Vastattu

Uutta Android-puhelinta

  • 10 marraskuu 2018
  • 7 kommenttia
  • 691 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Melkein vuoden vanha Sony Xperia XZ1 Compact alkaa vetelemään ilmeisesti viimeisiä ja uuttaa luuria on nyt syytä alkaa katsomaan. One Plus 6 tai 6 T on alkanut kiinnostaa. Onko porukalla minkälaisia kokemuksia ko. luureista? Onko softa kunnossa? Millainen akun kesto käytännössä noissa on? Mulla on ostokriteereinä suhteellisen laadukas kamera ja jonkinlainen vedenkesto. Tämä rajaa aikapaljon hyviä vaihtoehtoja pois. Uudempia Sony:ja ei tarvitse ehdottaa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi wellu_76 28 marraskuu 2018, 07:15

Pitkällisten tutkimusten jälkeen löysin syyn akun kulutus-ongelmaan. Spotify oli jotenkin korruptoitunut ja jokin oli mennyt sekaisin. Se jokin oli mennyt ilmeisen pahoin sekaisin, koska tilanne oli päällä safe modessakin. Aiemmin Spotify ei oireillut mitenkään, mutta viime päivinä syy-yhteys alkoi tulla esiin, kun kuuntelin Spotifyä muulla laitteella ja Androidin akku alkoi kulumaan. Spotifyn erinomaisesti toimiva asiakaspalvelu antoi sopivat keinot ongelman ratkaisuksi. Eli Spotifyn välimuistin tyhjäys sovelluksesta, muistikortti pois laitteesta, Spotifyn uudelleen asennus ja kortti takaisin.
Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Suosittelen Xiaomin Pocophonea malliltaan F1!


Nyt soi Rob Mayth - Another Night 2k12 (Club Mix).

Mukavaa syksyä!
Käyttäjätaso 7
Tämä menee nyt ot, mutta kahden, toistaiseksi toimivan, sonyn compact-mallin haltijana kiinnostaisi tietää, miten tuo "viimeisten vetely" ilmenee?
Käyttäjätaso 5
Tuo Pocophone voisi olla harkinnan arvoinen etenkin hyvän akun takia. Ja on myös hinnaltaan houkutteleva. Tuosta Sony-rievusta voisi jotain saada dna:n vaihtohyvityksen kautta, jolloin ollaan jo melko mukavassa hinnassa. Iso miinus kun ei ole vedeltä suojattu. Tosin joku sopiva kotelo ratkaisu tai perinteinen minigrip-pussi voisi olla ratkaisu. Moottoripyöräilyssä vaan on oppinut arvostamaan vedeltä suojattuja laitteita.

kv36: Ostin tuon Sonyn suunnilleen vuosi sitten ja viime elokuuhun asti kaikki meni hyvin. Sitten tuli ilmeisesti joku päivitys ja akku kuluu liian nopeasti. Päivän reissua ei voi tehdä ilman laturia, jos vähänkin meinaa luuria käyttää. Olen tehnyt tehdasasetusten palauttamisia, korjaillut Sonyn ohjelmalla ohjelmisto, kokeillut safe modet ja kuukausi sitten luuriin vaihdettiin takuun piikkiin uusi akku. Ja viime viikkoon saakka se toimi akun vaihdon jälkeen normaalisti, mutta nyt kulutus alkoi. Puhelin myös lämpiää jonkun verran. Suurin akun kuluttaja on "Puhelin on käyttämätön" myös safe modessa. En enää keksi muutakuin että Sonyn päivitykset ovat sen tasoista kuraa, jotta puhelimen ohjelmisto on sekaisin. Toinen vaihtoehto on, että Sony on tahallisesti tehnyt koodin joka kuluttaa akkua, jotta uusia puhelimia menisi kaupaksi.
Alkaa vain hyvät vaihtoehdot olemaan vähissä. Luurin huollon aikana käytin varalaitteena vanhaa Z1 Compactia ja kyllä siinä akku kesti paljon paremmin kuin uudemmassa versiossa.
Sonyn suomalainen asiakaspalvelu on surkea, ei mitään teknistä osaamista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Itsellä OP 5T ja 6 käytössä, voin kyllä suositella kumpaakin 🙂 6T sinällään myös houkuttelisi, mutta kun vuoden sisään kaksi uutta luuria jo tullut taskuun niin ei kehtaa heti olla taas vaihtamassa :D

On siis toiminut hyvin ja aiempiin (Samsungeja ja Honor edelliset Androidit itsellä) verrattuna kokemus on ollut entistä enemmän Android leiriytymistä vahvistava. Mobiilipelit rullaa hyvin ja muutenkin tehoja on varsin hyvin, joten kaikki käyttö ollut hyvinkin responsiivista 🙂
Käyttäjätaso 5
Minkähän verran muuten operaattroin verkko ja sen kattavuus/toimivuus vaikuttaa akun kultukseen. Tässä Cellmapperilla tutkaillessani sijaintini nykyisen operaattori A:n tukiasemiin saattaa olla se huonoin mahdollinen. Lähin tukari on 600 m päässä ja puhelin on yleensä tässä kiinni, vaikkakin signaali on heikko. Illan mittaan puhelin menettää yhteyden tähän tukariin ja siirtyy 1,5 km päässä olevaan 800 MHz tukariin, joka ei Celmmapperin mukaan edes kuulu tässä (paitsi asuntoni kohdassa on pikku kuuluvuus). Ja lisäksi harvemmin noin 3,5 km päässä sijaitseva 800 MHz tukari kuikuilee heikosti asuinpaikkaani. Joskus harvoin neljäskin tukari yrittää "ahdistella" mutta se on niin heikko, että se vain häiritsee. Iltaisin puhelin vaihtelee todella usein kahen ensin mainitun ja joskus myös tuon kolmannen tukarin välillä. Puhutaan siis pahimmillaan muutaman sekunnin välein tapahtuvasta tukarin vaihdosta. Puhelin näyttää kokoajan ei yhtään tolppaa, 1 tai 2 tolppaa, joskus kolme. Eli olenko kaupunkialueella katveessa nykyisellä operaattorilla?

Operaattori B tarjoaa suurinpiirtein samaa kuuluvuutta ja työpuhelimessa on myös heikko kuuluvuus, mutta vaihtelua ei ilmeisesti esiinny, koska operaattori B:llä on tukarit eri paikoissa kuin A:lla. Ja ilmeisesti iphone ei häiriiinny heikosta signaalista samalla tavoin kuin Xperia

Operaattori C taas omaa kokokaan erilaisen kattavuuden ja asuinpaikkani ei ole keilojen rajamailla. Työliittymä oli aiemmin tämän operaattorin ja muistaakseni taisi olla täydet tolpat kokoajan. En ole rakastunut yhteenkään operaattoriin, joten laitoin numeron siirron A:lta C:lle kokeilumielessä ja katsotaan miten homma sitten pelaa. Ehkä kokemusten myötä voin myös paljastaa operaattorien oikeat nimet 🙂
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Ensimmäiset versiot Nokia 6 ja 8 ollu käytössä, ei moitteen sijaa. Toimii kuin puhelimen pitää, ei pätki ja puhdas Android rullaa kevyesti. En nyt muista veden kestoa oliko mutta kamera on hyvä. Tulevaisuudessa softa parannuksiakin lienee tulossa kameraan(?).

Näitä kahta Nokiaa ennen oli minullakin Sony, en muista enää mallia mutta sen hetken lippulaiva oli. Meni pari viikkoa tilaamisen jälkeen ja alkoi näytölle ilmestyä keltainen urea läiskä joka vaan leveni pysty suunnassa. Noh se läksi huoltoon. Huollosta tullessa keskelle näyttöä oli sitten ilmestynyt vuorostaan tumma pallomainen pläsi, kuin painauma. Toisen kerran alle kolmeen viikkoon huoltoon. Ja se jäi viimeiseksi Sony kokemukseksi, myin pois ja toista ei todellakaan ole tulossa.

Mutta perus varma Nokia ja 10/10 pisteet minulta 👍
Käyttäjätaso 5
Pitkällisten tutkimusten jälkeen löysin syyn akun kulutus-ongelmaan. Spotify oli jotenkin korruptoitunut ja jokin oli mennyt sekaisin. Se jokin oli mennyt ilmeisen pahoin sekaisin, koska tilanne oli päällä safe modessakin. Aiemmin Spotify ei oireillut mitenkään, mutta viime päivinä syy-yhteys alkoi tulla esiin, kun kuuntelin Spotifyä muulla laitteella ja Androidin akku alkoi kulumaan. Spotifyn erinomaisesti toimiva asiakaspalvelu antoi sopivat keinot ongelman ratkaisuksi. Eli Spotifyn välimuistin tyhjäys sovelluksesta, muistikortti pois laitteesta, Spotifyn uudelleen asennus ja kortti takaisin.

Osallistu keskusteluun