Kysymys

Samsung Galaxy 3: 3G-datakäyttö pois miten?

  • 31 lokakuu 2010
  • 6 kommenttia
  • 10471 katselukerrat

Terve..
Pojalle hommattiin Samsung Galaxy 3-luuri jota olis tarkoitus käytellä puheluihin/tekstareihin, lisäksi sitten nettikäyttö kotoa wlanin kautta. Pitäisi saada varmasti 3G-datakäyttö kytkettyä pois päältä, kun ilmeisesti "market"-sovellus ilmoittaa käyttävänsä verkkoyhteyttä "taustalla". Eikö tuota sovellusta saa asetuksista siten muokattua että käyttää verkkoa vain kun sovellus avataan?

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ainoa varma tapa on pyytää operaattoria estämään liittymästä pakettidatan käyttö.

Eli otapa yhteys Saunalahden asiakaspalveluun Oma Saunalahden https://oma.saunalahti.fi/settings/CustomerContact ' TARGET='_blank-toiminnon kautta, puhelimitse (09) 4243 0456, faksilla (09) 4243 0829 tai postitse Saunalahti, PL 8, 00061 ELISA.
Käyttäjätaso 3
Totta, mutta Androidin ollessa kyseessä koko datan pois sulkeminen on OMASTA mielestäni vähän typerähkö juttu, ei pääse hyötymään suuresta osasta toimintoja (mikäli ei siis pysy suurinta osaa ajasta tuon WLAN verkon ulottuvilla). Jälleen kerran OMASTA mielestäni fiksuin veto olisi vaan avata pojan liittymään 4,90 /kk maksava MLK mini joka mahdollistaisi rajattoman datan käytön missä tahansa (tosin hitaamman puoleisesti, mutta toimisi kuitenkin). Veljelleni tehtiin juuri äsköttäin noin ja on ollut ylen tyytyväinen tuohon. Tuo MLK mini riittää mainiosti siihen että kontakti/kalenteri päivitykset pelaa taustalla ja sähköposti kulkee.
Helpoin tapa kytkeä 3G päälle tai pois 100% varmuudella. On pitää virtanäppäintä muutama sekunti pohjassa, jolloin puhelimeen aukeaa PHONE OPTIONS valikko, josta valitsee "data network mode"  

Tämä kytkee koko 3G piirin pois käytöstä, jolloin mikään softa tai asetus ei voi kuluttaa 3G dataa, koska koko 3G on sammutettu laitteistotasolla.

Sitten kun haluaa 3G ominaisuudet taas käyttöön painaa uudestaan data network modea ja 3G piiri on päällä.

Tämä on mielestäni vaivattomin ja nopein tapa, jonka tiedän jos ei halua seikkailla settings valikoissa. Itselläni on kiinteä hintainen 3G data-paketti, mutta poistan 3G käytöstä kun en sitä tarvitse pelkästään, koska se lisää akkukestoa kun ei pidä sitä päällä kokoajan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tämä kytkee koko 3G piirin pois käytöstä, jolloin mikään softa tai asetus ei voi kuluttaa 3G dataa, koska koko 3G on sammutettu laitteistotasolla.


Siis jos poistat puhelimesta 3G:n käytöstä, jäähän sinne edelleen GSM. Ja kyllä GSM-verkossakin pystyy tekemään datansiirrolla ison laskun.

Eli edelleenkin, jos ei halua yllätyslaskuja niin joko pyydät operaattorilta pakettidatan poistoa liittymästä kokonaan tai otat liittymään kiinteähintaisen datan. Mobiililaajakaista Mini ei maksa kuin 4,90 /kk.
Itsellä on tuo mini ja hyvin piisaa wlanin kanssa. Puhelinta voi käyttää huoletta missä vaan ilman pelkoa suuresta data-laskusta. 4.90 ei ole iso summa siitä, eikä älyluuri mene hukkaan!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Datakäytön sulkemiseen käytän itse sovellusta: Mobile Data Controller. Ladattavissa Android Marketista. Vastaavia löytyy hakusanoilla: "data on off".

Itselläni on kiinteähintainen nettiyhteys, mutta käytän tuota juurikin akkua säästääkseni. Toinen merkittävä sovellus akun säästämiseen on semmoinen, jolla puhelin pakotetaan käyttämään 2G-yhteyttä koko ajan, hakusanalla "2G / 3G". Tuonhan voi tietysti määritellä valikosta, mutta sovelluksella sen voi määritellä suoraan klikkaamalla työpöydältä kuvaketta.

Osallistu keskusteluun