Kysymys

Saunalahti + Android = Yhteysongelmia?

  • 30 maaliskuu 2011
  • 598 kommenttia
  • 34619 katselukerrat

Aloitetaanpa nyt tällainen ketju, kun tuntuu että usealla Saunalahden asiakkaalla on ongelmia Android-puhelinten yhteyksien kanssa.

Eli meillä on käytössä kaksi Android-puhelinta:
- ZTE Blade (hankittu marraskuu 2010 Saunalahdelta)
- LG Optimus 2X (hankittu maaliskuu 2011, ei Saunalahdelta)

Molemmilla puhelimilla on esiintynyt seuraavia ongelmia:

1. Puhelimeen ei saa yhteyttä
Soittaja saa ilmoituksen "Puhelimeen ei juuri nyt saa yhteyttä" useaan kertaan kun yrittää meitä tavoittaa. Joskus voi olla että 5 kerran jälkeen saa yhtäkkiä kiinni, joskus ei. Tätä esiintyy siitä huolimatta että puhelimessa näyttää olevan täydet kentät.

2. Puhelimella ei voi soittaa
Puhelimesta ei kuulu mitään valinta-/hälytysääntä vaan on aivan mykkä.

ZTE Blade on käynyt kerran huollossa tammikuussa tuon 1. ongelman takia. Softa oli "päivitetty" eli asennettu uudelleen mutta ongelma on esiintynyt tämänkin jälkeen. LG Optimus 2X on ostettu viime perjantaina (eli on alle viikon vanha) ja siinä on esiintynyt jo kolmena päivänä molempia em. ongelmia.

Syy tämän ketjun aloittamiseen onkin se, että mikä nämä ongelmat oikeasti aiheuttaa. Kun tätä keskustelupalstaa selaa, huomaa että monella Android-käyttäjällä esiintyy samoja ongelmia riippumatta puhelimen merkistä ja mallista. Kaikkia kuitenkin yhdistää se että käytössä on Saunalahti + Android yhdistelmä. Olisi hyvä että saataisiin selville onko vika Androidissa, verkossa vai jossain muussa.

Toivonkin että kaikki em. ongelmista kärsivät vastaisivat tähän ketjuun ja jakaisivat kokemuksensa. Jos mahdollista, kertokaa mielellään seuraavat tiedot:

1. Kumpi (vai molemmat) noista ongelmista esiintyi
2. Milloin ongelma esiintyi viimeeksi (jos mahdollista tarkka päivämäärä ja kellonaika sekä kaupunki)
3. Puhelimen merkki ja malli
4. Android versio

Ylläpito voi siirtää tämän toiselle aluelle, jos tämä on väärä. Ja tavoitteena ei ole haukkua Saunalahtea vaan kerätä tietoa ongelman ratkaisemiseksi.

598 kommenttia

Jaaha sama ongelma ilmeni sitte itelläki, hohhoijaa nyt menee hermot! Aiemmin päivällä sama ongelma, päädyin sitte palauttamaan tehdasasetukset -> alko toimimaan. Ja nyt illalla sitte hävis taas verkko ja palvelu, hetkeks tuli takas boottaamalla ja manuualihaulla mut hävis sitte uudelleen.

1. Ei voi soittaa/lähettää viestejä, eikä vastaanottaa kumpaakaan. Ei palvelua, ei yhteyttä jne.

2. 10.6.2013 n. klo 15 ja klo 23.45 ->

3. Samsung Galaxy S2

4. Android 4.1.2
Mäkin syytin puhelinta mutta Saunalahtihan se kusee 🙂 , eli yhteysongelmia Motorola Defy 

vakio softalla, CM 7.2 sekä CM9 modeilla. 

Vantaalla,Helsingissä sekä Nurmijärvellä viimeisen kuukauden aikana useita kertoja. Vaimolla DNA liittymä ja Samsung android luuri eikä ongelmia samoissa osoitteissa.

Kai se on sitä Saunalahti säästöä ettei anneta soittaa tai vastaanottaa puheluja..Reilu liittymä 🙂, Mega Reilulla sais vissiin soittaa ja vastaan ottaa puheluja?
Mulla sama ongelma s2 ja s3 kanssa ei pysty soittamaan eikä mulle pysty soittamaan. Mobiilinettikään ei toimi vaikka näytössä näkyy, että yhteys toimii. Sama juttu työkaverilla jolla iphone ja toinen jolla note2. Kaikilla meillä on Saunalahden liittymä. Tässä vaiheessa on aika turha väittää, että luurissa olisi vikaa. Olen tilannut nyt s4 ja katsotaan mitä sitten keksitään, jos tolleen pätkii. Lapset ihmettelee kotona, kun äitiin ei saa yhteyttä ja ärsyttää se epäluuloisuus, kun ei tiedä onko mun puhelin "hereillä" vai ei! Ulospäin  kun se ei näy. Joutuu pariin otteeseen käynnistämään luurin uudestaan, kun duunikaveri sanoo ettei saa taas mun luuriin yhteyttä.
Viikon vanha liittymä, mutta tämä täytyy irtisanoa.
En tarvitse näin epävarmasti toimivaa liittymää...saunalahti ei kerta kaikkiaan ole kunnon operaattoro. Liittymiä myydään reiluilla nopeuksilla ja todelliset nopeudet eivät yllä edes puoleen, useimmiten n. kymmenesosa luvatusta. Sitten vielä laite hukkaa verkon operaattorin huonosti konfattujen aplikaatioiden takia. Puhelin on käyttövalmiina randomisti, koskaan ei voi olla varma tarkistamatta...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Täällä maksan Saunalahdelle 21 megasta ja saan 21 megaa. Kannattaa hankkia DC päätelaitteet niin jo toimii :)

On kyllä hatussa pitelemistä kun moisilla nopeuksilla surffailee!
Täällä ollut Saunis käytössä viimeiset 4 vuotta, enkä ole edelläkuvattuihin pahoihin yhteysongelmiin törmännyt kuin harvoin ja satunnaisesti. Käytössä on ollut Nokia 5800Xpress, Nokia E7, ja nyt vaihdoin Sony Xperia Z  Android-luuriin. 5800 ja E7 eivät ladanneet mitään ihmenopeuksia (yleensä 1-5Mpbs E7:llä 21Mpbs liittymällä), mutta Sony lataa Speedtest.netin softalla  50M 4G liittymällä 30-48Mpbs riippuen kellonajasta.Sonylla upload on noin 20Mpbs.

Tosin Symppariin ei ollut kunnon testiohjelmaa.

Tästä voi vetää jotain johtopäätöksiä päätelaitteen merkityksestä varsinkin nettinopeuksien suhteen. Puhelinpuolen ongelmista ei aina voi syyttää sitä luuria, vaan gsm verkossa voi olla katkoksia, ruuhkaa tms ongelmia.

Nettipuolella on väliin täysin mahdoton sanoa missä vika piilee. Nettiyhteys on monimutkainen kokonaisuus, ja jos jokin  osa tilttaa, niin paketit eivät kulje mihinkään tai yhteys hidastuu. Vika voi siis olla paljon muussakin kuin omassa- tai operaattorin laitteessa.
Käyttäjätaso 2
On, paljon ja usein. Nyt on useita kertoja käynyt niin että tulee tekstiviestillä että "soita mulle kun saat tän", soitan, niin toinen puoli kertoo että sun puhelimeen ei saa yhteyttä. Tätä on tapahtunut todella usein, varmasti kymmeniä kertoja. Puhelimessa on ainakin viestin tullessa täydet kentät. Näin kävi viimeksi eilen. Luurina on Sony Xperia Acro S. Lisäksi netti pätkii ihan jatkuvasti, puhelinta käynnistettäessä ei löydä saunalahden nettiä ollenkaa, ilmoittaa että vain hätäpuhelut vaikka puhelin toimii nettiä luukuunottamatta, eli puhelut ja viestit taas toimii. Lähinnä tuo pelottaa, että puhelut ei tule läpi. Olen hälytysluonteisessa harrastuksessa, ja jos puhelimen yhteyksien takia jää hälytys tulematta niin ei kovin hyvä. 
Eikö ihan ensimmäisenä tehdä hard reset Acrolle, tai asentaa firmware uudelleen ja katsoa jatkuuko pätkiminen sen jälkeen? Jos jatkuu, niin sim kortti vaihtoon.

Toiseksi kannattaisi vaihtaa väliaikaisesti johonkin random puhelimeen, jotta voidaan sulkea gsm verkon viat pois. Itse en tuollaista kovin pitkään sietäisi.
tuore Xperia Z + Saunalahti Mega Reilu paketti, luurissa LTE niin pingi huitelee jossain +1200ms, vaihtaa että suosii mobiiliverkossa wcdma? siis 3g, niin pingi 130ms.. ideaa mistä voisi johtua? liittymästäkö? nopeudet on ihan kohtuulliset, en nyt sanoisi että ainakaan omalla liittymällä / asetuksilla / luurilla olisi nopeampi kuin 3g.

lähinnä nyt vain kummastelen 🙂
Itsellä myös Xperia Z Reilu 4G liittymällä, ja Speedtest.net testiohjelma antaa yöaikaan 4g verkossa jopa yli 50M nopeuksia, ping noin 40ms. Siis tämä vain jos luuri näyttää vähintään 2-3 palkkia signaalivahvuutta.  1-0 palkilla on jo aikamoista tökkimistä. Sen olen huomannut ettei zeta vaihda wcdma -puolelle kovin herkästi, vaan pitää lte:stä kiinni jos on vähänkin kuuluvuutta.

4g kuuluvuus on vielä melko onnetonta, ja sen kantomatka on lyhyt. Jopa ikkunat vaimentavat sitä melkoisesti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Overwatch kirjoitti:
Itsellä myös Xperia Z Reilu 4G liittymällä, ja Speedtest.net testiohjelma antaa yöaikaan 4g verkossa jopa yli 50M nopeuksia, ping noin 40ms. Siis tämä vain jos luuri näyttää vähintään 2-3 palkkia signaalivahvuutta.  1-0 palkilla on jo aikamoista tökkimistä. Sen olen huomannut ettei zeta vaihda wcdma -puolelle kovin herkästi, vaan pitää lte:stä kiinni jos on vähänkin kuuluvuutta.

4g kuuluvuus on vielä melko onnetonta, ja sen kantomatka on lyhyt. Jopa ikkunat vaimentavat sitä melkoisesti.

LTE on siis tehty ihmisille, jotka eivät liiku ;)

Dual Carrier forever! Toimii kuin rasvattu niin kotona, menossa kuin kylilläkin SUURELLA nopeudella ja ilman hintaa.
No tässä täytyy sen verran kehua Saunista, ettei ainakaan minulla ole ollut valittamista 3G nopeuksissa(kaan). Ennen kuin vaihdoin Reilu 4G:hen, niin Nopsalla nopeudet olivat sen mistä maksoinkin. Se on vähän epäselvää, käyttääkö Reilu 4G myös DualCarrieria jos LTE ei kuulu? Android ei näytä kuin H+ tai 4G symbolin kun bitti liikkuu. Onko H+ tavallinen 3g vai DC?
Speedtest.net testi näyttää kolmea eri verkkotyyppiä; cell, hspa ja lte. Tosin kännykässä maksan 4G:stä osittain turhaan, koska verkon peitto on niin pieni.
Käyttäjätaso 5
Mukava lukea, että muillakin on puhelun vastaanotto ongelmia androidiensa kanssa.

Itselläni Huawei u8800:n kanssa pitää tosiaan soittaa omaan numeroonsa ehkä jopa päivittäin ja testata hälyyttääkö se lainkaan.  Eipä olis tullu peruspuhelimen kanssa kuuloonkaan. Ne nyt ainakin toimivat, että veikkaan että verkon ja androidin kanssa on jotain yhteensopivuusongelmia.
Täällä myös yksi "ongelmatapaus".

Samsung S3 4G satunnaisen säännöllisesti ei suostu ottamaan vastaan puheluita, ja eilen ensimmäistä kertaa myös kieltäytyi soittamasta. Puhelin näyttää olevan verkossa ja kaikki ok, mutta soittoa yrittävä kuulee vaan nopeatahtista "tuuttuuttuut"-ääntä yrittäessään soittaa minulle. Pari kolme peräkkäistä soittoyritystä, ja viimeinen voi jo päästäkin läpi.

Puhelin kävi jo kertaalleen vuollossa, emolevy tjsp vaihdettiin, mutta ei apua. Tänään sitten lähti huoltokierrokselle nro 2, mutta eipä tuo taida huoltamalla korjaantua...
Käyttäjätaso 1
Jos soittoa yrittävälle kuuluu "varattu-ääni", niin on ongelma ehkä kuitenkin jokin muu. Tuo pahin tilanne, mitä joutui aikanaan kestämään, oli sellainen, jossa soittajalle kuului ihan normaali kutsuääni, mutta vastaanottajan puhelin ei ollut moksiskaan - toisin sanoin ei soittaja voinut edes tietää, että toinen osapuoli ei kykene ottamaan puhelua vastaan.

Itsellä ratkesi tuo luurin käyttökelvottomaksi tehnyt ongelma jo Androidin versioon 4.1.x päivittymisen aikana...
Miulla S3 kävi toisenkin kerran emolevyn vaihdossa, ei vaikutusta toimintaan eli edelleen puhelut tulee läpi jos on tullakseen.

Kokeilin sitten ottaa 4G:n pois käytöstä ja kas, siihen loppuivat yhteysongelmat.

Pitänee silti kait viedä tuo vielä kertaalleen huoltoon.. Kivahan se on omistaa 4G kännykkä, jonka 4G ominaisuus rampauttaa puhelut...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Samsung Galaxy S 2 Plus toimii Elisan verkossa kuin junan vessa. Tai kun sanotaan toisaalla "This works like magic". ;D

Siis tosi upea puhelin ja liittymäkin! 2,90 eurolla 100 min puhetta ja rajaton 256 kbps data, kyllä monta gigaa saa siirtymään!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hpguru kirjoitti:
Samsung Galaxy S 2 Plus toimii Elisan verkossa kuin junan vessa. Tai kun sanotaan toisaalla "This works like magic". ;D

Siis tosi upea puhelin ja liittymäkin! 2,90 eurolla 100 min puhetta ja rajaton 256 kbps data, kyllä monta gigaa saa siirtymään!

Jos on S3 ja haluaisi käyttää 4G verkkoa, ni miks "pitäis" hommata S2 :smileyshocked:

kai sille verkolle pitäs jt koittaa tehdä,että toimisi luvatun laisesti, eikä ihmiset ostais turhaan luureja, liittymiä ja maksa vielä siitä ja sitten vaan kehotetaan käyttämään 3G:tä. Jos 1/9 toimii, ni musta on sillon vielä aika "raakile" tuote. "sutta ja sekundaa". Itse en kyllä testailijaks lähtisi, mut tehköön jokainen rahoillaan mitä haluu.:smileyundecided:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hyvähän se olisi jos 4G toimisi puhelimessa.

Nämä vain ovat minusta sellaisia että tuodaan uutta uuden tilalle tarpeeksi tuomatta kuitenkaan mitään uutta. Ei ihme jos ei laitteet toimi verkossa, jos tulee jatkuvasti uutta ja testaamatonta.

Itse en toimivaa vaihda, joten en oikeastaan uskaltaisi edes, kun jos vaikka seuraava luuri olisikin yhteysongelmia täynnä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Samsung Galaxy Tab 3 4G ja saunalahden super4G-liittymä ja yhteys poikki monesti päivässä(ei palvelua yläpalkissa), joka toinen kerta vaatii manuaalisen verkkoon liittymisen. Samsung tuki pyysi tekemään hard resetin, kuinka tyhmänä ne ihmistä pitävät? Niin oliko tämä android-saunalahti yhteysongelma jo korjattu/selvitetty vai laitanko tabletin huumorimielessä huoltoon? Kyllä, sim-korttikin vaihdettu uuteen ja samaa sekundaa.
Käyttäjätaso 1
Siis aivan käsittämätöntä tää netin pätkiminen. Ei auta pakotukset gsm 3g tai 4g verkkoon, ei dataverkkovierailut eikä hard resetit.

Vanhassa puhelimessa oli samaa vikaa. Olen tehnyt vikailmotuksen jonka johdosta sain uuden sim kortin ei auttanut.

Menee operaattori kyllä heti vaihtoon kunhan siihen mahdollisuus tulee ei tällästä kuraa enää jaksa...

Vähintään kahden kuukauden ajalta olen saanut kuulla että numerooni ei saada yhteyttä kahden kuukauden sisällä neljä puhelinta ollut käytössä kaikki Android puhelimia Honor 8, Xiaomi redmi note 8 Pro, Xiaomi redmi 9c ja Motorola moto g 9 ongelmia ympäri keski suomea toimivuudessa viekö 5G taajuuksia vai missä vika?

Käyttäjätaso 5

Vähintään kahden kuukauden ajalta olen saanut kuulla että numerooni ei saada yhteyttä kahden kuukauden sisällä neljä puhelinta ollut käytössä kaikki Android puhelimia Honor 8, Xiaomi redmi note 8 Pro, Xiaomi redmi 9c ja Motorola moto g 9 ongelmia ympäri keski suomea toimivuudessa viekö 5G taajuuksia vai missä vika?

Moi @Arska87 ja tervetuloa OmaYhteisöön :wave:  Selvitetäänhän tätä yhteysongelmaa. Kun laitteesi ovat vaihtuneet, niin oletko ikinä vaihtanut käytössä olevaa SIM-korttia? Tapahtuuko tätä pätkintää sijainnista riippumatta vai yleensä aina jossain tietyssä osoitteessa, kuten kotona? Lisäiletkö tuonne profiilisi tietoihin tuon asiakasnumerosi ja puhelinnumerosi, niin voisin vilkuilla vielä tuota liittymän toimintaa pinnan alta. 🛠

Osallistu keskusteluun