OmaElisa-sovellus ilman Google Mobile Services (GMS) palvelua Huawei laitteessa.

  • 10 elokuu 2020
  • 4 kommenttia
  • 486 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 861 kommenttia

Käyttööni päätyi uusi Honor 9A-matkaviestin, joka on vapaa Google Mobile Services -palveluista ja API-rajapinnoista. Silti täysverinen Android-laite. Laite ei pakasta vedettynä voi käyttää Google PlayStorea sovellusten osto- tai latauspaikkana.

 

Kiinan ja Yhdysvaltojen kiistan vuoksi Huawei on rakentamassa kolmatta ekosysteemiä Applen ja Googlen rinnalle. Se mainostaakin nyt olevansa maailman kolmanneksi suosituin mobiilialustojen sovelluskauppa. Latasin Huawein AppGallerystä OmaElisa sovelluksen (Mobiili OmaElisa, versio 3.0.669). Palvelu on toiminut hyvin lukuunottamatta käynnistyksen yhteydessä näkyvää ilmoitusta.

 

Tänään 10.8.2020 palvelulla tuntuu olevan känkkäränkkäpäivä, sillä jo etusivu kertoo, jonkin menneen pieleen.

Tuotteesi välilehti näyttää tuotteeni, mutta niiden valinta antaa seuraavan virheilmon:

 

 

Ulkopuoliseen selaimeen ohjautuvat palvelun näkyvät entiseen tapaan. Viestini on samalla reklamaatio toimivien palveluiden puolesta. ;)


4 kommenttia

Käyttäjätaso 3

Hei @LeonM!

 

Kiitos erittäin kattavasta ja kuvaavasta palautteesta. :hugging: Juttelin asiasta OmaElisa-sovelluksen kehittäjien kanssa. Kävi ilmi, että aiheesta on tullut aiemminkin palautetta ja ongelma on tällä hetkellä tutkinnassa. Toivottavasti ongelmat saadaan taklattua ja saamme parannettua OmaElisa-sovelluksen käyttökokemusta näiltä osin Huawein-laitteilla.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Hei @Manna K,

Eilinen känkkäränkkäpäivä on laitteeni osalta nyt ohi, sillä näen jälleen sovelluksen sisäiset tiedot kuten “Tuotteeni”. Nyt kaihertaa enää tuo käynnistyksen yhteydessä näkyvä Popup “OmaElisa ei toimi ilman Google Play Palveluita, joita laitteesi ei tue. OK. “

Hyvä, että asia on tiedossa ja pientä viilausta saattaa joskus vielä tulla. Pääasia on, että itse sovellus kuitenkin toimii.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

taitaa olla niin että kriittiset asiat elisan app:ssä toimii ilman “google play services” komponenttia. https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/google-play-services-20-26-65-release/

asiaa pikkuisen sivuten. “google play services” on suljettua koodia eikä kuulu androidin vapaaseen koodiin. vastaavaa ongelmaa on muissakin app:ssa, kuten esim signal kommunikointi ohjelmassa (ellei asenna täältä, https://signal.org/android/apk/ )

kyseisellä komponentilla google sulkee android alustaa omaan kontrolliinsa jonka apple on tehnyt alusta saakka i-laitteissa.

huawei sulku voi ehkä johtaa oikeisiin vapaisiin vaihtoehtoihin myöhemmin, ei kuitenkaan heti. toisaalta voi tulla huawei suljettukin  järjestelmä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

@LeonM Palaanpas tähän!

Meillä havaittiin n. viikko sitten Huawei-laitteiden edellisen sovellusversiopäivityksen jälkeen tätä samaa bugia - tai ainakin saman tyyppistä! Tällöin siis sekä sovellusta käynnistettäessä että tuotesivulle navigoitaessa sovellus antoi “Hups, jotain meni pieleen”-herjan. :warning:

Tämä on nyt korjattu ja korjaava sovellusversio on nyt ladattavissa :calling:


Jos tätä (tai jotain muuta) esiintyy vielä, niin kerro. Arvostamme palautetta kovasti :relaxed:

Osallistu keskusteluun