OnePlus 3 akku

  • 21 elokuu 2016
  • 8 kommenttia
  • 3415 katselukerrat

Hei muut oneplus 3 käyttäjät, oletteko huomanneet lähipäivinä akkunne kuluvan nopeasti? Ainakin oma puhelin kuluttaa akku 1% n. 4-3 minuutin aikana, vielä pari viikkoa sitten kulutti tuon 1%:n vajaassa 10 minuutissa.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Tervetuloa Palstalle Kysymys :$

Käytössä OnePlus3 heinäkuusta saakka enkä ole huomannut samaa. Naputtelen aika ahkerasti GPS pois päältä kun en sitä tarvitse ja kirjaan ulos sovelluksista etteivät rullaa turhaan 'taustalla'.

Mites muut luurin käyttäjät, oletteko huomanneet samanlaista nopeaa akun hupenemista? Millä konsteilla parannatte akun kestoa?
Mulla on aivan sama ongelma... Tosin mietin jos reseboottais luurin jos sillä loppuisi.. mut jos ei niin sitten en tiiä mistä vois johtua
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Oletko vielä testannut näitä aikaisemmassa viestissä mainitsemiani kikkoja esim. GPS -paikannus pois silloin kun sitä ei tarvitse sekä käyttämättömät sovellukset pois päältä kun eivät ole käytössä? Muun muassa jatkuvasti aktiivinen FB istunto notifikaatteineen on yksi akun kuluttajista 😕
Sama ongelma täälläkin... missään aiemmassa puhelimessa ei akku ole tyhjentynyt tätä vauhtia : (
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Oletko vielä testannut näitä aikaisemmassa viestissä mainitsemiani kikkoja esim. GPS -paikannus pois silloin kun sitä ei tarvitse sekä käyttämättömät sovellukset pois päältä kun eivät ole käytössä? Muun muassa jatkuvasti aktiivinen FB istunto notifikaatteineen on yksi akun kuluttajista :/

Eikö OnePlussan luureissa ole mahdollisuutta asettaa sovelluksia virransäästötilaan, jos kyseisiä sovelluksia ei ole käytetty pariin kolmeen päivään? Ainakin Samsungin puhelimissa on tämä ominaisuus.

Puhelimen virrankulutukseen vaikuttaa käytön/käyttötapojen lisäksi mm:
- taustalla pyörivät sovellukset
- bluetooth -yhteys
- paikannuspalvelut ja navigointi
- mobiiliverkon signaali -> jos kuuluvuus on huono, joutuu puhelin hakemaan verkkoa aktiivisemmin, mikä lisää myös virrankulutusta.

Itselläni on Galaxy S7 ja akku kestää toistaiseksi ihan hyvin. Siitäkin huolimatta, että esim. paikannus ja bluetooth ovat päällä 24/7. Puhelimen käyttö vaihtelee jonkin verran riippuen töistä, vapaa-ajasta, reissuista jne. Harvemmin kuitenkaan puhelimen akun varaus laskee alle 50% päivän aikana.

Jotkut viisaat ovat jossain sanoneet, että akun varaus kannattaisi pyrkiä pitämään mahdollisimman tasaisesti 60-90% välimaastossa. Näin akun suorituskyvyn pitäisi pysyä hyvänä pidemmän aikaa. Jos puhelimen akun antaa toistuvasti kulua lähes loppuun ennen uutta latausta, voi se pidemmällä juoksulla heikentää akun suorituskykyä. Tämä näkyy käyttäjälle akun nopeampana kulumisena / tyhjentymisenä.
Hei. Mulla on 2 vuotta vanha One 3. Nyt akku on alkanut tyhjentyä pikavauhtia eikä lataudu kuin 50 prosenttiin asti. Lisätietoja ovat pois päältä.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Jos nyky puhelimet ylipäänsä kestää 2 vuotta niin hyvä on. Eihän nämä yhtä pitkälle enää pääse kuin vanhanliiton "tiiliskivet" 🙂 Siihen on syynsä miksi nämä on mitä on ja miksi kaikki pakataan siihen malliin ettei joka jätkä tai tyttö osaa itse akkuja laitella. Toista se oli ennen.
Eri puhelin, mutta mulla on auttanut pikakulumiseen puhelimen uudelleenkäynnistys.

Joskus järkeilin pikakulumisen johtuvan "älykkäästä latauksesta". Eli puhelin on ollut täyteen tultuaan niin kauan laturissa, että älykkyys on alkanut purkaa akkua akun säästämiseksi. Jostain syystä pakkopurku ei ole loppunut laturin irrottamisella. Aina tämäkään teoria ei kuitenkaan ole ollut kovin todennäköinen.

Näkeekö OP:n asetuksista mikä akkua syö? Sitä kannattanee myös vilkaista.

Osallistu keskusteluun