Kysymys

Samsung Galaxy S III vastaan HTC One X

  • 7 elokuu 2012
  • 3 kommenttia
  • 1893 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 158 kommenttia
Netistä löytyy paljonkin videoarvosteluja ja erityisesti ulkomaisten saittien vertailuja näiden kahden puhelimen välillä. Minua kiinnostaisi suomalaisten kokemukset ja erityisesti miten nämä kapulat ovat vertailukelpoisia Saunalahden liittymällä ja mobiilidatan kanssa.

Laitteethan ovat hyvinkin saman kokoiset ja spekseissä ei noin äkkiseltään ole mitään erityisen suurta eroa. Mutta muutama kysymys on herännyt:

Samsung:

- Toimiiko tämä puhelin suoraan Samsungin telkkareiden kanssa jotenkin kätevästi yksiin mm. kaukosäätimenä softalla tai kuvien jakaminen yms. Vai tarvitaanko siihen vielä joku mokkula väliin?

- Onko laite yhtä "muovinen" kuin esim. ensimmäinen Galaxy S ja meneekö kannen sisään paljon kökköä?

HTC:

- Design on ollut ainakin Desiressä loistava ja materiaalit hyviä. Jatkuuko linja verrattuna Samsungiin myös One X:ssä?

- Onko tämä kaikin puolin yhtä nopea kuin S3?

- Onko Sense käyttis vielä yhtä hyvä ja edellä verrattuna Samsungin vastaavaan?

- Saako tähän noita samoja multimedia yhteensopivuusjuttuja mm. Samsungin telkkarin kanssa?

Jos tulee muita pointteja mieleen, jotka selkeesti kallistavat valintaa suuntaan tai toiseen niin olisin kiinnostunut kuulemaan oikeista kokemuksista, eikä vain fanituksen tuomia mutu-juttuja.

Näitä data ja puheluongelmia ei toivoisi olevan Sauniksen liittymän kanssa (Megadesiren puhelimen vaihto) joten onko jommassa kummassa jotain yleistä ja vakavaa ongelmaa sen suhteen?

Tulisin itse käyttämään puhelinta puhelintoimintojen lisäksi lähinnä mukana kulkevana kamerana, sekä satunnaiseen surffailuun tien päällä. Facebookit yms.

Mutta kovin on vaikea valita näiden välillä. Vähän näitä ensimmäisen maailman ongelmia, että melkein hävettää mutta joku päätös pitää tehdä kun pitää vaihtaa puhelin ennen liittymäsopimuksen loppumista niin ei voi odottaa syksyn malleja.

Niin ja jos joku suosittelee Motorolan RAZR MAXX vai mikä se oli, niin kiinnostaa tietää miksi?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Itsekin mietin tuota samaa asiaa kun Desire alkoi tuntua vanhalta.
Pidän HTC:n synkronointiohjelmasta enemmän kuin Samsungin vastaavasta ja kun käytän sitä joka päivä niin kallisti vaakakuppia HTC:n suuntaan.
Toki Senseen tottuneena toiminnot ovat myös luontevamman tuntuisia kuin Sampassa.

Käyttö on minullakin puhelin-, kamera- ja nettikäyttöä pääasiassa. Kalenteria käytän paljon myös.

Olen kovasti tykännyt enkä vaihtaisi Samsungiin.
Itse tykkään tuosta HTC:n Sensestä mutta siitäkin huolimatta päädyin Samsungiin. Samsungin vastaava TouchWiz ei kyllä ole Sensen tasolla. En myöskään pidä näppäimistöstä yhtä paljon kuin HTC:n omasta ja HTC:n dialeri oli loistava, tosin Samsung löytää myös kontaktit vastaavalla tavalla. Launcherit ja näppikset on tietysti vaihdettavissa tarvittaessa jos alkaa häiritsemään. HTC:n mekaaninen puoli tuntuu mielestäni tukevammalta, samppa on vähän muovinen.

Samsungiin päädyin, koska tehoa hieman enemmän, isompi akku ja sitä kautta ehkä pidempi toiminta-aika sekä muistikorttipaikka. Myös tuo "valvova silmä", joka pitää näytön päällä kun näyttöä katselee, on kiva bonus. Kamerakin tuntuisi ottavan aika hyviä kuvia.

En usko, että noiden kahden puhelimen välillä mitään mullistavaa eroa on, eli ei voi mennä kamalasti pieleen, valitsi kumman tahansa.
Itseäni kiinnostaa myös Samsung erityisesti suuremman akun ja paremman prosessorin takia. Toisaalta HTCn runko on oletettavasti parempi. Paha sanoa kumpi on muuten kestävämpi, HTClla on ilmeisesti ollut tällä kertaa enemmän laatuongelmia, Samsungilla puolestaan taisi olla Galaxy S II vastaavaa.

Harmi kun ei ole hyviä kytkytarjouksia näkynyt.

Osallistu keskusteluun