Kysymys

Puhelimen käyttö ulkomailla

  • 14 joulukuu 2010
  • 6 kommenttia
  • 3556 katselukerrat

Moi,

On pieni ulkomaanreissu tulossa eteen, joten näin uutena älypuhelimen käyttäjänä minua askarruttaa muutama asia. Eli kun menen toisen maan alueelle ( tässä tapauksessa Viroon ) niin mitkä asetukset tulee laittaa puhelimesta päälle, jottei se vahingossa ottele yhteyksiä internetin kautta ( ja tämän myötä teetä minulle hirveitä datamaksuja ulkomaan verkossa ). Riittääkö ihan että vaihdan puhelimen asetuksista sen käyttämään pelkästään 2g- verkkoa vai pitääkö minun huomioida jotain muutakin?

Olisin kiitollinen jos joku osaisi neuvoa hieman tämän kanssa. Toisaalta mielessä kävi että vaihtaa ulkomaanreissun ajaksi vanhan puhelimen käyttöön, mutta tämän vaihtoehdon otan sitten vasta käyttöön jos muuta ei oikein löydy.

Muutenkin ulkomailla webin käyttäminen taitaa tulla pirun kalliiksi? Vaikkakin Virostakin taitaa Elisan maakohtainen versio löytyä, ei tätä lienee kannate turhia käytellä.

6 kommenttia

Hinnastot ulkomailla maa- ja operaattorikohtaisesti löydät osoitteesta http://saunalahti.fi/gsm/roaming_mvno.php

Jos haluat estää datakäytön ulkomailla, voit asettaa liittymällesi Roaming-dataeston oma.saunalahti.fi hallintasivuillasi kohdasta

GSM-Liittymät -> GSM-liittymät-> liittymän numero -> Muokkaa asetuksia -> Ruksi kohtaan: Käyttö ulkomailla estetty (GPRS data roaming) 
Kiitos tästä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Riittääkö ihan että vaihdan puhelimen asetuksista sen käyttämään pelkästään 2g- verkkoa


Tämä ei estä muuta kuin videopuhelut. Internet-yhteys muodostuu aivan hyvin 2G-verkossakin. Se on toki huomattavasti hitaampi kuin 3G-verkossa, mutta roamingmaksut ovat niin korkeat että hitaallakin yhteydellä pystyy tekemään helposti satojen eurojen laskun.

Varminta todellakin on ottaa liittymään dataroamingesto, jolloin operaattori estää datan käytön ulkomailla.
Käyttäjätaso 2
Mikäli voi olla hieman tarvetta datan käytölle, vaihtoehtona on EU:n vaatima EU Datavartija, jota Saunalahti ei tosin ole edes viitsinyt tuotteistaa kattamaan koko maailmaa, mutta kattaahan se nyt kuitenkin Viron, ei esimerkiksi rakasta naapuriamme Norjaa. (EDIT: nykyään kattaa koko Euroopan talousalueen)
http://saunalahti.fi/gsm/eudatavartija.php

DNA:lla vastaava palvelu kattaa kaikki ulkomaat ja saldorajaksikin voi itse valita 30, 60, 100, 200, 300, 400 tai 500 euroa.

Mikäli voi olla hieman tarvetta datan käytölle, vaihtoehtona on EU:n vaatima EU Datavartija, jota Saunalahti ei tosin ole edes viitsinyt tuotteistaa kattamaan koko maailmaa, mutta kattaahan se nyt kuitenkin Viron, ei esimerkiksi rakasta naapuriamme Norjaa.
http://saunalahti.fi/gsm/eudatavartija.php

DNA:lla vastaava palvelu kattaa kaikki ulkomaat ja saldorajaksikin voi itse valita 30, 60, 100, 200, 300, 400 tai 500 euroa.


Kyllä Norja näytti listalla olevan:

Näiden EU-maiden lisäksi palvelu toimii myös Norjassa, Islannissa ja Liechtensteinissa.
Käyttäjätaso 2
No kappas! Palvelua on näköjään hieman paranneltu julkistuksen jälkeen*, kolme maata on tullut lisää. Mutta vielä on noin 170 maata matkaa DNA:han    :)

😉 "Saunalahden EU-datavartija on voimassa vain EU:n jäsenvaltioiden verkoissa, ei siis Norjassa." - Asiakaspalvelu 24.6.2010

Osallistu keskusteluun