Kysymys

Sony Xperia Z


  • Kommentaattori
  • 33 kommenttia
Koska tulossa saunalahdelle ja mihin hintaan?

Sony Xperia Z coming to UK in March, Costs £528

430 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Eilen Google Play services päivittyi ainakin minun puhelimeeni.

Uusi versio on 5.0.89 ja ainakin pikaisen nettihaun perusteella sen pitäisi sisältää korjaus akuntappo-ongelmaan. Nyt lyhyen käytön jälkeen näyttäisi siltä, että tilanne todellakin olisi korjaantunut.

Ehkä Google on viimeinkin saanut tämän akkua vaativan vakoiluoperaationsa läpi kunnialla (vitsi, vitsi, vai onko sittenkään?) Seuraan tilannetta vielä.

Googlen palveluiden versionhan voi tarkistaa: settings->apps->all->Google Play services
Käyttäjätaso 1
Taisi olla iloni ennenaikainen.

Jatkuva hereilläolo ja akun kuluminen korjautuivat Google Play services -päivityksen jälkeen päiväksi. Nyt tilanne on taas sama ja vain aiemmin mainittu laturikikkailu auttaa väliaikaisesti. Sellainen muutos on kuitenkin tapahtunut, että vaikka Android system ja Google Play services herättälevät puhelinta usein, on näiden herätysten ajallinen osuus pieni.

Wakelock detector -ohjelman mukaan uudeksi syylliseksi ongelmaan ovat ilmestyneet kernelin aiheuttamat herätykset. Ihan kuin Googlen päivitys olisi "piilottanut" ongelman kuitenkaan varsinaisesti hävittämättä sitä. Näitä uusia kernel -herätyksiä kun ei vakiovirrankäyttövalikosta näe.

Toivottavasti joskus jopa Elisa -kustomointinumerolle ilmaantuva valmistajan päivitys auttaa.

Tällainen käyttäjästä riippumaton laitteen ominaisuuksien huonontaminen antaa myös tilaisuuden asian filosofiselle tarkastelulle. Jos akku kuluvana osana heikkenee nyt nopeammin ja lisääntynyt lataamisen tarve kuluttaa enemmän käyttäjän maksamaa taloussähköä, eikä näin syntyneitä kustannuksia tietenkään voida tarkasti osoittaa tai koskaan korvata, voidaan kysyä onko tämä oikeudenmukaista?

Vahingon määrä on tietenkin hyvin pieni, mutta se ei muuta tilanteen luonnetta. Vahinkoa syntyy, eikä aiheuttaja joudu koskaan vastuuseen. Ainoaa oikeutta voi hakea vain äänestämällä jaloillaan. Pidän kovasti Sonyn vakioromista ja sen vaihtaminenkaan ei poista tarvetta Googlen palveluihin. Ubuntu voisi olla mukava hyppäys kokonaan uuden ohjelmien tarjoajan kelkkaan.

http://www.youtube.com/watch?v=cBWP4h48sFQ
Käyttäjätaso 1
Jahas.. Etulasi halkesi alaosasta ja kosketusnäyttö ei enää toimi.

Sauniksen kautta huoltoon vai suoraan jonnekin muualle? Kotivakuutukseen laitan kyllä.

Takalasikin on myös irti nurkasta ja usb-portin kosteusindikaattori on punainen.. mahtaako mennä takuisiin, vaikka kosteusvauriota ei ole?
Varmaan olet jo puhelimesi huollattanut, vaan silti. Saunalahden kautta kannattaa huollattaa, hyvät kokemukset sitä kautta, tosin jos joutuvat lähettämään puhelimen Sonyn Suomen päähuoltoon, niin kestää n. kuukauden.

Kaverin xperia z:assa oli kosteusindikaattorit punaisena jo valmiiksi tehtaalta, kävimme shopitissa asiasta huomauttamassa ja homma on ok. Otimme varmuuden vuoksi päivämäärälliset kuvat indikaattoreista kuitin kanssa.

Pitäisi sen takuuseen mennä, onhan kyseessä mekaaninen vika, eli näyttö halki ja kosketusnäyttö särki. Takalasithan näissä pullahtelevat harvasapäivä, ja sitä kautta kondensiokosteus pääsee sisään, mutta tässä tapauksessa sillä ei ole vaikutusta astiaan.

Kannattaa muuten varmuuskopioida kaikki tiedot, joiden haluat säilyvän. Parhaassa tapauksessa saat uuden puhelimen. Tosin itse sain vanhan puhelimen takaisin kosketusnäytön vaihdon jälkeen.

Milloinhan alkavat googlen päässä korjaamaan tuota Google Play palvelujen akunsyöntiongelmaa. Viimeisellä päivityksellä ei ollut osaa eikä arpaa siihen. Alkoi metsässä yksi päivä ketuttamaan, kun akku oli puoliltapäivin tyhjä vaikka tein kaikenmaailman laturi temput ja poistin Stamina-tilan välimuistin yms.
Käyttäjätaso 1
LPP kirjoitti:...
...Takalasithan näissä pullahtelevat harvasapäivä, ja sitä kautta kondensiokosteus pääsee sisään, mutta tässä tapauksessa sillä ei ole vaikutusta astiaan. ...
...Milloinhan alkavat googlen päässä korjaamaan tuota Google Play palvelujen akunsyöntiongelmaa. Viimeisellä päivityksellä ei ollut osaa eikä arpaa siihen. Alkoi metsässä yksi päivä ketuttamaan, kun akku oli puoliltapäivin tyhjä vaikka tein kaikenmaailman laturi temput ja poistin Stamina-tilan välimuistin yms.

Johtopäätös takalasien pullahtelusta "harvasapäivä" kaipaisi minusta myös hieman näyttöä tuekseen.

Se on totta, että kosteusindikaattoreita ei kannata turhaan surra jos ei ole omalla huolimattomuudellaan kosteutta päästänyt laitteen sisälle. Melkein tuntuu siltä, että kosteusindikaattorit ovat näppärä silmänkääntötemppu, jolla huolto voi vyöryttää laitevian käyttäjän omaksi syyksi. Johdonmukainen perusteleva itsensä puolustaminen on paras lääke tuollaisia tilanteita varten.

Nyt tosiaan näyttää siltä, että ainakin minun Zetassani Android 4.4.4. -päivityksen jälkeen laturikikkailu ei toimi läheskään yhtä hyvin kuin ennen. Tosin virranhallinnan mukaan minun akkuani syö Android system kun taas Google Play services on mukana kisassa keskimäärin prosentin osuudella. Android 4.4.4. OTA-päivitys ei onnistunut ja kun yritin päivitystä PC Companionilla, puhelimesta tuli "tiiliskivi", täysin toimimaton. PC Companionin korjausasennus kuitenkin pelasti tilanteen, tosin tekemällä täysin puhtaan asennuksen ja tietysti myös hävitten roottauksen ynnä muut säädöt. Täysin puhdas järjestelmän uudelleenasennuskaan ei siis vaikuttanut akunkulumisongelmaan mitenkään.

Googlen palvelut päivittyivät jotain pari kuukautta sitten, mutta ainakaan se ei tuonut mitään mainittavaa parannusta tilanteeseen. Eilen asensin sovelluksen nimeltä Deep Sleep Battery Saver ja poistin Staminan käytöstä. Se todellakin sai virrankulutuksen pysymään maltillisena ja puhelin myös meni syvään uneen ohjelmantekijän lupauksen mukaisesti. En ollut silti yllättynyt kun tänään sitten ongelma palasi, eikä mainittu ohjelma enää pysty pakottamaan syvää unta. Kaikki konstit tuntuvat auttavan aina noin päivän ja sitten ongelma palaa. Tilanne on jo melkein enemmän kiinnostava kuin harmittava.

Zetan oma Stamina-tila ja DS Battery Saver toimivat nähtävästi samalla idealla ja epäilen niiden törmäävän vuorokauden jälkeen johonkin yhteiseen ongelmaan. Pitää poistaa DS Battery Saver ja katsoa, toimiiko se taas hetken uudelleenasennuksen jälkeen.

Toivottavasti minunkin ongelmani kuitenkin liittyy Googlen palveluihin jollain tapaa ja että vielä joskus saamme Googlelta päivityksen, joka viimen korjaisi tilanteen.
Käyttäjätaso 1
Akku kestää nykyään taas ihan hyvin, vaikka valvetilaongelma on jäänyt pysyäkseen.

Kiinnostava nähdä, muuttuuko asia Android 5:n myötä.

http://blogs.sonymobile.com/2014/10/16/were-bringing-android-5-0-lollipop-to-the-entire-xperia-z-series/

Osallistu keskusteluun