OnePlus 5 - Simply rocking!

  • 20 heinäkuu 2017
  • 2 kommenttia
  • 1155 katselukerrat

Arvio on kirjoitettu muutaman käyttöpäivän jälkeen, siirtymänä LG G4 luurista joka kolmannen kerran tiiliskiveksi muututtuaan sai tylyt lähtöpassit (I tried baby, I tried...).

Jos haluat lähes "vanilla" Androidin joka on oikeasti laadukas, niin #OnePlus5 on puhelimesi. Todella vähän valmistajan tekemää / esiasennettua pakollista-en-halua-käytä ohjelmaa (vrt. Samsung, LG ja muut "nimekkäät") ja oikeasti luuri on nopea kuin mikä. Puhelimen pakkauskin huokui yksinkertaista tyylikkyyttä (vapiskaa iÄpple fanpois!). Ainoa asia mikä oli ensikokemuksessa hukassa, niin en oikeasti meinannut löytää SIM-tray:n avaajaa luurin paketista, oli niin ovelasti paketoitu 😉.

TOP-6 likes so far:

1) käyttöönotto (ja siirtyminen edellisestä Android luurista asetusten kera) todella jouhea (sinällään kaikki datahan mukaanlukien kontaktit yms. mulla on ollut pilvessä since kivi ja kypärä)

2) Puhelimen lataus #dashcharge:lla on todella nopea, reilut 30 min ja 3300 mAh akku on ladattu ~20% > 100% - ja laturi/puhelin EI kuumene yhtään

3) sormenjälkitunnistin - en enää suostu ostamaan yhtään luuria ilman sitä. Kaiken lisäksi tunnistus on ripeä ja sormea ei tarvitse mitenkään supertarkkaan asetella

4) Ripeys: luuri on nopea kuin mikä ja pääsääntöisesti ei lagaa missään kohtaa; Qualcomm 835 yhdistettynä One+ ideaologiaan "less is more" toimii

5) Akun kesto omassa käytössäni on lähes 2 vrk; toki se ei ole varsinaisesti ongelma kun yön aikana voi sen latailla

6) OxygenOS käyttöjärjestelmässä on oikeasti erinomainen OotB (out of the box) käyttäjäkokemus ja sen lisäyksilöiminen omiin tottumuksiin on mahdollista runsaalla joukolla fiksuja lisäasetuksia (muutamia mainitakseni: "harmaa" lukutila esim. eBook käytössä, appikohtainen salasanamahollisuus, taskbar:in muokattavuus jne. jne.)

Ja sitten pari "could be better" asiaa

1) Oispa OIS - oikeasti optisen kuvanvakaajan puute on ainakin tämmöiselle harmaantuvalle, mutta upeasti 😉, horkkatautiselle iso haaste, jos nyt ei vallan ongelma

2) Kamerassa (softa?) laadun suhteen vielä parannettavaa - toivottavasti paranee päivitysten myötä

3) Luurin takakansi on liukas kuin saippuarasia, joten sinne ohuen ohut back-cover on must - onneksi One+:lla on makuuni sopiva valikoima tuonnekin. Muuten käyttiksestä / softasta en näin ekamutustelemalla keksi juuri mitään mainittavaa parannettavaa.

Kaikenkaikkiaan ihan loistava hankinta jos on älyluuriin sijoittaa ~500 oravannahkaa tms. käypää valuuttaa.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Samat arvostelut osuvat myös vanhempiin 3 ja 3T malleihin. Enpä näe mitään niin merkittävää parannusta vitosessa, että vaihtaisin siihen erinomaisesti toimivan kolmosen. No, tietty Android nyt on mitä on mutta sen kanssa on vain tultava toimeen.
Itsellä tuo Dash-charge ja sormenlukutunnistin on ihan MUST vaikka en OP3 ole omistanutkaan (siirtymä LG G4:sta). Makuasioita, luonnollisesti.

Osallistu keskusteluun