Kysymys

Samsung s7 kuumuu

  • 27 syyskuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 2288 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 1 kommentti
S7 on ruvennut kuumenemaan käytössä. Ei ole ihan jatkuva ongelma mutta heti jos on enemmän tarvetta käyttää niin kädet hiessä on kohta ja kipeästi polttaa .. onkohan ihan normaalia käytöstä vai saako pelätä että akku kohta räjähtää?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hei Aabcd12, ja tervetuloa palsalle!

Ei ole tuota mallia käytössä, joten ei ole vertailupohjaa. Mites muut? Ainakin aikanaan käyttämäni iPhone 5C kävi todella kuumana kun LTE oli käytössä, mutta taisi olla pikemminkin ominaisuus kuin vika.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Minulla on S7 Edge ja kyllä se pitkän puhelun tai "Netflix-marathonin" aikana jonkun verran lämpenee, mutta en sitä kuumaksi sanoisi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Puhelimen lämpiämiseen voi vaikuttaa moni tekijä.

Tällaisia ovat mm.
- Taustalla pyörivien sovellusten määrä -> mitä enemmän sovelluksia taustalla, sitä enemmän puhelin joutuu ottamaan kapasiteettia käyttöön -> saattaa johtaa merkittävään lämpiämiseen.
- GPS -paikannuksen jatkuva käyttö. Signaalin haku saattaa ajoittain nostattaa puhelimen lämpötilaa.
- Heikko 3G/4G -signaali. Puhelimen hakiessa kenttää jatkuvasti, voi lämpötila ainakin hetkellisesti nousta.
- Pelaaminen ja muu multimedia. Osa sovelluksista saattavat aiheuttaa merkittävää lämpiämistä ja kuluttaa akkua kovastikin.

Eli tarpeettomat sovellukset kannattaa sulkea pois taustalta aina kun niille ei ole jatkuvaa tarvetta. Myös paikannus (GPS) kannattaa kytkeä pois käytöstä, etenkin kotona. Mikäli mahdollista, kannattaa puhelin yhdistää langattomiin verkkoihin, jolloin puhelimella ei välttämättä ole jatkuvaa tarvetta hakea sitä parasta mahdollista signaalia mobiiliverkosta.

Puhelin kannattaa myös sammuttaa kokonaan noin kerran viikossa tai kahdessa. Tämä saattaa auttaa hillitsemään puhelimen lämpiämistä. Lisäksi järjestelmä (saattaa) toimia paremmin ja jouhevammin kun puhelin sammutetaan säännöllisesti.
Kyllä itse suljen sovellukset aina sitä mukaa kun lopetan käytön joten niitä ei ole oikeastaan koskaan montaa hyrräämässä päällekkäin.
GPS minulla on käytössä ainoastaan lenkkeillessä, samoin Bluetooth vain sykevyön kanssa (eli kerran kuussa :D)

Puhelimeni kuumui siis ihan tavallisen netin selailun aikana vakaassa 4g verkossa.

Osallistu keskusteluun