OnePlus 5 ARVOSTELU

  • 20 heinäkuu 2017
  • 8 kommenttia
  • 2202 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
ENSIVAIKUTELMA
Ostin OP5 laitteeni heti kun se tuli yleiseen myyntiin. Onnekseni Elisan myymälässä myytiin suojakuoria niin ei joutunut lähteä käyttämään laitetta ilman niitä. Ilman kuorta laite nimittäin on melko liukas joten kuoren käyttö on suositeltavaa. Yhtenä plussana huomasin ilokseni että näytön suoja oli asennettu valmiiksi.
KAMERA
Kamera on hyvä, mutta se ei kuitenkaan yllä iPhonen tasolle. Kamerassa ei ole ainakaan minulle mitään uutta tai yllättävää. Voisi jopa sanoa, että kamera olisi voinut olla paljon parempi ja syynä siihen oli, että 4k modella tai 2x zoom Tele linssillä kuvatussa videossa ei ole olenkaan kuvanvakainta ja se ei ole ollenkaan hyvä. Video siis tärisee, hytkyy ja nytkyy jos käsivaralla yrittää kuvata. Ilman jalustaa ei tule mitään.
Hyvänä puolena kuitenkin oli että normaalissa 1080p videossa on kuvanvakainta joka toimii niin kuin sen pitääkin.
Syvyystehoste moodi toimii välillä ja sillä tulee uskomattoman aidon oloisia kuvia, mutta jos esim.kuvattavan henkilön kainaloon jää pieni väli niin siihen ei tulekaan sumennettua taustaa ja kuva on pilalla.
Etukamerassakaan ei ole mitään erityistä ja kaikki toimii kuin pitääkin joten ei siitä sen enempää.
Alla oleva kuva on otettu sumennustilassa ja siitä voi nähdä virheet joita kuviin aika usein tulee.


PERUSKÄYTTÖ JA SPECSIT
Yllättävin asia on että puhelin ei ole kertaakaan pätkinyt missään mitä olen tehnyt, kiitos 6gb Ramin vanhat sovellukset avautuvat juuri siihen kohtaan mihin ne jätän todella nooeasti.Rammi ja hyvä optimointi mahdollistavat myös todella sulavan jaetun ruudun "multitask" ominaisuuden jota olen käyttänyt todella aktiivisesti.
Itse päädyin 6gb RAM vaihtoehtoon koska 8gb on aivan liikaa ja siitä ei ole mitään hyötyä. Prosessori snapdragon 835 on uusinta uutya(sama kuin Galaxy S8:ssa) ja akku on toiminut suht hyvin. Välillä Dash chargella ladattaessa akku ei kestä toisia kertoja paremmin.
Ennen puhelimen julkaisua kaikki odottivat 2k näyttöä ja saivat pettyä kun sitä ei tullutkaan. Itselle tämä 1080p näyttö ei ole pettymystä tuottanut ja kirkkautta riittää vallan mainiosti ulkokäyttöön aurinkoisella kun säällä.
PELAAMINEN
Pelit pyörivät laitteella ällistyttävän hyvin. Toissapäivänä lataamani Critical ops fps peli joka vaikuttaa raskaalta pyöri parhailla krafiikka asetuksilla 45-60 fps koko peli aikani ja se on todella hyvin. Myös muut pelit kuten NBA live mobile ja Need for speed most wanted joita olen kokeillut pyörivät ilman minkään laista lagia.


FPS(kuvia sekunnissa) oikeassa yläkulmassa
YHTEENVETO
Tämän hintaiseksi puhelimeksi OnePlus 5 on vähintään hyvä ellei loistava. Puhelimessa on hieman oiottu mutkia kamerassa eikä laitteessa ole vesi ja pölysuojausta tai edes roiskesuojausta. Mutta jos et vaadi kameralla niin paljoa etkä tarvitse vesitiiviyttä ja saat parhaat specsit hyvään hintaan niin OnePlus 5 on juuri sinun puhelimesi!!

8 kommenttia

Olen edellisen kirjoittajan kanssa arvosteluissa samoilla linjoilla, mutta eniten jäin kaipaamaan vitosen manuaalia. Jos minulle ei olisi ennestään kokemusta Android-laitteista, olisin ollut aivan pihalla. Mitähän hienouksia, joista ei ole tietoa minulta jääkään kokematta. Voisiko joku kokeneempi käyttäjä neuvoa miten saan avoinna olevan sovelluksen lopetettua. Esimerkiksi tallentamani musiikin toisto-ohjelman lopettamiseen en ole keksinyt muuta menetelmää kun sammuttaa koko puhelin, ettei se soi hamaan loppuun asti.
Käyttäjätaso 2
En nyt nopeasti keksi muuta kun että menet asetuksiin ja "akku" kohtaan sitten painat sen sovelluksen ja sen jälkeen, että pakota lopetus!

Kiitos hyvästä yrityksestä, mutta minun puhelimeni Asetukset/akku osiossa ei jostain syystä näy ollenkaan esimerkiksi sovelluksia Spotify, tai Play musiikki, vaikka musiikki soi kaiken aikaa. Joten sitä kautta lopetus ei onnistu. Muita sovelluksia pystyn kyllä lopettamaan sieltä. Onkohan minun palattava takaisin käyttämään vanhaa Samsung Galaxy s4.sta , jossa on pienoisohjelma "aktiiviset sovellukset". Sieltä sai näppärästi painamalla "Lop-näppäintä lopettamaan sovelluksen. Muistini mukaan Suomessa myytävissä laitteissa pitäisi olla saatavana suomenkieliset oppaat...
Aikaisemmin ei tämä puhelin ole kiinnostanut laisinkaan, mutta vaikuttaakin ihan hyvältä, ja varmasti riittävin ominaisuuksin ainakin minun käyttööni.
Vähän saisi kestää vettä ja kolhuja, mutta sekin ratkeaa hyvillä suojakuorilla 😛
Käyttäjätaso 2
PSTuomi etkö pysty vaan pausettamaan musiikkia ja sitten sulkea sovelluksen(painamalla koti näppäimen oikealla puolella olevaa painiketta)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Juuri näin, eli sovelluvalikko auki oikean puoleisella "napilla" ja selaat sovelluksen esiin. Sitten vain tapat sen pyyhkäisemällä oikealle.
Kiitos erinomaisista ohjeista. Kuten kerroin on kokemukseni OP5:sta hatarat. En osannut edes kokeilla pyyhkäisyä oikealle. Hyvää kesänjatkoa avustajilleni.

Osallistu keskusteluun