Kysymys

Samsung GIO GT-S5660 päivitys

  • 24 huhtikuu 2012
  • 5 kommenttia
  • 6579 katselukerrat

Samsung GIO GT-S5660. Nykyinen Android versio 2.3.3. Maailmalla näyttää kuitenkin olleen jo tovin verran uudempiakin versioita tarjolla, aina 2.3.6:een saakka. OTA-päivitys ilmoittaa että uusia päivityksiä ei ole ja KIES:iä en ole päässyt kokeilemaan. Osaakohan kukaan sanoa onko uudempaa versiota saatavilla ollenkaan tai aikooko Saunalahti sellaisen jossain vaiheessa julkaista?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moi ja tervetuloa Palstalle.

Tuo ei oikeastaan riipu Saunalahdesta vaan valmistajasta. Samsungin toimintatapaan kuuluu se, että uutta laitetta päivitetään tietyn ajan, kunnes tulee uusia. Jos aina kaikki laitteet saisivat uudemman päivityksen, miksi ihmiset ostaisivat uusia älypuhelmia. Se on bisnestä.

Mutta se on toki harmillista, kun ei edes ole saatavilla tosiaan uutta vanhempaa. Tuo 2.3.3 on nimittäin myös Samsung Galaxy Y - S5360 -puhelimessa. 2.3.6 saa ehkä, jos löytää epävirallisen päivityksen. Epävirallisen päivityksen lataus mitätöi kuitenkin takuun jne.
Kyllä tuo 2.3.6 on tarjolla ihan virallisena versiona GIO:lle. Siis ainakin jossain päin maailmaa. Wikipedia listaa sen uusimmaksi versioksi ja muistan lukeneeni foorumeiltakin tätä tukevia kommentteja.

Mutta olenko käsittänyt päivityspolitiikan väärin? Eikö Samsung ulkoista softan päivityksiä operaattoreille? Ainakin jotkin operaattorit tekevät omia virityksiään käyttikseen ja jopa lukitsevat bootloaderin. Tällöinhän päivitysten on pakko tulla operaattorilta itseltään.

Mutta bisnestähän tuo laitteiden päivityskin on. Se tuo lisäarvoa ja kuluttaja ostaa mieluusti tuotteen jonka arvo vain kasvaa. Hyvänä esimerkkinä iPhone... (I hate myself saying that.)
Käyttäjätaso 1
Kuten joku aiemmin mainitsi, löytyy kiertotietä mutta asennus mitätöi takuun. HUOM. En ota vastuuta jos hajotat puhelimesi.

Tuolla on Gio:lle Android 2.3.6 versio:

http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-S5660&r=1#regiona

Asennus pitää tehdä Odin Multi Downloaderilla. Sammobilesta löytyy myös asennusohjeet.
Tere.
Ihan yks kaks lakkas Gion kamera toimimasta. Kun kameraa käynnistää, tulee bluescreen-ilmoitus "Varoitus! Kamera epäonnistui. ErrorMessageHandler.handleMessage (-1)".

Palautin puhelimen tehdasasetukset, mut se ei auttanut. Uuden kamerasovelluksen lataaminen Play-kaupasta ei auttanut.
Neuvoja? Onko jotain sivustoa, josta voisi saada mahdollista apua?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moikka,

Vaikuttaa laiteongelmalta. Sinuna veisin matkapuhelinhuoltoon.

Itse Nokian, Applen ja Samsungin huollossa olevana ihmisenä en ole vielä vastaavaan kameraongelmaan törmännyt, tosin olen ollut tuolla vasta vähän aikaa. Kuitenkin uskon, että tuokin ongelma saavat kyllä huollossa kuin huollossa korjattua mikäli takuuta vain on jäljellä.

Osallistu keskusteluun