Kysymys

WiFi yhdistetty, ei internetyhteyttä

  • 26 August 2018
  • 4 kommenttia
  • 5034 katselukerrat

  • Tiedonhaluinen
  • 0 kommenttia
Kreikassa hotellissa. WiFi toimii läppärissä moitteetta, mutta puhelin ilmoittaa että WiFi yhdistetty mutta ei internetyhteyttä. Mobiilidata pois päältä ja roaming-data pois käytöstä. Onko puhelimen (android) asetuksissa jokin täppi väärin, vain miten saisin toimimaan?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kreikassa hotellissa. WiFi toimii läppärissä moitteetta, mutta puhelin ilmoittaa että WiFi yhdistetty mutta ei internetyhteyttä. Mobiilidata pois päältä ja roaming-data pois käytöstä. Onko puhelimen (android) asetuksissa jokin täppi väärin, vain miten saisin toimimaan?

Vaikea noilla tiedoila sanoa. Tarkista saako puhelin ollessaan WiFi-verkossa IP-osoitteen. Jos ei saa , niin vika lienee hotellin verkossa. No ainahan sitä yhteyttä voi yrittää luoda uudestaan.

PS. Mobiilidatalla ei pitäisi olla WiFi-yhteyden kanssa mitään tekemistä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Onnibussissa oli sama ongelma, että puhelin ei ole saanut nettiä, kun yhdistin Onnibussin verkkoon. Minulla on 1 megabitin DNA 4G ja se on hitaahko, siksi liityn aina yleisiin verkkoihin jos mahdollista.

Kyseisessä Onnibussin verkossa verkkoon kyllä pääsi, mutta dataa ei saanut mitenkään ulos, valitti jotain virhettä selaimessa. En nyt muista mikä se oli, oli kuulemma itse Onnibus.com-verkossa vikaa.

Menin tuolloin torstaiaamuna Helsinkiin ystävän luo.

Onneksi DNA 1 Mbps 4G toimi ihan hyvin ja musiikki soi taukoamatta.

Laivalla Viroon, en ole edes kokeillut Wifiä satelliittiverkon pelossa. 4G toimii sielläkin hyvin, ja myös Virossa liittymä toimi rajoituksen mukaan, eli 1 Mbps 4G. Virossa en ole paljoa käyttänyt.

Perjantai-iltana menin takaisin Tampereelle Väinö Paunun bussissa ja siellä Wifi toimi hyvin - sillä sai jopa 70 Mbps ja oli jonkun operaattorin 4G alla. Sillä ei ollut ongelmaa viihtymisessä.

Lippu oli euron kalliimpi kuin Onnibussilla, mutta netti sentään toimi.

Tiedä sitten mikä tuossa sinun tilanteessa on ongelmana, jos reititin on sinun, yritä resetoida se.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Laivalla Viroon, en ole edes kokeillut Wifiä satelliittiverkon pelossa. 4G toimii sielläkin hyvin

Ja nyt meni juuri väärin päin.

WiFi-verkossa ei tarvitse pelätä isoa roaminglaskua. Jos WiFi-verkko on maksullinen, sinne ei edes pääse ennen maksamista.

Satelliittivälitteisiä GSM/UMTS/LTE-verkkoja tulee varoa, ellei tykkää henkilöauton kokoisista laskuista. Näihin puhelin saattaa livahtaa huomaamattomasti, ellei liittymään ole asettanut ennen matkaa roamingestoja ja/tai käytä puhelimesta verkon käsivalintaa.

Tallinnan lautoilla satelliittivälitteisiä GSM-verkkoja ei käytetä, joten niillä puhelimen käyttö on melko huoletonta. Kannattaa kuitenkin varoa vieressä kulkevia muita aluksia. Jos puhelin hyppääkin vaikka viereisen Saksan lautan omaan verkkoon, niin johan alkaa kassakone kilisemään Elisalla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Toimiiko hotellin verkko suoraan vai pitääkö sinne ensin kirjautua jotenkin? Tarvitaanko kirjautumiseen varausnumero, käyttäjätunnus tjms.? Ainakin Alankomaissa on hotelleja, joissa yhdellä käyttäjätunnuksella voi käyttää vain yhtä WiFi-laitetta. Useampia laitteita käytettäessä jokaiselle pitää ostaa erikseen käyttöoikeus.

Jos hotellin verkko käyttää kirjautumisportaalia, sinun on pakko käydä ensin portaalissa ennen internetin käyttöä. Captive portal-tekniikka ei toimi suojatuilla https-sivuilla. Ellet tiedä hotellin captive portal-järjestelmän osoitetta, sinun tulee ensin käydä jollakin suojaamattomalla http-sivulla, kuten esimerkiksi http://neverssl.com/, http://kakka.fi/ tai http://ilmatieteenlaitos.fi/.

Huomoi, että hakukoneet ovat jo ajat sitten alkaneet käyttämään suojausta, joten osoite tulee syöttää täydellisenä http:// kera selaimen osoitekenttään. Mikäli syötät osoitteen hakukenttään tai unohdat edestä http://, selain yrittää tehdä haun hakukoneelle, joka tietenkin epäonnistuu niin kauan, kunnes olet käynyt kirjautumisportaalissa.