Vastattu

Osa sovelluksista toimii ja osa ei

  • 28 toukokuu 2019
  • 5 kommenttia
  • 521 katselukerrat

Puhelimeni on Samsung Galaxy j3
Sammutin puhelimeni lentomatkan ajaksi. Käynnistettyäni laitteen uudestaan, totesin että sovellusten aukeamisessa on ongelmia. Esim gmail avautuu viestivalikkoon asti, mutta yksittäinen viesti ei aukea, vaan tulee ilmoitus Gmail on pysäytetty, sulje sovellus. Sama on Aamulehti, uutisvalikko aukeaa, mutta klikatessani viestiä tulee samainen "Aamulehti on pysäytetty". Sama Linkedin, Telkku ja Google haku.
Olen poistanut sovelluksia ja asentanut uudelleen, ongelma jatkuu. Olen ilmoittanut viasta, päivitykset on tarkistettu, ei ongelmia niissä. Silti ei toimi. Olen tarkistanut datayhteydet ja muut asetukset.
Toimivia sovelluksia Google maps, S-pankki, OP, Polarflow, ym eli suurin osa toimii.

Harmillisin on gmail ja google-toimimattomuus. Miten voi olla että osa toimii ja osa ei??
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ap061 29 toukokuu 2019, 17:55

Tehdasasetusten palauttaminen korjasi sovellusongelman. Varmuuskopion kautta onnistui hyvin palautusoperaatio. Vinkkinä kuitenkin vastaavaa harkitseville, kaikki mahdolliset sovellusten salasanat kannattaa palauttaa mieleen.
Erityisesti S-pankin tunnusten kaivaminen oli oma operaationsa.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tervetuloa OmaYhteisöön @Ap061!

Kokeilepa käynnistellä puhelin uudelleen. Jos kyseisessä mallissa on irrotettava akku, ota akku irti noin 10-15sek ajaksi ja laita sitten takaisin paikoilleen ja puhelin käyntiin. Jos irrotettavaa akkua ei ole, virrat kokonaan pois samaksi ajaksi. Tämä toimenpide suorittaa ns. soft resetin, joka yleensä korjaa tällaisia ongelmia.

Miksi puhelin käyttäytyy tuolla tavalla, hankala sanoa.
Eipä auta virran katkaisu. Olen vaihtanut mobiiliyhteyttä ja wifiä, sama ongelma jatkuu.
Onkohan sovelluksilla joku yhteinen nimittäjä? En ole vielä uskaltanut palauttaa tehdasasetuksia, koska arveluttaa pysyykö sovellukset kyydissä vai joudunko asentamaan kaikki tarvitsemani uudestaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tehdasasetusten palauttaminen poistaa puhelimesta ihan kaiken, mukaan lukien itse asentamasi sovellukset sekä valokuvat, videot ja muut mahdolliset dokumentit.

Tehdasasetusten palauttamisen jälkeen sinun täytyy asentaa kaikki uudelleen. Toki varmuuskopiot kannattaa aina ottaa ennen tehdasasetusten palauttamista vaikkapa muistikortille tai pilvipalveluihin. Puhelimen asetuksia ei kuitenkaan saa varmuuskopioida, koska tällöin ongelmat saattavat palata varmuuskopion palautuksen yhteydessä. Jos ongelma liittyy yhteen tai useampaan sovellukseen, jättäisin kyllä myös sovellukset ja niiden tiedot varmuuskopioimatta.
Kiitos Dj God avusta, jään nyt pähkäilemään mitä tämän kanssa tekisin.
Ehkä pitää tehdä tuo viimeksimainittu rankka operaatio...en tiedä ovatko jotkut sovellukset sitten herkempiä esim puhelimesta johtuvalle epävakaudelle nettiyhteydessä. Eli ottiko puhelin jollain tavalla siipeensä muutaman tunnin virrattomuudesta lentomatkan aikana.
Tehdasasetusten palauttaminen korjasi sovellusongelman. Varmuuskopion kautta onnistui hyvin palautusoperaatio. Vinkkinä kuitenkin vastaavaa harkitseville, kaikki mahdolliset sovellusten salasanat kannattaa palauttaa mieleen.
Erityisesti S-pankin tunnusten kaivaminen oli oma operaationsa.

Osallistu keskusteluun