Kysymys

Tallennustila vähissä

  • 22 elokuu 2011
  • 5 kommenttia
  • 3242 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 5 kommenttia
Sain puhelun, ja ruutuun tuli viesti "tallennustila vähissä".  Poistin tekstiviestejä, joita ei ollut kovin paljon, sekä puhelulokitietoja, jotka tuskin muistia kuluttavat. SD-kortilla on tilaa käytettävissä 1,78 Gt eli melkein koko kortin kapasiteetti, ja sisäistä tallennustilaa on jäljellä 20 Mt.  Sähköposti on näköjään varannut 75 Mt.  Sähköposteja tulee aika paljon, mutta poistan ne päivittäin.  Jäävätkö poistetut viestit johonkin luuraamaan?  Mistä ne löytyvät?  Ilmeisesti tallennustilaongelma ratkeaisi sitä kautta.

5 kommenttia

Toi sun sähköpostilaatikko vie vissiin puhelimesta koko muistin lähes.. Blade tais alkaa varottelee muistin vähyydestä jo 20mt tienoilla, en muista tarkkaa määrää. Ja sms-viestit ei tuu vissii perille, jos muistia "ei ole".. Androidin/Bladen huono ominaisuus.

Vai tallentuukohan s-postit jopa muistikortille, muistaakseni ainakaan 2.1 -Androidissa ne tallentuivat aina puhelimen muistiin.
Jep, Blade varoittelee jossain 18-20Mt kohdalla tuosta muistin vähyydestä.

Itse ratkaisin tuon ongelman roottaamalla puhelimen ja asentamalla Link2SD:n, jolla saa siirrettyä ladattuja ohjelmia SD-kortille. Mulla siis noita sovelluksia on aika paljon ja ne alkoivat pikkuhiljaa viedä yhä enemmän tilaa jokaisen päivityksen jälkeen.

Sovellukset eli ohjelmat vievät reippaasti tilaa sisäisestä muistista, ilmeisesti ainakin 2.1-versiossa myös sähköpostit ja MMS-viestit. Tavalliset tekstiviestit eivät montaa tavua kappaleelta vie, mutta nekin toki oletuksena taitavat tallentua sisäiseen muistiin ellei käytä jotain muuta kuin oletustekstiviestisovellusta joka osaa tallentaa ne muistikortille. Puhelulokitkaan ei vie käytännössä lähes ollenkaan muistia joten niidenkään poistelemisesta tuskin apua on.

Itse käytän hyvin vähän sähköpostia kännykällä mutta se tuntuu vievän hyvin herkästi tilaa eikä lisää tilaa vapautunut ainakaan heti kun kokeeksi muutaman viestin poistelin, joten ilmeisesti ne jäävät ainakin joksikin aikaa mätänemään puhelimen uumeniin. Tuota siis sietää tutkia.
Kannattaa myös aikaajoin tyhjentää asetukset/sovellukset/hallitse sovelluksia varsinkin nettiselainten varaama välimuisti. Ne tuppaavat tuhlata laitteen vähäistä muistikapasiteettia. Samalla voi katsella myös muiden sovellusten varaamaa välimuistia, varsinkin käynnissä olevien. Lisäksi kannattaa siirtää ohjelmat muistikortille, jos siihen on mahdollisuus.
Tänään sähköposteja ei tullut enää ollenkaan.  Menin asetusten kautta sähköpostiin, joka tarjosi datan poistamista.  Siinä myös huomautettiin, että kaikki data häviää.  Olisin kuitenkin halunnut säästää joitakin viestejä.  Voiko viestejä arkistoida johonkin muualle?  Asensin tilit uudestaan, ja yllättäen joitakin vanhempiakin viestejä tuli esiin.  Nyt sähköpostin tila oli vain 1,54 Mt.  Aika työläs operaatio, ja muistelin kaihoten vanhaa Nokiaani, joka pelasi 7 vuotta virheettä, ja muistintäyttymiset eivät aiheuttaneet ongelmia.  Nykyisten puhelimien käyttö alkaa muistuttaa kanditason opintoja.  Tuota roottaamista (katsoin netistä mitä se tarkoittaa) on syytä varoa, koska siinä mm menee takuu.  Eikö ole mitään yksinkertaista tapaa siirtää haluamiaan tietoja SD-kortille?

Tuota roottaamista (katsoin netistä mitä se tarkoittaa) on syytä varoa, koska siinä mm menee takuu.


Menee siinä takuu, jos saat puhelimesi tilttiin ja joudut lähettämään sen huoltoon. Mutta raudan virheet ja valmistusvirheet pitäisi mennä silti takuuseen. Näin olen ymmärtänyt. Itselläni proximity sensor ei ole koskaan toiminut. Saa nähdä viitsinkö jossain vaiheessa pistää puhelimen takuuseen.

Osallistu keskusteluun