Sovellukset muistikortille

  • 16 toukokuu 2016
  • 8 kommenttia
  • 14679 katselukerrat

MIten ihmeellä saisin siirrettyä sovellukset tiedostoineen muistikortille?? Puhelimeni on Samsung Galaxy Trend 2. Alkujaan sain siirrettyä muistikortille Instagram-sovelluksen, mutta sen jälkeen mitään ei ole voinut siirtää muistikortille, vaan kaikki tallentuu puhelimen sisäiseen muistiin, joka piiputtaa viimeisillään. Googlen "pakollisia" lehti- ja leffakioskeja ei voi poistaa tilan saamiseksi, mutta niitä ei voi enää päivittääkään, kun tila ei riitä sisäisessä muistissa. Sovellusten hallinnassa SD-kortillesiirto-vaihtoehto on pimeänä, eikä reagoi naputteluun, vain tuo Instagram-sovelluksen kohdalla vaihtoehto on vapaasti valittavissa. Olen yrittänyt käydä kaikki puhelimen hallinnan valikot läpi, mutta missään ei näy kohtaa, jossa voisi "ottaa muistikortin käyttöön" tai mitä ikinä siinä pitäisikään lukea.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
No voi jehna!
Mulla ei kyllä tuohon ole minkäänlaista neuvoa. En ole itse noita muistikortteja laisinkaan puhelimessa käyttänyt. 😞

Onkohan palstalaisista joku muu kenties tietoinen mikä tähän olisi ratkaisuksi?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Enpä osaa minäkään ko luurista sanoa. Jotenkin sellanen hämärä mielikuva, ettei tuossa saisi pelejä, sovelluksia ym. siirrettyä kortille. Itsellä samsung, mutta ei tuo ja siinäkin saa vain osan sovelluksista kortille(ihan kiitettävästi kuitenkin). Sampan omia vakio sovelluksia saa myös "pois päältä", mutta ei kokonaan poistettua kuitenkaan. Harmaana on tosiaan ne sovellukset, mitä ei pysty siirtämään kortille. Kameran asetuksista saa yleensä valittua muistikortin ensisijaiseksi tallennuskohteeksi, mihin kuvat suoraan tallentuvat, eikä puhelimen muistiin. Toki voisi kokeilla luurin liittämistä koneeseen, tyhjentää sinne mitä voi ja koittaa vaikka sitä kautta siirtää jt.muistikortille takaisin. Vaikka samsung onkin, niin kaikki ei silti välttämättä toimi samoin ja onhan sitä tilaakin vähän erilailla luureissa, mutta ainahan voi kokeilla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Trend 2 on varustettu ainoastaan 4 Gigan muistilla, josta vapaana on noin 2 Gigaa. Tämä aiheuttaa ajan myötä ongelmia, kun muisti täyttyy ja suurta osaa sovelluksista ei saa siirrettyä muistikortille. Kannattaa yleensä valita puhelin, jossa on vähintään 16 Gigaa muistia, niin ei täyty heti. Itselläni on Sony Xperia M4 Aqua, jossa on myös 8 Gigan muisti ja käyttöjärjestelmä vie noin puolet siitä. Vaikka laitteessa on muutama pieni sovellus asennettuna, herjaa se koko ajan, että muisti on 85-prosenttisesti täynnä ja pyytää siirtämään tietoja muistikortille, muttei ole mitään siirrettävää.
Kiitos tähänastisista vastauksista! Puhelimen liittäminen koneeseen ei ole auttanut: kansioita voi kopioida, mutta niiden sisältö ei siirry (eivätkä sovellukset edes näy läppärin resurssienhallinnassa, jostain syystä). Kameran kuvat menevät muistikortille, menivät muistaakseni automaattisesti jo alusta alkaen (?). Asetuksista en löytänyt kohtaa, jossa ensisijaiseksi muistiksi saisi muistikortin. Huoh....

Täytyy varmaan harkita uutta puhelinta. Mutta Ammattilaisen kommentista päätellen ilmoitetut muistin gigamäärät ovat osittain lumetta, jos puhelimet silti tökkivät tuota pikaa ja houkuttavat ostamana aina vain uutta ja isompimuistista. On tämä kanssa...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Aiemmissa Trendeissä ei kortille saanut sovelluksia juuri lainkaan. Play -kaupasta ladattaessakin ainoa mahdollinen tallennussijainti oli puhelimen sisäinen muisti.
Roottaamalla saa sovelluksia siirrettyä kortille, mutta harrastuneisuuden tasosta riippunee kannattaako siihen ryhtyä vai hankkiiko uuden luurin. Kortilta osa sovelluksista toimii varsin hitaasti ja epävakaasti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kortilta osa sovelluksista toimii varsin hitaasti ja epävakaasti.

Jos ostaa sen halvimman ja hitaimman muistikortin, tämä ongelma voi olla arkipäivää. Muistikorteista löytyy myös nopeita yksilöitä, joilla näitä ongelmia voi ehkäistä. Mitä suuremmat luku- ja kirjoitusnopeudet, sitä parempi. Nopeat kortit eivät tietenkään takaa sitä, että sovellukset toimivat yhtä hyvin kuin laitteen omasta muistista, mutta ero hitaisiin kortteihin on kuitenkin merkittävä.
Näin se ikävä kyllä menee, että kahdesta syystä sovelluksia ei saa muistikortille : a) uusia, isommalla sisäisellä muistilla varustettuja puhelimia menee kaupaksi ja b) sovellukset pystyvät paremmin seuraamaan käyttäjän toimia puhelimen muistista käsin. Oman Samsung J1 -puhelimeni ostin vuosi sitten ja vastaavat ongelmat alkoivat juuri eli sovelluksia ei voi päivittää. Siivoaminen ei auta, tilaa näyttäisi olevan satoja megoja mutta joku parinkymmenen megan sovellus ei muka päivity... haiskahtaa 🙂 eli nyt käsissäni on puhelin, jossa on takuuta vielä vuosi jäljellä mutta jonka tietoturva rapisee päivä päivältä sovellusversioiden vanhetessa. Puhelinta ostaessa eräässä kaupassa kyllä kovasti kaupattiin mukaan 32 gigan microsd-korttia, "ettei muisti lopu kesken, kuvilta, sovelluksilta jne". No, nyt se kortti ajaa asiansa äänitallentimessa bänditreeneissä.

Osallistu keskusteluun