Oisko tietoo ..

  • 23 helmikuu 2018
  • 16 kommenttia
  • 745 katselukerrat

Minulla on tälläinen samsung galaxy s 4 .. Muuten ihan kiva ja mukava puhelin mutta .... Käytän meseee paljon ja sielle videopuhelua . Nyt näen kyllä pojanpoikani puhelimesta mutta hän ei näe minua ..Tulee viesti kameraa ei voi avata tällähetkellä .. Kamera toimii kuvia voin ottaa muista, mutta en itsestäni etukamaralla Tietäiskö kukaan mitä tehdä ja missäköhän olisi vika ..:?

16 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
"OmaElisa-verkkoasiointi"
Täällä voit keskustella ja kysyä apua OmaElisaan liittyen, sekä kuulet ensimmäisenä OmaElisan uudistuksista.

Miten ongelmasi liittyy tämän alueen aihepiiriin?
Oikein paljon kiitoksia ystävällisestä vastauksesta .. anteeksi kovasti että erehdyin väärälle palstalle . Huomaan sen kuinka ystävällisesti ilmoitit minulle asian ..tuskimpa enään kysyn sitä täältä ..:(
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Ota puhelimesta akku irti noin puoleksi minuutiksi ja pistä tämän jälkeen takaisin paikoilleen ja puhelin päälle. Tämä vastaan ns. soft resettiä.
Kiitos vastauksestasi .pitääpä kokeilla 😳
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Liittyykö ongelmasi aiemmin perustamaasi aiheeseen?

https://palsta.elisa.fi/muu-keskustelu-29/ongelma-509678/index1.html#post571408

Mikäli liittyy, vinkkinä tulevaisuutta varten: Yksi aihe ongelmaa / asiaa kohden riittää. Useampi aihe ongelmaa / asiaa kohden vain vaikeuttaa vastauksien antamista sekä annettujen vastauksien seuraamista, myös itselläsi.
Niimpä.....kokeilin vinkkiäsi ,ei toiminut ..pitää ottaa tuohon omaguruun yhteyttä jospa se elisalta tietäisi mitä minun pitää tehdä . Mutta olit tosi kiltti kun yritit neuvoa .Iso kiitos sinulle .:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tuleeko tuo viesti myös kamera -sovellusta käytettäessä vai ainoastaan Facebookin Messengerissä?
Kamerassa tulee viesti . Varoitus . Palvelinvirhe, käynnistä kamera uudelleen ..
Käyttäjätaso 7
pitää ottaa tuohon omaguruun yhteyttä jospa se elisalta tietäisi mitä minun pitää tehdä

Saat vähintään puolet uudesta toimivasta puhelimesta sillä hinnalla, mitä omaguru ottaa siitä että pohtii asiaa ja toteaa ettei voi asialle mitään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
pitää ottaa tuohon omaguruun yhteyttä jospa se elisalta tietäisi mitä minun pitää tehdä

Saat vähintään puolet uudesta toimivasta puhelimesta sillä hinnalla, mitä omaguru ottaa siitä että pohtii asiaa ja toteaa ettei voi asialle mitään.


Valtuutettu huolto veloittaa 80€ etukameran korjaamisesta. Se on sama summa, joka menee helposti puheluun OmaGurun kanssa. Sillä erolla, että OmaGuru ei tuota kameraa saa puhelimen välityksellä toimimaan mitenkään, huollolla on edes pieni mahdollisuus.

Tosin tuo huollon hinta on jo lähes puolet uudesta peruspuhelimesta, jossa kamera saattaa olla jopa parempi kuin S4:ssa.

Tuohon voisi auttaa myös tehdasasetusten palauttaminen puhelimeen. Tämä on kuitenkin sellainen toimenpide, jonka myötä puhelimesta häviää kaikki käyttäjän data (asennetut sovellukset, valokuvat yms. dokumentit). Nuo valokuvat ja muut mahdolliset dokumentit tulisikin ensiksi siirtää varmaan talteen esim. muistikortille tai pilvipalveluun. Puhelimen / sovelluksien asetuksia ei kuitenkaan saa varmuuskopioida, koska ongelma saattaa palautua kun varmuuskopio palautetaan puhelimeen.
Siirsin kommenttini tuolta Muut-ketjusta
Herää kysymyksiä:
- Ohjelma Messenger (Omat kokemukseni Messengeristä on, että Thaimaan 1Mt linjalla video oli lähes mahdoton käyttää. Koita Skypeä)
- Yritätkö yhteyttä mobiililiittymällä vai WiFin yli (estääkö liittymän hitaus videopuhelun/2G-liittymä?)
- Mikä on liittymän/WiFin nopeus ulos? (Speedtest.net)
- Onko miniällä selfie-kuvaus onnistunut/onko tiedossa, onko etukamera ylipäätänsä koskaan toiminut?

Laitapa poikasi tutkailemaan vastaukset ylläoleviin kysymyksiin?
Jos järjellistä syytä ei löydy, etukameraa ei ole koskaan käytetty ja puhelin on vanha, korjauttamaan ei kannattane ryhtyä. Hinnaksi tulee helpolla 100 euroa (80+postimaksut). Menee samoihin uuden perusälypuhelimen hinnan kanssa. Älä kajoa Omaguruun. Teistä kumpikaan ei osaa tehdä asialle mitään, mutta Omaguru osaa laskuttaa.

Itse en enää luottaisi S4:n tietoturvaan
Minulla mobiililiittymä . Tehdasasetukset on jo kertaalleen uudelleen laitettu. Eikä toimintaa ole .Selfie kuvat ovat ennen onnistuneet hyvin .mutta nyt sitten teki stopin .oiskohan tuossa etukamerassa siis joku vika . Ja ihmettelen tuota viestiä joka tulee kun käytän mesen videopuhelinta keskusteluun Kameraa ei voi avata tällähetkellä ..
Suosittelen, että sun poikasi kävisi mittaamassa speedtest.net-sovelluksella liittymän nopeuden. Itsekin voisit kokeilla mitata. Sovellus löytyy Play Kaupasta. Mikä on nopeus Download / Upload? Kertoile sitten tulos.
Download 27,59 Mbps ja upload on 17,06 Mbps ..
= Internetyhteys on hyvä. Vikaa pitää hakea puhelimesta.
Pallo on sulla, vietkö huoltoon vai hankitko uuden puhelimen. Huollolta on syytä kysyä hinta-arvio ennen huoltopäätöstä.
Ostan uuden koska se korjauskin maksaa kun minulla on vanha jo tämä puhelin .samaan hintaan saan uuden . Kiitos muuten neuvoistasi ..:D

Osallistu keskusteluun