Kysymys

Samsung Galaxy S - Recovery/Download Mode

  • 4 September 2010
  • 22 kommenttia
  • 3856 katselukerrat

Miksi ei onnistu? Pitääkö käydä vaihtamassa puhelin? Sillä jos tuo kiesin paska sattuu kaatumaan päivitystä tehdessä, en todellakaan halua maksaa 50e jollekin huoltofirmalle firmiksen flässäyksestä kun se pitäisi pystyä tekemään kotonakin. Kanadassa Bellin myymien luurien ilmeisesti ollut samaa ongelmaa, johon on nyt pätsi tulossa Samsungilta( http://www.facebook.com/samsungmobilecanada ) Onkohan samoilla softilla varustettu nuo ameriikanserkkujen kapulat? Bootloaderissako vika kun firmiksen vaihto ei auta? Apua.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

22 kommenttia

Minulla myös sama ongelma! Toivottavasti korjaus tulossa.
Puhelin saapui vihdoinkin tänään ja pitihän tätäkin kokeilla kun monilla palstoilla on varoiteltu, että mikäli tämä ei toimi niin jopa virallisten päivitysten kanssa on hyvät mahkut saada itselleen arvokas paperipaino. Muilta palstoilta olen ymmärtänyt, että tuota toiminnallisuutta ei pysty mitenkään jälkikäteen enää saamaan päälle.

Ja ei mitenkään yllättäen siinä näytti käyneen että eipä meikäläisenkään yksilö suostunut menemään recovery-tilaan vaikka kuinka yritti ja manasi.  >:(

Mikähän mahtaa olla virallinen kanta, olisikohan mahdollista saada puhelinta vaihdettu jo ennen kuin sen saa solmuun, sillä jollain foorumilla oli kuvakaappauksia siitä, kuinka jopa Kies opastaa käyttäjää menemään recovery tilaan puhelimen pelastamiseksi jos flashäys epäonnistuu. Tuon perusteella mielestäni tuon pitäisi olla vakiotoiminnallisuus jokaisessa puhelimessa, eikä mikään epämääräinen viritys. Onko meidät tuomittu elämään tämän kanssa ja jokaisen päivityksen kohdalla pelkäämään tuleeko puhelimesta tulee entinen  😢
Onnistuin päivittää Android 2.2, oli kyllä hienoa, mutta välillä puhelin jäi jumiin.
Mutta tein tosi typerä juttu sen jälkeen. Yritin käyttää Rom Manager tehdä Rom varmuuskopioi ja sain puhelin "kuoli"
Se on tosi huono asia tuo "Volumn down/up+Home+Power" ei toimii, muuten voin flash firmware ja korjata se itse.
Annoin puhelin takaisin Elisa shop ja se on nyt huollossa. Tarkistin äsken huoltosivu, korjaus on jo suorittu. Varmaan saan puhelin takaisin ensin viikolla.
Ilmoitan teille jos pääsen revovery ja download mode "Volumn down/up+Home+Power"
Mikäköhän mahtaa olla Saunalahden kanta asiaan?

Australiasta ainakin tällaisia kuulumisia Xdadevelopers foorumilta.

"Good news for you all. Just spoke to the Optus Technician thats been on my case for the last week and he just told me that Optus and Samsung have now realized and accepted that this is a fault with the phone and Samsung is currently working on a fix to address this problem due to the high number of people that have complained about this issue as well as bricked phones."

Tahtoisin toki puhelimen joka ei ole tällä tavalla viallinen.
Bellin käyttäjille tullut fiksi (

Oma luurini lähti takuuseen näyttövian vuoksi, mainitsin kyllä tuostakin ongelmasta. Jos ei recovery pelitä takuusta palatessa olisi hyvä että Saunalahti olisi myös tämän bootloaderin korjaavan firmiksen julkaissut. Tai Froyoon viimeistään.

E:
Suomiluuri flässätty tällä.
Sain puhelin takaisin tänään.  Recovery/Download Mode ei toimii. Tuli sovellus "force shutdown" virhe ilmoitus. Otin akku pois pari kertaa, ja puhelin ei nyt käynnistää enää. Perk....

Huomenna taas ElisaShop takaisin.

Tällä on ohje korjata "3-button combo fix", joku suomalainen sanoi toimii, en sitä voi kokeilla kun puhelin taas kuoli.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201
Tein juuri tuon "3-button combo fix for any firmware version" http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=8185607#post8185607 ' TARGET='_blank
ohjeen mukaan ja nyt Recovery/Download Modet toimii.

Toimin kirjaimellisesti tuon ensimmäisen postauksen mukaan ja meni niinkuin pitikin.
Edit! siellä on näköjään taas joku uusi metodi. Tuota en kokeillut..

Puhelimeni softa versiot PDA I9000XWJM2 - Phone I9000XXJM1 - CSC I9000NEEJM1

Viestiketjussa on myös päivitys jossa fläshsätään koko firmware uusiksi
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8191176&postcount=124 ' TARGET='_blank
Se on ilmeisesti turvallisempi ainakin niille joilla vähän vanhempi firmis.

Toki tuolla on myös useita raportteja epäonnistumisista, kandee varmaan seurata vähän viestiketjua jos lähtee kokeilee..

Saunalahti vois kyllä julkaista virallisenkin korjauksen asiaan, kuten Bell Kanada.
Vois varmaan alkaa kyselemään tuolla Sauniksen Facebook sivuilla, ainakin Amerikan serkuilla se toimi   😉
niin on. puhelimeni on nyt toinen kertaa huollossa.
Onkos at&t loop kenellekkään tuttu? Täällä at&t looppi päällä ja fiilis on aika huono  😞 Sen verran pidin itseäni kurissa, etten sentään alkanut mamman föönillä sgs:ää lämmittämään? Pitääkö tämä kapula nyt sitten lähettää jollekkin igorille ukrainaan, jolla mahdollisesti on tämä riffbox?? Odottelen par-aikaa mitä takuuhuollosta sanotaan tähän asiaan. Luulisi heillä olevan työkalut palauttaa samppa henkiin? Onko kohtalotovereitä?
Tuo XDA-Developers foorumin "3-button combo fix for any firmware version" korjaus vaikuttaisi melko houkuttelevalta sillä raporttien mukaan pitäisi toimia  brandaamattomissa SGS:ssä kunhan softaversio on JM1 tai uudempi. Itselläni näyttäisi olevan I9000XWJM2 / I9000XXJM1 / I9000NEEJM1 eli samat kuin Kulmiksella, jolla tuo korjaus on toiminut. Tosin Kulmis taisi käyttää tuota vanhempaa menetelmää, johon liittyi koko firmwaren päivitys Odinin kautta eikä tuota uudempaa update.zip:iin perustuvaa.

Tosin mikäli tornihuhut pitävät paikkansa, niin Froyo päivityksen pitäisi tulla tällä viikolla, joten ajattelin kiusata itseäni ja odottaa vielä sitä siltä varalta että tapahtuisi ihmeitä ja sen mukana tulisi korjaus tähänkin. Tosin tämän suhteen olen melko skeptinen, sillä tuolla XDA-Developersissa on useammassa ketjussa ollut mainitaa, että Kiesin kautta tulevat päivitykset ovat "korkean" tason päivityksiä eikä niiden pitäisi koskea bootloaderiin.

Tuo matoSkan kuvaama AT&T looppi kuulostaa siltä, että olet flashannyt puhelimeesi AT&T:n Samsung Captivatelle tarkoitetun ohjelmiston joka näyttää bootissa AT&T:n logon. Captivate on (käsittääkseni) raudaltaan hieman SGS:stä poikkeava, joten softat eivät ole keskenään yhteensopivat. Tuossa tilanteessa ainoa ratkaisu tosiaan taitaa olla toimittaa puhelin huoltoon uudelleen flashattavaksi. Toivottavasti lähin Samsungin huolto ei ole Ukrainassa saakka. Tuo luurin kuumentaminen recovery tilaan pääsemiseksi kuulostaa kyllä melkoiselta urbaanilegendalta enkä kyllä keksi mitään järkeviä syitä miten se voisi tuossa asiassa auttaa.
One click recovery sai sen verran pauloihinsa hädän hetkellä, että käpy kävi. Näppäinmääritykset menivät ketuilleen, joten download/recovery modeen pääseminen ei kaikista kikkailuista huolimatta näytä onnistuvan  ??? Rifftagin hinta ei ole paha, jos huollosta annetaan kapula takaisin samassa kunnossa kuin mitä se oli sinne lähtiessä. Hieman arveluttaa lähettää samppaa jonnekkin ukrainaan ihan yksityishenkilölle ruuvattavaksi. Sampalla huolto kuulemma helsingissä, joten sormet ristissä että luuri palaa stock fw:llä ja ehkä ihan pienellä tarkistusmaksulla. Kauhutarinoita kerrotaan että olisi paukkunut koviakin maksuja tällaisesta erehdyksestä  😞 . Joo, nuo föönihommat + kaikki muu akun nopea kytkeminen ja näppäimien rukaaminen alkaa kuulostamaan jo hauskalta. Kuinkahan moni ihminen on valvonut aamuun saakka hakatessaan nappeja toivoen download moden jotenkin heräävän... :| 
@lassek

Käytin fixin aivan ensimmäistä versiota, jossa fläshsättiin pelkästään uusi bootloaderi Odinilla (V1.3).
Eli periaatetasolla Android SDK ja USB ajurit koneelle, puhelin USB-virheenkorjaustilaan, Odin käyntiin, komentoriviltä känny download modeen ja sitten bootloaderin fläshsäys Odinilla.
Edelleen siis käytössä alkuperäinen firmis (Frojoa odotellessa).

Tätä ohjetta sieltä ei siis enää löydy, koska se ei tainnut toimia yhdelläkään brändätyllä puhelimella eikä esim. vanhemmilla firmiksillä.

Minäkään en oikein usko että tähän asiaan tulee Frojon mukana korjausta (huomenna??). Toki ominaisuus kuuluu myös Android 2.2 versioon, mutta eri asia sitten haluavatko Samsung/Operaattorit julkaista fixin tähän päivitykseen.
:)
http://samsunggalaxysforums.com/showthread.php/1118-Oh-God...-I-think-I-ve-bricked-my-brand-new-Galaxy-S...-Expert-help-needed-please!?s=91eee9d41e3323d48d669c3dde7e91b0

Huh. Bigliam 1970 nimimerkin viimeinen viesti palautti verenpaineen taas alle kahdensadan. Ehkä takuuhuolto saa puhelimen palautettua henkiin suomessakin ???

Jos tässä on opetus, niin se lienee se, että kannattanee lukea ne hankalat enklannikielisetkin foorumit TARKKAAN..

Minä ainakin erotan jatkossa i9000:sen Captivesta.  :-",,,null,null,2012-03-23 11:07:20.0,0
129,26581,26565,26565,1285168306000,0,0,117346,0,Vs: Samsung Galaxy S - Recovery/Download Mode,Niin jos menee takuu huollon piikkiin? Sillä on itse aiheutettu vika tila,,,null,null,2012-03-23 11:07:20.0,0
129,26582,26565,26565,1285168725000,29610,0,117347,0,Vs: Samsung Galaxy S - Recovery/Download Mode,"Asian ytimeen K@rtsa. Olen varautunut kuittaamaan huollon omaan piikkiin..  Jos menee takuuseen, olen iloinen.... mutta tosiasia on, että käpy on oma. Oli se sitten vahingossa epähuomiossa sutaistu, mutta itse sen flässäsin. Itsekseen nämä modit ei vissihin asennu 🙂 . Jatkossa tarkkaavaisuutta ja sisälukutaitoa hiomaan...

Nyt rukoillaan muutama ilta....  :- :-",,,null,null,2012-03-23 11:07:20.0,0
129,26583,26565,26565,1285270583000,28747,0,117348,0,Vs: Samsung Galaxy S - Recovery/Download Mode,"Tuli luuri takuusta, näyttö kondiksessa mutta 3BR ei pelittänyt vieläkään. Heitin Odinilla fixin ja päivitin sen jälkeen JM8-firmiksen. Voe vidalis ette usko miten sutjakalt tuntuu!


Tuolla xda sivuilla oli jotain juttua siitä että tämä bootloader fixi ei ole pysyvä vaan häviää jos laitaa sisään toisen rommin, jollakin oli nimittäin niin käynyt että rommin vaihto oli hävittänyt sen fixin


Ei se häviä jos flässää sellaiseen versioon mikä ei koske bootloaderiin(tai poistaa itse sen uudesta versiosta ennen flässäystä.)

Hitto siellähän näyttäs olevan taas uus froyo-versio.. Pitäisköhän sitä..
Hep.

Luuri palasi huollosta. Flässätty uudelleen..huh. Takuuseen meni, vaikka annettin ymmärtää ettei kuuluisi "normaalisti" takuun piikkiin.
En tidä sitten mitä kämmäreitä muualla maailmassa on, kun ollaan jouduttu osiakin vaihtamaan puhelimen muututtua tiileksi. Onko suomen sampan takuuhuolto vain hieman taitavampaa sakkia. Joktap.. kiitos ja kumarrus takuuhuollolle.!
Recovery mode ei suostu toimimaan minullakaan. PRKL!
Mitä nyt teen?

Recovery mode ei suostu toimimaan minullakaan. PRKL!
Mitä nyt teen?


Valita Samsungille. Yleinen ongelma uusissa luureissa. Kanadassa on mm. tehty korjaus tuolle eli softavikaa.23.9. tuolta.

Huom ! Vain Kanadan malliin soveltuva.

"3-Button Recovery Resolution for the Samsung Galaxy S Vibrant GT-i9000 Sep 23, 2010
    Find out how to resolve the 3-button recovery issue on the Samsung Galaxy S Vibrant (GT-i9000)
    SAMSUNG ELECTRONICS CANADA - SAMSUNG MOBILE CANADA: 3-BUTTON RECOVERY

    Thank you for your continued patience on the three-button reset issue. Your feedback is important to us and we are pleased to provide a resolution for Bell Mobility s GT-I9000 (Samsung Galaxy S Vibrant).

    Please find full details posted here in the link below:

   
http://www.facebook.com/note.php?saved&¬e_id=10150262533890538&id=260085296049#!/note.php?note_id=10150262535205538 .
"

Itsellä sama vika, ei resetti toimi 3 napilla.
Käyttäjätaso 3
3-button-combo:n saa muuten aika helposti itsekkin korjattua:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201

Tossa menee yhteensä n. 1min ja sen jälkeen on toimiva bootloaderi (eli toi combo toimii.)

Voi sen tietty Sampallekkin lähettää korjattavaksi (jos korjaavat? en tiedä), mutta siinä menee varmaan se normi 2vk.


Recovery mode ei suostu toimimaan minullakaan. PRKL!
Mitä nyt teen?


Oletko laittanut virallisen froyo kiesin kautta luuriin?. Mullakaan ei aluperin ollut recovery modea ollenkaan mutta nyt Froyon myötä se onnistuu.
Samoin tuli download mode vaikka ensin vaikutti ettei sitä olekaan mutta "kymmenien" yrittyksien jälkeen sain sen download modeen, samoin recovery modeen ei mene aina heittämällä kun kokeilin, vaikutti että piti olla tarkkana koska päästää virtanapin ylös. Joten näin ensikokemuksista tuosta recovery modeen niin pitää tarkasti painaa volume up näppäintä ja ei päästää virta nappia liian aikaisin, muuten puhelin vain boottaa. Positiivistä kuitenkin että toimii :)


Ei tuo kiesikään toimi, kun jumii kesken asennuksen pc:llä.

3-button-combo:n saa muuten aika helposti itsekkin korjattua:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201

Tossa menee yhteensä n. 1min ja sen jälkeen on toimiva bootloaderi (eli toi combo toimii.)

Voi sen tietty Sampallekkin lähettää korjattavaksi (jos korjaavat? en tiedä), mutta siinä menee varmaan se normi 2vk.


No, ei ihan minuutissa mennyt. En ole ikinä kuullutkaan SDKsta tai adb:stä yms. Odiniin olen kyllä foorumeilla törmännyt ja komentokehotettakin osaan käyttää. Tällaiselta ummikoltakin se kuitenkin onnistui eli tuo fixi todellakin toimii, jopa Froyolle. Kiitos vinkistä !
Käyttäjätaso 3


3-button-combo:n saa muuten aika helposti itsekkin korjattua:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201

Tossa menee yhteensä n. 1min ja sen jälkeen on toimiva bootloaderi (eli toi combo toimii.)

Voi sen tietty Sampallekkin lähettää korjattavaksi (jos korjaavat? en tiedä), mutta siinä menee varmaan se normi 2vk.


No, ei ihan minuutissa mennyt. En ole ikinä kuullutkaan SDKsta tai adb:stä yms. Odiniin olen kyllä foorumeilla törmännyt ja komentokehotettakin osaan käyttää. Tällaiselta ummikoltakin se kuitenkin onnistui eli tuo fixi todellakin toimii, jopa Froyolle. Kiitos vinkistä !


Ah, tarkoitin että kaikki asennettuna *toimenpiteeseen* menee tuon verran 🙂
adb ei muuten vaadi koko SDK:ta. senkin saa pelkästään jostain tuolta xda:n syövereistä, mutta itse en jaksanut ja jokatapauksessa tulee tuolla sdk:lla pelleiltyä :P

fixi muuten toimii Galaxy S-puhelimlle riippumatta puhelimen käyttiksestä, koska se asentaa vain bootloaderit, ei koske muuhun puhelimeen. teoriassahan tuo toimisi myös brickatun puhelimen kanssa, jos se vain saisi tuohon download-tilaan jotenkin 😃
jos olet onnistunut saamaan puhelimesi puhelin--!--PC -tilaan eli flashaus/firmispäivitys epäonnistunut, eikä kolmen napin kombo toimi, tässä ohjeet samsungilta kuinka palautat puhelimen toimivaan tilaan ilman huoltoliikkeille lähettelyä:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=813580
Mutta eikös tuossa puhelin mennyt itsestään recovery tilaan...