuperäisen ROMin esim. huoltoa varten.
Tämän varmuuskopion avulla et pysty palauttamaan ohjelmia yms. mitään dataa custom romiin.

3) Wipetys ja Custom ROMin asentaminen
    Valitse "wipe data/factory reset" ja "wipe cache partition" ja mene "advanced" ja valitse "wipe Dalvik Cache". Nyt puhelimesi on wipetetty eli sieltä on poistettu kaikki turhat tiedot edellisestä ROMista yms. mene "install zip from sdcard"->"choose zip from sdcard" ja valitse se ROM jonka kortillesi alussa laitoit. Asennuksen valmistuttua valitse "reboot system now". Ensimmäisessä käynnistyksessä kestää järkyttävän kauan että ei kannata heti pelästyä sitä että puhelin meni rikki.

Koitetaan pliis pitää tämä ketju puhtaana. Jos tulee ongelmia/tyhmiä kysymyksiä niin joku voisi tehdä niille oman ketjun (yksi vain, ei kaikkien tarvitse omaa aina avata sitten).
Jos jollain on jotain hyviä ohjeita niin voi lisätä tuohon perään sitten vaikka.

21 kommenttia

Minä suosittelen huoltoon vientiä ja ongelmien listausta ja kertomista huollolle.
Kunnossa oleva laite toimii parhaiten oikealla rommila ei purkkavirityksillä joissa on ongelmia joista kukaan ei vastaa ( ennenkuin herne menee nenään, niin näistä ongelmista voi lukea muunkielisiltä sivuilta).
Tietenkin jos puhelin on testi alustana eri virityksille , niin sitten asia on eri.
ja trollailla voi sitten jossain muualla...
Meinasin sinulle ihan samaa,jos katsoisit viestiä tarkemmin , huomaisit että kaikki eivät halua vain viritellä puhelinta loputtomasti.
Aika ihmeellistä että jotkut puhelimen omistajat tosiaan käyttävät sitä puhelimena jonka pienikin virhetoiminta ei aiheuta taas uuden rommin asennusta jonka pitäisi korjata kaikki virheet ja samalla tuoda maailmaan rauha. 😉
Käyttäjätaso 1

Minä suosittelen huoltoon vientiä ja ongelmien listausta ja kertomista huollolle.
Kunnossa oleva laite toimii parhaiten oikealla rommila ei purkkavirityksillä joissa on ongelmia joista kukaan ei vastaa ( ennenkuin herne menee nenään, niin näistä ongelmista voi lukea muunkielisiltä sivuilta).
Tietenkin jos puhelin on testi alustana eri virityksille , niin sitten asia on eri.


Minä suosittelen olemaan hiljaa jos ei tiedä mistä puhuu..
En ketään pakota mitään asentamaan, mutta nämä ohjeet nyt ovat täällä jos jotain vaikka kiinnostaisi.
Kiitokset Pelemanelle hyvistä, yksityiskohtaisista ohjeista!
Ihan huvin vuoksiko sitä noilla  kustomi rommi sivuilla heti aluksi lukee, että eivät vastaa vahingoista mitä rommi tekee, valmistajien sivuilla , epärehellisiä kun ovat, ei ole vastaavia varoituksia.
Puuttumatta ollenkaan siihen asiaan, että 5 päivää vanhan laitteen epäkuntoisuuden katsottiin vaativan kustomi rommin asennusta, ei huoltokäyntiä edes takuuaikana.
Pientä rajaa siihen kustomi rommi ihannointiin...
No ruokitaan nyt sitten trollia vaikken aluks meinannukkaa  ;D


Meinasin sinulle ihan samaa,jos katsoisit viestiä tarkemmin , huomaisit että kaikki eivät halua vain viritellä puhelinta loputtomasti.
Aika ihmeellistä että jotkut puhelimen omistajat tosiaan käyttävät sitä puhelimena jonka pienikin virhetoiminta ei aiheuta taas uuden rommin asennusta jonka pitäisi korjata kaikki virheet ja samalla tuoda maailmaan rauha. ;D


Ihan totta, siksi asensinkin vartissa toimivan romin niin ei tarvi "viritellä loputtomiin". Jotkut tosiaan käyttää sitä puhelimena ja saattaa siksi asentaa kustomin, jolla sen saa toimimaan vielä sulavammin. Tottakai voit käyttää puhelinta jossa on "pieni virhetoiminta" itse tosin korjaisin sen asentamalla romin.


Ihan huvin vuoksiko sitä noilla  kustomi rommi sivuilla heti aluksi lukee, että eivät vastaa vahingoista mitä rommi tekee, valmistajien sivuilla , epärehellisiä kun ovat, ei ole vastaavia varoituksia.
Puuttumatta ollenkaan siihen asiaan, että 5 päivää vanhan laitteen epäkuntoisuuden katsottiin vaativan kustomi rommin asennusta, ei huoltokäyntiä edes takuuaikana.
Pientä rajaa siihen kustomi rommi ihannointiin...Miks ne siellä "kustomi rommi sivuilla" kantais vastuuta jonkun laitteesta, jota ne ei itse ole edes myyneet?
Viittaat selvästikkin alla olevaan kommenttiin toisessa topicissa, selvennätkö vielä missä kohtaa tuota kommenttia "katsottiin vaativan kustomi rommin asennusta"?

FLB sisään niin kaikki toimii:

http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,18921.0.html
Veit taas sanat suustani, ruokin tässä trollia, sinua.
Jos olisit lukenut kommenttejani, niin totesin että asennettuani noita customi rommeja, ne toimivat huonommin kuin alkuperäinen.
MIssä siis hyöty?
Tarkoitinkin lähinnä sitä, että jos rommin kehittäjä ja käyttäjäyhteisö kertoo virheistä , niin vau tässäpä hyvä melkein toimiva rommi, asennankin heti.
Kerroppa nyt sitten vaikka omin sanoin missä täällä ei mainita, että  vain, yksinomaan ja ainoastaan  alkuperäinen rommi aiheuttaa kaikki viat puhelimen käytössä.
Jos custom rommit eivät toimi yhtä hyvin kuin alkuperäinen niin sitäkin vähän voisit perustella miksi näin sinun mielestäsi on? Olet ilmeisesti testaillut jotain ensimmäisiä CM7:ja Bladelle ja siitä tehnyt nämä päätelmäsi. Todennäköisempi veikkaus on että et ole ikinä edes custom rommia testannut.
Alkuperäisestä rommistakin voi tehdä customin asentamalla siihen vaikka pelkät root oikeudet, poistamalla turhia ohjelmia jne. Toimiiko se silloin huonommin kuin koskematon alkuperäinen?

Oliko pakko pilata tämä ketju kun et selvästikkään tiedä mistä kirjoitat? Olen yrittänyt ilmoittaa moderaattoreille asiattomista viesteistäsi tähän ketjuun mutta turhaan. Ei täällä palstalla ole moderointia.

Omia vähäisiä kokemuksia custom rommeista on sigussa olevista puhelimista. Mitäs vikoja niissä alkuperäisissä on ollut?
Mm. ZTE:ssä ei toiminut kompassi, SGS oli käyttökelvoton johtuen surkeasta tiedostojärjestelmästä ja SGS2:n ongelmista voit lukea tuolta Samsung alueelta.

Miksi customeissa kerrotaan bugeista? Mielestäni on reilua kertoa niistä ja siksi että jokainen ei valittaisi niistä erikseen. Seuraavaan versioon niitä onkin sitten jo yleensä korjattu.

Kertoiko Saunalahti että heidän rommillaan Bladessa kompassi näyttää väärin? Ei. Kertoiko sitä että vastaaja soittaakin portugaliin oletuksena. Ei.
Kertoiko Samsung että SGS hidastelee niin että sitä ei todellakaan odota malliston huippuluurilta? Ei. Entä kertoiko SGS2:stä että tähänpä ei saakkaan yhteyttä tai data katkeilee? Ei.
Kertoiko Saunalahti että kun huihai tuli markkinoille siinä olikin paskempi ja hitaampi rom kun millä sitä oltiin demottu? Ei.
Kertoiko WLAN-ongelmasta? Ei. Kertoiko että 720p videon kuvaaminen pätkii niin paljon että se on käyttökelvoton? Ei.
Kerrottiinko että Yle Areena ohjelmalla korkeammalla laadulla videot ovat pikselimössöä? Ei.
Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Täydellistä firmistä ei varmasti olekkaan tai se on todella pitkän kehityksen ja testauksen takana. Eli ei järkevää kehittää koska malli mihin se olisi kehitetty on jo vanhentunut kun se "täydellinen" vihdoin saadaan ulos.
Nokia on varmasti sitä yrittänyt kun päivityksiä/uusia malleja ei tule tai jos tulee niin ne ovat vuoden myöhässä. Siltikään Nokia ei kummassakaan ole onnistunut.
Aina löytyy parannettavaa oli käyttöjärjestelämä mikä tahansa. Androidissa niitä korjauksia ei vaan pakosti tarvitse odottaa valmistajalta/operaattorilta kiitos vapaaehtoisten kehittäjien.

Vaikka yritän lukea postaustasi kuinka monta kertaa tahansa niin siltikään aivan kaikki sekavat ajatuksesi virheineen eivät avaudu. Puhut itsestäsikin monikossa noissa aikaisemmissa viesteissäsi. Se joka ei halua viritellä huihaitansa tuskin tulee lukemaan koko ketjua. Viimeinen lauseesi on käsittämätön. Avautuukohan se edes sinulle? Ei tarvitse tulla kertomaan.

Omasta mielestäni moderaattorit voivat poistaa kaikki muut viestit tästä ketjusta paitsi ketjun aloittajan ja laittaa tämän ketjun lukkoon. Pysyihän tämä asiallinen ketju siistinä lähes kaksi viikkoa.  ::)

edit: siivottu turhia provoiluita pois...
Itselläni ja tyttöystävälläni on u8800 ja molemmilla meillä on samat viat, puhelin käynnistyy päivästä riippuen 3-10 kertaa uudelleen, jos verkot katoaa, täytyy itse manuaalisesti käynnistää uudelleen(lentokonetilassa käyttäminen ei auta).

oma puhelin on kolmatta kertaa samoista vioista huollossa, saa nähdä saanko uuden vai käskevätkö vaihtaa mallia..
toisella huoltokerralla vaihtoivat piirikortin. Eli perjaatteessa "puhelin vaihtui"

kuulin eilen yhdeltä tutulta, jolla myös u8800 surinan liittymällä, että kun asensi uuden firmiksen(ei siis operaattori customoitu), kaikki nuo ongelmat hävisivät, vaikka meillä onkin sama koonti versio lukuunottamatta versionumeron perässä mulla ja tyttöystävälläni on SPxxx ja custom versio listattuna puhelimen tiedoissa.

mitä siis eroa on saunalahden ja muiden operaattorien versioissa verrattuna alkuperäiseen?
muutakuin boottilogo ja muutama saunalahti sana sielä sun täällä?

tyttöystäväni ei halua enää asennella mitään puhelimeen kun se ei toimi enää sen jälkeen kuulemma kunnolla, ja kaikki ohjelmat mitä on ennen huoltoja ja huoltojen välissä asenneltu, on asennettu android marketista ja mikään ohjelma ei ole tarvinnut roottausta

onko tuonhintisen puhelimen(kämmentietokoneen) tarkoitus olla VAIN puhelin taskussa/laukussa odottamassa puhelua, jolla juuri ja juuri saa tarkistettua gmailin ja soitettua muutaman kerran päivässä vai onko se tietokone johon voi kivutta asentaa ohjelmia ja käyttää niitä?

ja huollosta tullessaan joka kerta sanoneet seuraavia asioita:

että muistikortissa saattaa olla vikaa, joka aiheuttaa jotain...(tuli puhelimen mukana, kuka sen vaihdon korvaa, jos siinä oikeasti vika?)
sim kortissa voi olla vikaa...(lupasivat liikkeessä vaihtaa maksutta)
ei saa palauttaa varmuuskopioita, koska vika saattaa tulla takaisin...(?)

niinjoo ja tyttöyatäväni mukaan toisen huoltokerran jälkeen akku ei ole kestänyt kuin alle päivän käytön.. itselläni tuntuu että kestäisi kaemmin.. 😮


tyttöystäväni ei halua enää asennella mitään puhelimeen kun se ei toimi enää sen jälkeen kuulemma kunnolla, ja kaikki ohjelmat mitä on ennen huoltoja ja huoltojen välissä asenneltu, on asennettu android marketista ja mikään ohjelma ei ole tarvinnut roottaustaonko siis puhelinteknologia mennyt yli 10vuotta taaksepäin?, kun silloinkaan ei pystynyt asentamaan oikein mitään puhelimeen ja kännykkä oli silloin vain puhumista varten ja ehkä uusimmissa oli tekstiviesimahdollisuus...

verrattuna sen ajan puhelin hintoihin.. uusi puhelin maksoi 500markkaa nykyään uusi puhelin maksaa saman.. 😮
Mitä tää nää custom romit muuttaa? Joku jollain palstalla sano että prosessorin teho paranaa 800mhz->1ghz. Mitä muuta muuttaa?
Jos rupee asentaan ton ohjeen mukaa ni pitääkö sen olla valmiiks rootattu? Onko jotain muuta mitä pitää olla tehny ennen ku alottaa ton ohjeen mukaan?
Teet vaan ohjeen mukaan ja teet backupin Clockwork Modilla. Rommiksi laittaisin jonkun tuoreemman esim. Xda:ltä löytyvän http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1149150 ' TARGET='_blank
Vielä yks tyhmä kysymys: Missä on Image-kansio? Onko se puhelimen muistissa, joka aukeaa kun liitetään tietokoneeseen, vai löytääkö sen vasta kun on avannut puhelimen CWM:n(ohjeessa kohta jossa näyttö on pinkki) kanssa?

E: Rom asennettu, jos jollain tollanen ongelma vielä tulee, niin se image kansio löytyy vasta kun puhelin on käynnistetty CWM:n kautta.
Onko teillä toiminut tuo Aurora[/url}]Aurora ROM hyvin, voitteko suositella tuota asennettavaksi alkuperäisen Huawei Ideos X5 firmwaren tilalle ("normi", ei Pro)? Säilyykö suomenkielen tuki hyvin, myös tekstiviestien ennakoivassa sanakirjassa? Entä miten tuo mainittu Saunalahti kohtainen muutos tuossa firmwaressa. Kuinka tuo asennettaisiin toimimaan Saunalahden liittymällä jos lähtökohtana on tämän ketjun aloitusopas? Entä toimiiko Saunalahden vaatimien muutosten jälkeen myös muilla operaattoreilla normaalisti?

Nimim. Ei ikinä custom romia asentanut, saatiko Androidia käyttänyt (koneista kokemusta muutoin kyllä), mutta kohta tämän päivityksen eteen mahdollisesti "joutuva". 🙂
uggeli kirjoitti:
Onko teillä toiminut tuo Aurora[/url}]Aurora ROM hyvin, voitteko suositella tuota asennettavaksi alkuperäisen Huawei Ideos X5 firmwaren tilalle ("normi", ei Pro)? Säilyykö suomenkielen tuki hyvin, myös tekstiviestien ennakoivassa sanakirjassa? Entä miten tuo mainittu Saunalahti kohtainen muutos tuossa firmwaressa. Kuinka tuo asennettaisiin toimimaan Saunalahden liittymällä jos lähtökohtana on tämän ketjun aloitusopas? Entä toimiiko Saunalahden vaatimien muutosten jälkeen myös muilla operaattoreilla normaalisti?

Nimim. Ei ikinä custom romia asentanut, saatiko Androidia käyttänyt (koneista kokemusta muutoin kyllä), mutta kohta tämän päivityksen eteen mahdollisesti "joutuva". :)

Auroraa olen käytellyt alkuajoista lähtien. Viimeisimmän version update 16 asennuksen jälkeen aloi wifin päälle laitto buuttaamaan konetta vähintään joka toinen kerta. Eilen asensin update 18:n ja homma korjaantui ja muutenkin kone tuntuu jotenkin vikkelämmältä edelliseen päivitykseen verrattuna.

Firmiksessä ei ole mitään saunalahtimuutosta, data liikkuu kun antaa sen liikkua roamingissa (ei löydy SL RILliä tähän), luuri siis luulee roamaavansa koko ajan. Ei haittaa mitään kunhan sitten ulkomaille mentäessä ottaa vaikka datan pois päältä ettei tule turhia laskuja.

Suomen kielen tuessa en ole havainnut mitään eroa alkuperäiseen Huawein firmikseen verrattuna.

XDA:n sivujen ohjeita seuraten vaan teet homman ja kaikki onnistuu hyvin!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
jarkkis kirjoitti:
Firmiksessä ei ole mitään saunalahtimuutosta, data liikkuu kun antaa sen liikkua roamingissa (ei löydy SL RILliä tähän), luuri siis luulee roamaavansa koko ajan. Ei haittaa mitään kunhan sitten ulkomaille mentäessä ottaa vaikka datan pois päältä ettei tule turhia laskuja.
Ei luule, vaan se vierailee Elisan verkossa.
jarkkis kirjoitti:
 uroraa olen käytellyt alkuajoista lähtien. Viimeisimmän version update 16 asennuksen jälkeen aloi wifin päälle laitto buuttaamaan konetta vähintään joka toinen kerta. Eilen asensin update 18:n ja homma korjaantui ja muutenkin kone tuntuu jotenkin vikkelämmältä edelliseen päivitykseen verrattuna.

Firmiksessä ei ole mitään saunalahtimuutosta, data liikkuu kun antaa sen liikkua roamingissa (ei löydy SL RILliä tähän), luuri siis luulee roamaavansa koko ajan. Ei haittaa mitään kunhan sitten ulkomaille mentäessä ottaa vaikka datan pois päältä ettei tule turhia laskuja.

Suomen kielen tuessa en ole havainnut mitään eroa alkuperäiseen Huawein firmikseen verrattuna.

XDA:n sivujen ohjeita seuraten vaan teet homman ja kaikki onnistuu hyvin!

Mutta tuolla Auroran sivuillahan on toisaalta sanottuna:

xda-developer / Aurora kirjoitti:

Users in Finland on the Saunalahti network need to change a setting for the sim card to load correctly.
download a terminal program such as connectbot and open a local session, then type:

su
setprop persist.opl.enabled 0
setprop persist.pnn.enabled 0
setprop persist.eons.enabled 0

Now reboot.
You only have to do this again if you wipe data.
Toimiiko siis ilman tuotakin?

Entä hiema OT, kumpaa suosittelisitte enemmän, tuota Auroraa, vaiko CyanogenMod 7.2:sta?
Onko jollain tietoa miksi aurora ei toimi mulla? käytössä nyt on oxygen 2.3.7 mutta uudempaa tarvis. olen yrittäny asentaa mutta jää aina saunalahti splash screeniin ja ei mee minnekkää?? oon koittanu myös muita mutta uudemmat ei toimi tossa. johtuukohan se tuosta saunalahti screenistä? vinkkejä otan vastaan. 🙂
Käyttäjätaso 3
Muistanut wipettää datat?

Osallistu keskusteluun