Kysymys

Sovellusten lataaminen salasanan kautta

  • 28 syyskuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 718 katselukerrat

Ostin lapselleni Huawei -kännykän. Lapsen isä on narsisti ja hänellä on tapana ollut asentaa vakoiluohjelmia tietokoneisiin ja puhelimiin. Millä pystyn estämään sen, ettei isä asenna lapsen kännykkään vakoiluohjelmaa, jolla voi seurata elämääni silloin kun lapsi+kännykkä on luonani? Onko olemassa jotain ladattavaa ohjelmaa, joka muuttaa kännykän sellaiseksi, ,että sovelluksia voi ladata vain salasanan asettamalla? Tai pystyykö kännykkään asentamaan jonkin seurantaohjelman, joka ilmoittaa vaikka sähköpostiini, kun pojan kännykkään on ladattu uusi sovellus? Kännykästä olen laittanut lapsilukon päälle, mutta se estää vain tietyn ikäisille tarkoitettujen pelien lataamista kännykkään - se ei estä vakoiluohjelmien lataamista. Virustorjuntaohjelmat eivät nekään estä vakoiluohjelmien lataamista. Pystyykö esim google-tilin kautta jotenkin selvittämään puhelimeen asennetut sovellukset? Google Playn kautta olen asentanut, että ostokset vaativat play-kaupassa salasanan. Mutta miten on ilmaissovellusten lataamisen kanssa, sekä niiden vakoiluohjelmien lataamisen kanssa, joita ei ladata Play-kaupasta vaan muualta? Pystyykö puhelimeen laittamaan lisäksi puheluille minuuttirajaa? Onko jotain sovellusta, jolla pystyy laittamaan esim, että puheluraja 60min/kk. Pojalla on rajaton netti kännykässä, mutta puhepaketti 60min/kk. Poika ei puhu näin paljon, mutta lapsen isä saattaa tehdä kiusaa ja jättää puhelinlinjan päälle, jotta minulle tulisi iso lasku maksettavaa.

4 kommenttia

Play-kaupasta löytyy esim. DoMobile softwaren tekemä "AppLock" jolla voit suojata puhelimen esim. niin, että koko Play-kauppakaan ei aukea ilman salasanaa. Samoin voi estää, että puhelimella ei voi edes soittaa ilman, että kirjoittaa salasanan.

Pikaisella kokeilulla ihan näppärä ohjelma käytön rajoittamiseen.

HUOM! Ohjelman asetuksista pitää erikseen määrittää, että sitä ei voi puhelimesta poistaa, muuten siitä ei ole mitään hyötyä/suojaa.
Toimiiko tuo AppLock vain rajoittamaan Google Playsta ladattavia sovelluksia? Niin ymmärsin kun otin tuon käyttöön. Millä voi estää esim, ettei puhelimeen ladata muualta saatavia sovelluksia (kuten Mobile Spy, Flexispy, Spyera jne)?
En ole kokeillut, mutta jos puhelimen asetuksista valitsee, että "tuntemattomista lähteistä" ei sovelluksia voi asentaa ja laittaa asetukset-valikkoonkin pääsemiseksi salasanan päälle, niin estyisikö sillä, kokeile ?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ko luuria en tunne,mutta omassani on esim. Asetukset-turvallisuus alla kohta,jolla voi estää muista kun play kaupasta ladatut sovellukset. Applock on myös itsellä käytössä ja tilanteen mukaan lukitsen esim.play-kaupan,asetusvalikon,kuvat,viestit tm.

Osallistu keskusteluun