Oneplus 5T akku kuluu nopeasti ja lämpenee

  • 30 heinäkuu 2018
  • 4 kommenttia
  • 2020 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 0 kommenttia
Mikä avuksi kun 3kk sitten ostamani OnePlus 5T akku alkanut tyhjenemään nopeasti ja lämpenemään? Tunnin kun käyttää näyttöä niin menee n. 20% akusta.. Tämä alkoi ehkä kuukausi sitten kun tuli joku päivitys puhelimeen. Evästeet olen tyhjentänyt monta kertaa mutta ei tunnu auttavan.
Ennen päivitystä akku kesti parikin päivää helposti suht runsaalla käytöllä.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Tuostakin puhelimesta löytynee akku-asetuksista tiedot siitä, miten paljon sovellukset kuluttavat akkua? Joskus kyse voi olla ihan vain jonkun sovelluksen ja ko. järjestelmäversion yhteensopimattomuudesta.

Pikagoogletuksella näyttäisi siltä, että et ole ainut jolla on kyseistä ongelmaa. Joten toivoa sopii, että seuraava päivitys korjaisi sen, mitä edellisessä oli vialla?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Parhaalla ystävälläni on Oneplus 5T DNA:n verkossa, akkua kyllä menee todella paljon, mutta me katsottiinkin runsaasti Markorepairsia täällä kotonani 4G+-verkosta :)

Still-tilassa eli kun näyttö kiinni ja mitään ei ole käytössä, akku oli kaiketi ihan hyvä ja kesti pitkään.

Minulla on Samsung J5 2016 ja siinä kahden vuoden palvelun jälkeen alla akku olla huonompi kuin uutena ja täytyy ladata useammin, ja akku kuumenee tosi paljon myöskin latauksessa.

En usko, että se on tässä ongelma. Yleensä päällä olevat sovellukset kuluttavat sitä akkua, jos ne on ohjelmoitu huonosti. Akun lisätiedoissa on tosiaan vastaus mikä kuluttaa sitä kaikken eniten.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Täältä OmaYhteisöstäkin löytyy jo muutama op5 käyttäjä samasta aiheesta harmistuneena. 😞
Kannattaa kysyä OnePlussalta onko kyseessä joku yleinen vika vai kannattaako puhelin huollattaa.
Itse veikkaan jotain ohjelmistopäivitykseen liittyvää asiaa. https://www.oneplus.com/fi/support
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tuli vielä mieleen kun kerroit että tunnin näyttö päällä -aikana akkua menee 20 prosenttia? Minkälaisella kirkkaudella sitä näyttöä katselet? Myös videoiden katselu YouTubesta kuluttaa varmasti virtaa enemmän kuin vaikkapa Elisan yhteisön lukeminen vastaavan ajan...

Oneplus 5T -mallissa, jollainen tosiaan kaverillakin on, testieni perusteella oli pikalataus eli puolessa tunnissa sai nopeasti enemmän virtaa. Tämä voi kuumentaa akkua ja puhelinta, koska pikalataus nyt on vain sellainen. Pikalataus myös kuluttaa puhelimen akkua enemmän.

Kolmen kuukauden aikana akun kuluminen tähän suuntaan ei ole kuitenkaan normaalia. Kaverini puhelin on 2,5 kk vanha ja siinä ei tosiaan akkuongelmaa ole ollut. Jos joillakin sitä on, niin miksei sitä ole sitten kaikilla? Onkohan puhelimesi akku yksinkertaisesti viallinen?

Omassa J5 2016 puhelimessa on sama ongelma eli akkua menee RUNSAASTI näyttö päällä uuteen nähden ja tunnissa menee YLI 20 prosenttia virtaa. Puhelimeni onkin jo lähes 24 kk vanha ja aion sen tässä varmaankin uusia johonkin toiseen. Mutta mitä sinä voit tehdä?

Lataa puhelimeesi AccuBattery-sovellus ja katso mitä se näyttää akun kulumaksi.

Jos Battery Health on 70 prosenttia tai alle, on kyse ikävästä akun kulumisesta, jos taas BH on n. 90 prosenttia, vika on enemmänkin tuolloin ohjelmiston puolella.

Osallistu keskusteluun