Kysymys

Samsung Galaxy Spica päivitys Android 2.1:een.

 • 7 huhtikuu 2010
 • 16 kommenttia
 • 20522 katselukerrat

Tämän aiheen kanssa tuli tapeltua pari iltaa ja päätin kirjoittaa tänne step-by-step ohjeet jos se auttaisi kanssaihmistä välttymään samalta.

Olen tehnyt tämän Vista 64bit PC:llä. Tämä on kirjoitettu osin ulkomuistista joten ei kannata ihmetellä jos jokin valikon nimi ei ole juuri näin kuin tässä lukee  :- Pahoitteluni tästä.  Teet tämän tietysti omalla vastuulla  :P

UUTTA: Samsung on nyt julkaissut uuden päivityksen myös suomen sivuillaan: http://www.samsung.com/fi/content_services/ ' TARGET='_blank , joten myös noita virallisia ohjeita voi seurata tämän sijasta.

Valmistelut

  Uninstalloi kaikki Samsungin New PC Studion kilkkeet jos olet sellaisia asentanut.  Mene valikkoon Control Panel -> Uninstall Program ja etsi ja poista siellä Samsung Studio, Samsung USb ajurit, Nokian ajurit joita esim. New PC Studio 1.4.0 on voinut asentaa. Boottaa PC Hae New PC Studio samsungin sivuila: http://support-sena.samsung.com/content_services/software/New_PC_Studio_AD1.exe Asenna New PC Studio ja boottaa PC Sammuta Galaxy Spica, Irroita puhelimesta simmi ja käynnistä se. Puhelimesta laita päälle USB vikamoodi (Settings->Applications->Development->USB Debugging) ja puhelimen yleisasetuksista (Settings->About phone>Additional settings) poista täppä "only USB storage mode".

Päivitys. Tätä voi joutua kokeilemaan pari kertaa kunnes se onnistuu.

  Kytke puhelin kiinni ja käynnistä New PC Studio Ajurien pitäisi nyt asentua ja puhelimen tunnistua, eli näet New PC Studiossa oikeassa reunassa IG-5700 mallin Valitse New PC Studiossa päivitys alhaalta oikealta Klikkaile valikkoja eteenpäin. Voit joutua yrittämään pari kertaa ennenkuin New PC Studio suostuu aloittamaan päivityksen lataamisen. (Valittaa "connection error" tms.) Päivityksen pitäisi nyt alkaa ja mennä loppuun normaalisti. MUTTA jos päivitys jää jumiin 0%:iin ei hätää. Ota puhelin irti johdosta ja ota akku irti. Käynnistä sekä puhelin että PC uudestaan ja kokeile alusta.

Jälkihoito onnistuneen päivityksen jälkeen

  Mene asetuksiin Settings->Wireless & Networks->Mobile Networks->Access Point Names
.
  Katso että 'Saunalahti WAP':n vieressä on täppä vihreä ja valitse. Vaihda APN 'internet.saunalahti.fi' -> 'internet.saunalahti'.

Valmis!

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

16 kommenttia

Tämä vissiin pyyhkii puhelimesta kaikki asetuksen tms pois?

Tämä vissiin pyyhkii puhelimesta kaikki asetuksen tms pois?

Pyyhkii pois asetukset, viestit yms. Muistikorttiin ei näytä vaikuttavan mutta voihan senkin ottaa pois päivityksen ajaksi. Saunalahden asetukset kuitenkin tulevat päivityksen mukana, joten lukuunottamatta tuota APN:n muutosta ne ovat ok päivityksen jälkeen.
Mites omat kokemukset, miten on vaikuttanu toimintaan päivitys? Kannattaako? 😉

Mites omat kokemukset, miten on vaikuttanu toimintaan päivitys? Kannattaako? 😉


Minä nyt päivittäisin vaikka vanhan Mummoni jos siihen olisi uusi firmis tarjolla, joten siinä syytä tarpeeksi.

Jos  järkisyitä päivitykseen haluat niin keksin kolme 1. Kosketusnäppäimistö nopeampi 2. Akku kestää pidempään 3. Paljon pikkukorjauksia sinne sun tänne.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo 2. kohta on tarpeen. Ei taida onnistua bluetoothin avulla tuo päivitys? Olin tuossa pääsiäisenä reissussa ja sen jälkeen en ole kaapelia nähnyt....

Tuosta päivityksestä Windowsiin (ja muihin ms-juttuihin) liittyen sanotaan että jos se toimii, älä päivitä sitä. Alunperin englanninkielinen sanonta mutta en ole ihan varma (If it works, dont fix it. tai jotain tuommoista.)
Moi

Voisitko laittaa mitä APN asetuksia sulla on spicassa jotta saat mms  viestit lähtemään. Itse en saa lähtemään ainuttakaan mms viestiä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo päivitys näköjään onnistuu myös käyttämällä Samsungin sivujen uusinta New PC Studiota.Voisitko laittaa mitä APN asetuksia sulla on spicassa jotta saat mms  viestit lähtemään. Itse en saa lähtemään ainuttakaan mms viestiä.
Toimiiko sinulla netissä selaaminen? Jos ei, tee tuossa aiemman ohjeen loppuosassa neuvottu "Jälkihoito". Itsellä alkoi mms-viestit lähtemään tuon hoidon jälkeen.
Netti toimii ihan loistavasti, mutta mms ei vaan liiku??

Asetukset pitäis olla oikein? mutta ei vaan liiku.  NPS tai Kies ohjelmaa en ole saanut juurikaan toimimaan. en ainakaan päivittämään. Kaikki versiot on tarkistettu. no joo kyllä se yrittää paivittää mutta milloin mitäkin. Ja voi toki olla että kun olen päivittänyt Odin ohjellmalla viimeisimpään I570EXXJD1 niin ettei tosiaankaan ole päivitettävää.

Mutta tarvitaanko johonkin maininta WAP protokolloasta?  MAhdollisesrti oma apn wapille. Itsellä on vain MMS ja internet apn .

patrik

Netti toimii ihan loistavasti, mutta mms ei vaan liiku??
...
Mutta tarvitaanko johonkin maininta WAP protokolloasta?  MAhdollisesrti oma apn wapille. Itsellä on vain MMS ja internet apn .


Minulla toimii MMS päivitetyssä Spicassa ja MMS APN asetukset ovat seuraavasti:

Name: Saunalahti MMS
APN: mms.saunalahti.fi
MMSC: http://mms.saunalahti.fi:8002/
MMS proxy: 62.142.4.197
MMS port: 8080
MCC: 244
MNC: 21
Authentication type: PAP
APN type: mms
Kaikki muut parametrit:

Tämän lisäksi on vain internet APN, eli erillistä WAP APN:nää ei tarvita.

Messaging -> settings menussa on myös jotain MMS-asetuksia, mutta minusta niitä ei ole mahdollista konffata niin etteivät viestit kulkisi.
Vaan ei mms lähde
Ok sain homman pelittämään ???
Mutta olin vissin unohtanut palautaa tehdasasetukset päivityksen jälkeen.
Nyt ehkä pelittää, sain ainakin itselleni lähetettyä viestin. 

kiitoksia vaan

Mulla on win7 64 bittinen mutta en ole saanut oikeastaan kumpaakaan versiota toimimaan. Kies tai  NPS. Pitäisikö kyseisillä ohjelmilla pystyä ohjailemaan puhelinta jollain tapaa?
tehdä backuppeja tai  muuten ohjata puhelinta.  vai ovatko ohjelmat ihan vaan silmän lumetta " kun muillakin on "  :D

noh ehkä joskus
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
En ole kokeillut pystyykö niillä tekemään mitään muuta. Molemmat kuitenkin ilmoittavat puhelimen liittämisen jälkeen, että vain päivitys on mahdollista ko laitteelle. Ja tämä siis xp proolla.
Tämä viesti löytyy myös toisesta aiheesta mutta laitampa nyt tännekin, koska olen todella pulassa ja tämä liittyy enemmän tämän aiheen alle..

Olisikos jollakin apua päivitysongelmiin?
Kyseessä siis Galaxy Spica ja uusin päivitys tähän puhelimeen, mutta ongelmana on New PC Studio (on muuten todella kökkö ohjelma), joka ei jostain syystä anna päivittää puhelinta vaikka mitä tekisi..
Kone ja puhelin on bootattu useaan otteeseen ja NPS asennettu monta kertaa uudelleen ja haettu kaikki mahdolliset uusimmat versiot jne. Valittaa että "Palvelimeen ei voida muodostaa yhteyttä. Päivitystä ei voi jatkaa".. Valehtelematta ainakin 30 krt yrittänyt valita laitepäivityksestä GT-I5700-laitteen. Yhtenä ainoana kertana se löysi puhelinpäivityksen ja pääsin jopa asennuksen 3.vaiheeseen mutta sitten tuli ilmoitus että "binääriasetukset epäonnistuivat... 1.ota akku pois 2. kytke sammutettuna uudelleen 3.tee hätäpalautus" tai jotakin tuonnepäin. Kuitenkaan en ole missään vaiheessa saanut päivitysikkunaa täysin kokonaan näkymään. Eli näkyvissä on vain vasen kulma ikkunasta ja juuri ja juuri näen *Hätäpalautus-kohdan mutta mahdolliseen(?) alla olevaan tekstiin en pääse mitenkään käsiksi. Näin ollen en siis saa sitä suoritettua. Ikkunan asetuksien ronklaaminen ei tuota myöskään mitään tulosta (suurennus, koon muutto jne.).
Käyttöjärjestelmänä on Windows Vista ja olen kokeillut samaa moneen kertaan jo toisellakin koneella (jossa sama käyttis).
Uskallanko nyt myöskään enää ottaa puhelinta käyttöön ennen kuin olen jotenkin onnistunut asentaa päivityksen, ettei se nyt sitten ole toimimaton kapula..?

Jollakin samoja ongelmia tai joitakin todella näppäriä neuvoja?

???
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kuten aiemmin käy ilmi, itselläni on xp pro. Kuitenkin jotain kokemuksia. Minulla ei tuo päivitys myöskään onnistunut tuon NPS:n avulla. Onnistuin kuitenkin käyttämällä Kiev-sovellusta, joka on ladattavissa Samsungin sivuilta Galaxyn kohdalta. Jouduin tekemään useita yrityksiä, mutta missään vaiheessa puhelin ei mennyt sekaisin eikä tuo Hätäpalautus koskaan onnistunut.

Tuo päivitys nollaa ja asentaa kaiken uudestaan eli siinä mielessä puhelin ei ehkä mene sekaisin vaikka hätäpalautus ei onnistu. Ainut vaan, että jotain tietoja voi olla kadonnut tai puhelin ei toimi täydellisesti. Tämä kuitenkin omalla vastuulla.

Ennen Kievin asennusta tuo NPS kannattaa ensin poistaa kokonaan ajureineen ja lisäksi vielä kaikki jäljelle jääneet hilppeet voi halutessaan poistaa käyttäen sovellusta Glary Utilities, jossa on itsessään uninstall-toiminto. http://www.glaryutilities.com/
Sama juttu Kievin kanssa eli ei onnistu.. Täytynee kokeilla haalia jostakin xp ja yrittää sillä.
Ellei jollakin muulla ole vielä vinkkejä ja neuvoja miten saisin päivityksen onnistumaan Vistalla?

Sama juttu Kievin kanssa eli ei onnistu.. Täytynee kokeilla haalia jostakin xp ja yrittää sillä.
Ellei jollakin muulla ole vielä vinkkejä ja neuvoja miten saisin päivityksen onnistumaan Vistalla?


Yhtä juttua voit yrittää.

Aseta NPS käynnistymään XP-yhteensopivuustilassa. Tämä tapahtuu kuvakkeen menun kautta. 
1. Aseta XP SP2 compatibility mode
2. Aseta start as an administrator

kts. http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/using-windows-vista-compatibility-mode/