Vastattu

OnePlus 6T 5 GHz wifi hotspot ei toimi

  • 11 marraskuu 2019
  • 16 kommenttia
  • 1815 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Pitipä kokeilla OnePlus 6T puhelimen wifi-hotspotia tänään. Muuten niin mainioon puhelimeen on kyllä tuo hotspot sössitty oikein urakalla. 5GHz hotspot ei toimi lainkaan ainakaan kahdella WIN10 läppärillä testattuna ja 2,4GHz hotspot on taas yllättävänkin hidas, pääse vain noin 40 M nopeuksiin. Ulkomaan foorumeilta löytyy asiasta tietoa, mutta onko täällä kellään tullut moinen esille.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi wellu_76 12 marraskuu 2019, 19:13

Taidanpa nyt ensin odotella Android 10 päivitystä josko tuo ominaisuus olisi korjattu siinä. 

Katso alkuperäinen viesti

16 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei. Hyvää iltaa.

Harmi juttu että et ole päässyt hyödyntämään kaikkia ominaisuuksia OnePlussalla.

Olen tekemisissä puhelimien kanssa työssä ATK-osastolla, mutta tuosta ongelmasta en ole kuullut, että 5G-tuki ei olisi pelannut asiakkailla puhelimissa joissa sitä on ollut tarjolla.

Miten kohtaat ongelman arjessasi?

Jos et näe läppärilläsi 5G-päätteistä Wifiä, siitä puuttuu Wifi AC -tuki (5G). Tämä ratkeaa joko uudella ostoksella, AC-tuella varustettu läppäri, tai AC-tikulla (Wifi). Olisiko tämä vika?

Toinen asia joka tulee mieleen, puhelimesi Wifi-asetuksien nollaus asetusvalikosta.

Nyt soi A-lusion - You Do Not Control Me (Original Mix).

Toivottavasti pääset hyödyntämään langattomia verkkoja paremmissa merkeissä!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4

Itse olen huomannut saman ongelman muutamalla edellisellä puhelimella (Huawei P30 Pro, Samsung Note 8, OP6T), että jos hotspotin vaihtaa 5GHz ei suostu Windows-kone yhdistämään. Toisaalta sekin riippuu koneesta, edellinen Dell XPS 13, joka tukee AC-verkkoja ei usein löytänyt verkkoa ollenkaan ja joskus kun löysi ja siihen koitti yhdistää koko verkkokortin ajuri kaatui hetkeksi. 

 

Toisaalta Apple:n laitteissa (MacBook Pro ja iPad) nuo 5GHz hotspotit ovat sitten toimineetkin loistavasti. Jotain yhteensopivuus ongelmaa sielä siis vieläkin on.

 

edit: Olin tästä näköjään valittanut jo joulukuussa 2018 ilman korjausta :D 

https://forums.oneplus.com/threads/cant-connect-to-the-hotspot-when-5ghz-is-enabled.959540/

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Kyllä minä olen näiden Automaattisten TietojenKäsittely-laitteistojen kanssa sen verran paljon hommaillut, että tunnistan kyllä onko koneessa esim 5GHz wifiä. Kummassakin testikappaleessa on 5Ghz wifi ja toimivat toisella 5 GHz wifi-verkolla. Eli kummassakin testikappaleessa WIN10 läppärissä kyllä näkyy puhelimen hotspotin nimi, mutta kytkeytyminen siihen ei onnistu. 2,4 GHz puhelimen hotspotiin kyllä kytkeytyminen onnistuu.

 

Ulkomaan foorumeita selaillessa en ole ongelman kanssa yksin. Erään vaihtoehdon mukaan Android Pie olisi tuonut ongelmia OnePlus puhelimien hotspotteihin. Toisen vaihtoehdon mukaan ongelma voi olla alueellinen maa/operaattorikohtainen. Rajoittaisiko Elisa puhelimen hotspotin toimintaa? Sehän kyllä olisi ymmärrettävää - tällä keinolla ihmiset joutuvat ostamaan varsinaisen erillisen laajakaistan tai matkamokkulan => lisää myyntiä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Elisa ei rajoita hotspotin käyttöä.

Minulla on Xiaomi Mi A1 ja siinä DNA 4G. 5G Hotspot toimii mainiosti niin Linuxissa, Windowsissa kuin Chrome OS:ssa. Voi olla, että vika on syvällisemmin ohjelmistossa. Tätä ei voi kukaan muu kuin OnePlus ratkaista. Suosittelen myös kokeilemaan toisella simmillä, näin saat rajattua operaattorin pois. Myös Telian liittymällä 5G Hotspot on toiminut näissä laitteissa (Samsungin luurilla). Pitkäkestoiseen käyttöön Mobile Hotspot ei ole suositeltava tapa yhdistää nettiin, koska se pienentää akun kestoa ja kuluttaa akun ikää tarpeettomasti.

Nyt soi A-lusion - No Regrets (Original Mix).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Olihan tuota pakko testata itsekin. Samsung Galaxy S9:n mobiilitukiaseman asetuksista mahdollisuus käyttää 5GHz -taajuutta langattomassa verkossa (kun se on käytössä) päälle ja koneesta sitten puhelimen verkkoon.. Silti HP:n WIN10 -läppäri käyttää 2,4GHz taajuutta, vaikka kone tukee 5GHz -taajuutta ja se onkin käytössä normaalisti.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1

Joskus kauan sitten mulla oli Oneplus 6, ja siinä oli juuri vastaava ongelma, Tuli jonkin päivityksen myötä, eikä sitä saanut sinä aikana (6kk) Oneplus korjattua, kun laite mulla testissä oli.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3

@wellu_76 - Elisa ei rajoita hotspotin käyttöä. Itselleni ei ole vastaavaa ongelmaa tullut vastaan. Tuosta voisi olla hyvä ottaa yhteyttä suoraan OnePlus:n tukeen. OnePlus:n tukeen pääset seuraavasti:

1. https://oneplus.net/fi/support - Valitse ylhäältä kohta Tuki/Support

2. Sivun alalaidasta valitse Contact us -osiosta kohta Chat with us

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Taidanpa nyt ensin odotella Android 10 päivitystä josko tuo ominaisuus olisi korjattu siinä. 

Taidanpa nyt ensin odotella Android 10 päivitystä josko tuo ominaisuus olisi korjattu siinä. 

Ei tainnut korjaantua vieläkään. Kerkesin jo innostua kun näin päivityksessä mainittuna, että “5 ghz wifi hotspot issue fixed” tjsp. Kumma juttu, ja sellasen käsityksen forumeita selattuani sain, että ilmeisesti jossain päin maailmaa tuo toimii normaalisti mutta Suomessa jostain syystä ei.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Omaan luuriin päivitystä ei ole vielä tullut. Mutta pitänee varmaan olla OnePlussan tukeen päivityksen jälkeen, jos horspot ei toimi. Tuossa hotspotin toiminnassa on muutakin ihmeellistä, kun tuossa jouduin Iphonen palautukseen hotspottia käyttämään. Ei meinannut mennä hotspot millään päälle ja vaati puhelimen käynnityksen. 2,4 GHz verkko toimii jotenkuten, nopeus on luokkaa 40 M ja ping 40 ms, liittymä ei tässä tapauksessa rajoita nopeutta.

Sama täällä. Oneplus 6 ja Android 10 päivityksen jälkeen 5GHz hotspot ei pysy päällä. 2.4GHz pysyy. Ennen kymppiä ei ole koskaan ollut tätä ongelmaa. Palsternakattaa

 

Edit // Sanavalinta -Patomiäs

Sama ongelma täällä OnePlus 6T:n kanssa, toimi ensimmäisellä android 10 päivityksellä, joka vedettin nopeasti takaisin monien vikojen takia, mutta sillä päivityksellä toimi mainiosti ensmmäistä kertaa koko puhelimen elinikänä, ja nyt toisella päivityksellä ei toimi ollenkaan, ei siis mene päälle ollenkaan/pysy päällä. Ja siis kaikki tietokoneet ja puhelimet tukevat 5Ghz koska kotona ei ole kuin 5Ghz wifi.

Kysyin OnePlus Suomen päästä ja vastasivat näin

 

"Kyseinen bugi on tosiaan tullut tuon uusimman päivityksen myötä, ja esiintyy myös OnePlus 6T:n kanssa. Tekninen tiimi on siitä tietoinen, ja asia korjataan mahdollisimman pian."

Ja 10.0.1 release notessa sanotaan että 5GHz wifi korjattu, ei menny niinkuin Strömssössä 🙁

Ko ongelmasta en tosin löydä googaamalla maailmalta juuri mitään ja skeptikko kun olen, tulee mieleen jos tämä OnePlussan kommentti on vaan asiakasta rauhoittava vailla faktaa. 

Oma luuri downgreidattu 9.0.9. Odottelen seuraavaa relesea kympistä

Sama täällä androit 9 hotspot toimi hyvin, 10 jälkeen ei ainakaan Googlen sivut toimi.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Menin tekemään sen ison virheen ja päivitin Android10... Edelleenkään 5GHz hotspot ei toimi ja päälle tuli liuta muita ongelmia. Alkaa kyllä mätäkin omppu maistumaan hyvälle kun saa säädellä näiden androidien kanssa. 

Oneplus 5T:n kanssa sama ongelma. Netti toimii Macbook Airiin jaettaessa mainiosti, mutta Windows 10 pöytäköneessa toimii tosi huonosti. Esim Steamiin ei voi aina kirjautua ja YouTube videot pätkii pahasti. Testasin jakaa netin vaimon Samsungilla, jossa on käytännössä sama Telia liittymä ja toimii erittäin hyvin. Ongelma siis hyvin todennäköisesti laitteessa ja olenmolen muilla foorumeilla törmännyt samaan ongelmaan. 

Osallistu keskusteluun