Kysymys

"Palvelu ei tue rootattuja laitteita sisältöoikeuksien takia"

  • 13 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 8995 katselukerrat

Ostin pari kappaletta Huawei MediaPad 7 Youth- tabletteja. Kun yrittää katsoa MTV:n Katsomoa niin laite ei suostu toimimaan koska se on "rootattu". Meinasin tiedustella asiaa asiakaspalvelusta mutta se on mahdotonta, ellein maksa reilua kahta euroa minuutilta. Mahtaneeko asialle mitään ja miksiköhän missään ei lue, että laitteet ovat "rootattuja" (mitä se ikinä sitten tarkoittakaan...?), eikä niillä voi käyttää aivan normaaleja palveluja?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11
ROOT tarkoittaa pääkäyttäjää. Tämä on Linuxissa siis järjestelmävalvoja järjestelmälle.

Androidissa oletuksena ei ole root oikeuksia, mutta ne voi helposti hankkia, jos esimerkiksi haluaa hallita puhelinta eri tavalla (Suomesta ostaessa siis ei ole rootattu virallisesta myyjän toimesta).

Root oikeudella omaava laitteella toki voi käyttää normaaleita palveluja, MTV ohjelmisto vain tunnistaa että root oikeudet hankittu, joten suojattu sisältö, ettei niitä jotenkin kopioitaisi (jos joku oikeasti haluaisi, niin kyllähän se olisi mahdollista). 

Asialle ei oikein voi tehdä mitään... Katso selaimen kautta...
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13
Poista laitteesta roottaus jos et sitä välttämättä tarvitse niin sillä asia korjaantuu. Se taas riippuu laitteesta miten se tehdään, googlella löytyy ohjeita miten rootataan niin samasta paikasta pitäisi löytyä se miten se laitetaan takaisin roottaamattomaksi.
Käyttäjätaso 7
Jos laitetta ei ole itse rootattu, sitä tuskin on rootattu lainkaan. En nimittäin oikein usko, että kaupasta saisi valmiiksi rootattuja laitteita.

Ongelma lienee sama kuin tuolla:

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/Tallenteiden-katsominen-Huawei-tabletilla-ei-en%C3%A4%C3%A4-onnistu/td-p/400679

Eli jostain syystä laite tulkitaan rootatuksi vaikka se ei sitä olekaan.