Vastattu

Puhelimen palautus

  • 13 August 2020
  • 3 kommenttia
  • 2984 katselukerrat

Hei! Tilasin tyttäreni kanssa Huawei p40 lite puhelimen ja eihän siihen saakkaan mitään ohjelmia ladattua 😔 eihän 17 vee tee mitään puhelumella, johon ei saa suosittuja sovelluksia ladattua. Eilen tilasin ja tänään tuli vain päälle laitettu ja todettu ettei saa ladattua mitään. Mitä tehdä? Onko 14 päivän kaupanpurku voimassa? 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi draakki 13 August 2020, 17:44

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Jos tilasit laitteen netistä ja noudit sen esimerkiksi postista olet oikeutettu 14 vuorokauden katumisaikaan ja palautukseen. 

 

Laitteen palauttaminen

 

Tiedustelen tässä samalla, onko laite siis ns. Google Play Store vapaa ja sisältää Huawei oman AppGallery sovelluskaupan? Mainitse joitakin nuoren käyttämiä sovelluksia, joita laitteeseen ei saa asennettua. Kokeilitteko jo Petal-hakua tai APKPurea? Mulla itelläni on Honor 9A, johon saa likimain kaiken muun paitsi: MobilePayn, WeSharen ja pankkien mobiilisovellukset. Wilman saa APKPuresta.

Toivottavasti monialayritys Huawei (myös teinibrändi Honor) saisi yleisesti meillä toimivat pankkisovellukset mukaan sovelluskauppaansa. Muuten laitteet ovat varsin käytettäviä hintaluokassaan. Noiden puute estää laitteen täysipainoisen käytön ainoana puhelimena.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Morjes @Mustikka80 ja tervetuloa OmaYhteisöön! :blush:

Asia on juuri niin kuin LeonM yllä mainitsi, eli jos laite on ostettu mitä tahansa muuta kautta kuin myymälästä tai myyntipisteeltä suoraan niin siihen pätee etämyynnin palautusoikeus, mikä on meillä laitteilla 14 päivän peruutusoikeus ja 14 päivän palautusoikeus, eli yhteensä 28 päivää.

Kun peruutus koskee pelkästään puhelinta sen palautuksesta ei tarvitse ilmoittaa meille erikseen, vaan voit lähettää peruutuslomakkeen ja puhelimen takaisin joko Postin tai Matkahuollon kautta 28 vuorokauden kuluessa laitteen vastaanottamisesta. :slight_smile: Tarkemmat palautusohjeet ja peruutuslomake löytyvät täältä. Saat sitten vielä tekstiviestillä vahvistuksen, kun puhelin on palautunut takaisin Elisalle ja kauppa purettu!

Huomioithan vielä että puhelin tulee palauttaa ehjänä ja myyntikelpoisena alkuperäisessä pakkauksessa, ei haittaa että laitteen paketti on avattu. Laitteen ominaisuuksiin voi tutustua laitteen käyttöoppaan avulla, mutta mikäli laitteen käyttöä jatketaan laitteen käynnistyksen jälkeen se katsotaan laitteen käyttöönotoksi. Mainitsen myös varmuuden vuoksi siitä että puhelimesta voidaan periä arvon alenemaa jos palautunut laite ei ole myyntikelpoinen tai se on käyttökelvoton. Käyttöönotosta seuraava arvon alentuminen on 30% laitteen myyntihinnasta, ja jos laite on kokonaan käyttökelvoton, arvon alenema vastaa koko laitteen arvoa. Puhelimen kunto tarkastetaan aina siinä vaiheessa kun laite palautuu.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Tiedän tutuista monta, jotka ovat palauttaneet koekäytetyn puhelimen Elisalle (lippulaivamalli) eikä arvonalenemaa vähennetty. Joten tuo on tapauskohtaista. Vissiin riittää se, että ei ole käytön jälkiä.