Uudet wifi-puhelut


Tulipa sitten otettua käyttöön tuo "uusi" wifi-puhelu ominaisuus. Mutta, ohjeissa pitäsi olla maininta, että aina kun tulet takaisin kotiin wifi-verkon piiriin niin puhelin pitää buutata aina että saa tuon ominaisuuden käytöön. Muuten siinä näkyy vain pelkkä LTE-verkko. Täysin huuhaa juttu kun ei ole testattu kunnolla ja päästetään tuotantoon tuollaisenaan. WhatsApp ja Skype hoitaa homman paljon paremmin että eipä tuossa nyt Elisan kannata pahemmin henkseleitä paukutella 🙂

Vai, onko Elisalla kenties tähän ratkaisu??

Laite Samsung galaxy S7 ja viimeisin päivitys.

15 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Itsellä S7 Edge:llä VoLTE kuvake vaihtuu heti, kun liityn wifi-verkkoon ilman uudelleen käynnistyksiä

>

Hyvä jos Edge:llä toimii. S7:lla ei toimi 😞 😞
Tai toimii jos viitsii buutata puhelimen joka kerran mutta eipä maksa vaivaa tänä palvelun takia.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Lähteekö tuo wifi puhelu valikko kokonaan pois vai miten kun olet wifissä ja ei toimi?

Tuossa sun kuvan yläpalkissa siis näkyy ainostaan LTE. Kokeilin äsken niin että ennenkuin lähdin ulos niin otin wifin pois. Kun tulin takaisin niin laitoin wifin päälle ja edelleen palkissa näkyi vain LTE. Puhelu asetuksissa kyllä nyt näkyi wifi-puhelu täppä ja se oli päällä mutta piti ottaa välillä pois ja siten heti takaisin niin sen jälkeen yläpalkkiin tuli näkyviin wifi-puhelu kuvake.

Mutta, jos jätät wifin päälle kun lähdet ulos ja tulet takaisin niin silloin ei auta muu kuin puhelimen buuttaus ja sitten taas näkyy tuo wifi-kuvake.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pakko kysyä:

Minkälaista asetusta teillä on käytössä puhelimessa?

Meikäläisellä Galaxy S7, juuri tänään päivitetty, enkä saa noita kuvakkeita näkymään lainkaan. Puhelin bootattu kertaalleen ja wi-fi otettu pois käytöstä ja yhdistetty uudelleen.
dj_God, tilasitko myös palvelun Elisalta? Eli lähetit tekstiviesti että kytkevät palvelun käyttöön.
Jos näin, niin mulla on puhelin ihan perusasetuksilla. Ei mitään ihmeellistä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Minä asensin n. kuukausi sitten UK-version androidin puhelimeen, kun ei näkynyt Nordic Countries malleille nougat päivitystä...

Luulisi että se ei vaikuta jos toimii. Itse huomasin toimivuuden silloin kun päivitin siitä, että volte kuvake tuli ylös ja asetuksiin VoLTE ja VoWifi asetukset.
Samsung S7 Edge:llä toimii harmillisen epäluotettavasti:

Jos laitan WiFi:n kokonaan pois päältä tulee VoLTE-symboli näkyviin, jos laitan Wi-Fi:n puhelimessa päälle tulee pelkkä normaali Wi-Fi-symboli mutta ei Voice over Wi-Fi -symbolia ja VoLTE-symboli katoaa (siis vaikka Wi-Fi Calling on asetuksissa päällä).

Josku harvoin olen nähnyt tuon Voice over Wi-Fi -symbolin mutta täysin satunnaisesti, ja vain kun olen juuri käynnistänyt puhelimen.

Wi-Fi Calling asetuksen kääntäminen päälle tai pois ei vaikuta koskaan mitenkään mihinkään, paitsi että sillä saa Wi-Fi-puhelut päältä pois jos ne sattumalta hetken ensin toimivat, mutta ei takaisin päälle.

Sekä Wi-Fi-verkko johon kytkeydyn että LTE-verkko ovat laadultaan erittäin hyvät.

Nykyisellään palvelu on vielä harmillisen käyttökelvoton, toivottavasti saadaan pian paremmaksi, voin auttaa debuggaamisessa jos tarvetta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Samppa221 kirjoitti:

Itsellä S7 Edge:llä VoLTE kuvake vaihtuu heti, kun liityn wifi-verkkoon ilman uudelleen käynnistyksiä

>Mulla toimii samalla lailla S7 Edgellä, kunhan tajusin ensin laittaa asetuksista Wifi-puhelut päälle. Uudelleenkäynnistykselle ei tarvetta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Joitakin tällaisia tapauksia on tullut vastaan, joissa ongelmia on wifi-puheluissa on ollut. Ongelma on Samsungin päässä parhaillaan selvityksessä, mutta aikataulu korjaavan päivityksen suhteen on tällä hetkellä avoin. Alla on muutama vinkki, joista saattaa tilanteeseen olla apua. 🙂

Seuraavat toimenpiteet ovat joitakin S7-puhelimia auttaneet, jos niissä on ollut erinäisiä ongelmia:

1. Settings -> Connections -> Mobile networks -> Access Point Names -> Reset to default
Asetukset -> Yhteydet -> Matkapuhelinverkot -> Yhteyspisteiden nimet -> Palauta oletukset

Jos tuo ei auta, niin sitten voi kokeilla seuraavaa:

2. Settings -> General management -> Reset -> Reset network settings
Asetukset -> Yleinen hallinta -> Nollaa -> Palauta verkkoasetukset

Jos nuo keinot eivät auta, viimeinen vaihtoehto on factory data reset, mutta ennen sitä tulee puhelimesta ottaa backup, ettei mitään tietoja häviä:

3. Settings -> Backup and reset -> Back up my data
4. Settings -> Backup and reset -> Factory data reset
Nokia 6:seen ilmestyi tuki tänään virallisen Oreon myötä. Ehdin testatakin palvelun toimivuuden. Mutta kun ei löytynyt noita valikoita niin koitin tuoda ne resetoimalla nuo verkkoasetukset jonka jälkeen toiminto häivisikin pois. Ja palvelun uudelleen tilausyritys ilmoittaa vaan että on jo kytketty. 😞
puhelimen uudelleenkäynnistys ei auta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
warre1 kirjoitti:

Nokia 6:seen ilmestyi tuki tänään virallisen Oreon myötä. Ehdin testatakin palvelun toimivuuden. Mutta kun ei löytynyt noita valikoita niin koitin tuoda ne resetoimalla nuo verkkoasetukset jonka jälkeen toiminto häivisikin pois. Ja palvelun uudelleen tilausyritys ilmoittaa vaan että on jo kytketty. 😞
puhelimen uudelleenkäynnistys ei auta.Sillä ei ole meidän puolesta vielä tukea. Nokia 3 ja Nokia 8 löytyy kyllä. Pelkästään puhelimessa löytyvä tuki ei siis riitä. 🙂
Juu mutta käytännössä siis toimi sen aikaa kunnes itse mokasin...
Mainittakoon että äsken helmikuun päivyksen myötä toiminnot palasivat. Valikoista eivät löydy edellenkään mutta tyydytään toimivuuteen. kaipa ne valikotkin sitten joskus "virallisen" tuen myötä ilmaantuvat.
Ei näemmä toimikaan kuin vastaanottaessa puheluita. Minun soittaessa tippuu edelleen 3G-verkkoon. Vaatii varmaan sen virallisen tuen mukanaan tuomat valikot että alkaa toimimaan ulos lähtevät puhelut.

Osallistu keskusteluun