Vastattu

Puhelimen paikannustiedot?

  • 19 toukokuu 2020
  • 5 kommenttia
  • 924 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 865 kommenttia

Käytössä NOKIA 6, Android 9. Aikanaan Elisa lopetti Vahti Live-palvelun ja suositteli valvontakameroiden toimittajaksi Nestiä. Hankin pari kameraa ja pari Protect-palovaroitinta mökille. Toimineet mainiosti. Joitakin aikoja sitten Nest ilmoitti alkaneensa yhteistyön Googlen kanssa ja suositteli kirjautumisen siirtämistä Googlen kautta. Jatkuvien kehotusten jälkeen tein tuon viikonloppuna. Onnistui, mutta tuloksena pitäisi nyt kovasti sallia puhelimen paikkatiedon jakaminen “paremman asiakaskokemuksen saamiseksi”, yms. höpötystä.

Kun olen rajoittanut tiedon saantia, tulee melkoisia muistutuksia paikkatiedon tärkeydestä erilaisissa tapauksissa. Saattaa seurata katastrofi ja menetän paljon asiakaskokemuksissani.. Ilmeisesti lukuisat sovellukset haluavat koko ajan saada paikkatiedon ja akku tyhjenee vauhdilla.

Kertokaapas viisaat asiaa huonosti tuntevalle, miten tuota paikkatietoa kannattaisi/olisi kenties hyvä/välttämätöntä jakaa käyttöön?

Itse olen yrittänyt kieltää käytön yleisesti ja sallinut sen joillekin sovelluksille, kuten esimerkiksi 112-hätäkeskussovellus. Jostain olen kuullut, ettei tuokaan enää tietoa tarvitsisi, vaan saisi sen automaattisesti  numeroon 112 soiton tiedoista?

 

 

 

 

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jniiranen 20 toukokuu 2020, 15:06

Kyllä se Nets tarvitsee sen paikkatiedon, muuten se hälyyttää joka kerta kun menet paikalle ja aina kun liikut siellä tulee hälytys ilman paikkatietoa kännykästä.

Kyllä 112-sovellus tarvitsee paikkatiedon (sijainti sallittu), muutoin se ei saa kännykän gps koordinaatteja vaan silloin se saa pelkästään tukiasemien avulla tehdyn paikannustiedon joka on huomattavasti epätarkempi.

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Muistelisin jostain lukeneeni että tuo tunnistaisi paikkatiedon perusteella sitä että oletko menossa paikanpäälle ja ei tekisi sitten siitä hälytystä vaikka unohtuisi itse se kuitata tai jotain vastaavaa tuossa taisi olla sijaintiin liittyen. Paljonhan nuo sovellukset paikkatietoa kaipaavat, useimmiten “tarve” taitaa perustua vain kohdennettuun paikallisempaan mainostamiseen. Varmaksi en tuota nyt pysty sanomaan kun itsellä ei Nestiä ole ja muistin varassa kommentoin

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Kyllä se Nets tarvitsee sen paikkatiedon, muuten se hälyyttää joka kerta kun menet paikalle ja aina kun liikut siellä tulee hälytys ilman paikkatietoa kännykästä.

Kyllä 112-sovellus tarvitsee paikkatiedon (sijainti sallittu), muutoin se ei saa kännykän gps koordinaatteja vaan silloin se saa pelkästään tukiasemien avulla tehdyn paikannustiedon joka on huomattavasti epätarkempi.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kiitos vastauksista. Nyt on enää tuo 112 -palvelu, jolle sijainti sallitaan.

Nest ei tuota sijaintia tarvitse, koska en käytä tuota Home/Away Assist- toimintaa kertomaan, onko kännykkäni HOME vaiko AWAY.  Yritin tuota alkuun, mutta lopetin hyvin nopeasti sen jälkeen, kun parhaimmillaan sain ajaa kymmeniä kilometrejä ennen kuin tuo apuri hoksasi, ettei puhelin olekaan enää HOME. Ja käänsi vasta tällöin kamerat ON. 

Erinomaisesti toimiva keino on avata kännykkäsovellus pihalla ja näpäyttää kännykän näytössä  AWAY-ympyrää tullessamme, jolloin seka HOME että AWAY-ympyrät molemmat tulevat näkyviin. Näpäyttämällä HOME, kamerat menevät OFF muutamassa sekunnissa. Ja mökiltä pois lähtiessä taas pihalla päinvastoin jolloin muutamassa sekunnissa kamerat kääntyvät ON ja alat nähdä kameroiden kuvaa. Ja toimii!

Kun poistin eilen ja tänään melkoisen määrän noita sallittuja sijaintitietoja, rauhoittui akkukin kummasti. Eikä ainakaan toistaiseksi ole tullut itkuja siitä, ettei sijaintitietoa ole käytettävissä…

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Kyllä minulla HOME/AWAY toimii automaattisesti ei tarvitse ajaa pitkästi että huomaa että on pois kotoa, onko sinulla ollut Nest sovellukselle sallittu “Salli taustatoiminnot (Sovellus voi käyttää akkuvirtaa taustalla)”? Nets käyttää tästä huolimatta mitättömän vähän virtaa. Ja minulla on aina gps päällä puhelimessa, en tiedä onko sillä myös vaikutusta kun minulla on myös Mapsin sijaintihistoria käytössä. Käytän kylläkin myös Mapsia ja autolla ajaessa virransäästö on pois päältä puhelimesta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

En ihan periaatteesta salli tuota paikannusta, koska ei kuulu Nestille, Googlelle, yms. toimijoille ainakaan luvallani mahdollisuus vaikkapa piirtää kartta, missä kuljen, pysähdyn, kuinka pitkäksi aikaa, jne. Mielestäni ne ovat henkilökohtaisia asioita, joita nuo toimijat varmaankin pystyvät jostain onkimaan ilman suosiollista apuani…

Ja kun tuon kännykkäsovelluksen NEST avulla mökiltä lähdön ja sinne tulon voi tehdä yksinkertaisesti ja nopeasti ja samalla näkee heti, onnistuiko. Nuo Nestin vempaimet ovat mökillämme n. 230 km päässä kotoamme.

Osallistu keskusteluun