Kysymys

Xcover 271 käyttökokemuksia

  • 20 helmikuu 2011
  • 0 kommenttia
  • 1401 katselukerrat

Sain pari viikkoa sitten käyttöön Xcover 271-puhelimen, ja tässä ensimmäisiä käyttökokemuksia. Lähinnä puutteita.

- Puhelimelle luvataan todella pitkä toiminta-aika. Ei kannata uskoa, käytännössä niihin ei pääse mitenkään. Ehkä liki, jos käsin säätää että puhelin toimii vain 2G-moodissa.
- Sähköposti on todella typerä. Itselläni on 3 sähköpostitiliä asennettuna (Gmail, oma ostama ja koulun tarjoama).
-- Puhelimen itse tarjoama Gmail-tili ei osaa hakea posteja lainkaan
-- Puhelin ei osaa synkronoida poistettuja ja luettuja edes IMAP-tilassa, vaan kaikki tulevat aina näkyviin, ja lukemattomana.
-- Sähköposteja voi poistaa useita kerrallaan, muttei merkitä luetuiksi. Näin kaikki sadat viestit pitää käsin merkitä yksitellen, tai ne näkyvät uusina.
-- Puhelin käyttää vain yhtä tiliä lähettämiseen, ja se pitää asetuksissa merkitä oletustiliksi. En siis voi viestin kirjoittamisen yhteydessä valita mitä tiliä lähettämiseen käytän.
- Tekstiviestien lähetys tökkii rajusti. Välityspalvelin näytti olevan oikein asetettu, mutta vielä yksikään viesti ei ole mennyt perille. Tästä taitaa tulla huoltoon asiaa.
- Kaikki tekstin kirjoittaminen tuntuu tökkivän, sillä puhelin unohtaa kielensä ja asettaa tekstinsyötön tavalliseen kirjain kerrallaan -tilaan. Siis ennustava pitää asettaa säännöllisen epäsäännöllisesti uudestaan päälle joka sovellukselle erikseen. Lisäksi kieli pitää yhä uudestaan vaihtaa englannista suomeksi.
- Selain toimii jouhevasti, mutta ei aina rivitä tekstiä ruudun levyiseksi. Sen vuoksi joutuu skrollaamaan kahteen suuntaan. Hidasta.
- Selain kaatuilee ja kaataa koko puhelimen.
- Sisäänrakennettu Facebook-selain ei osaa näyttää hälytyksiä eli uusia kommentteja tai viestejä lainkaan. FB:n oma mobiiliversio tuntuu olevan paljon parempi.
- Puhelimessa on paljolti virheitä järjestelmän käännöksissä. Esimerkiksi Muunnin-sovelluksessa löytyy muutettavaksi Voimakkuus, jonka yksikkö on cm3. Tästä voi päätellä että alun perin on kyseessä Volume, eli Tilavuus.

GPS-sovelluksena ainoa toimiva on GoogleMaps. Mitään keinoa esimerkiksi nykyisen sijainnin muistiin merkitsemiseen tai edes koordinaattien näyttämiseen ei ole. Se siitä seikkailupuhelimesta.

Jos jollakulla on niksejä edellisiin meiliharmeihin niin saa kertoa. Itse en ainakaan puhelimen tai manuaalin kautta löydä mitään selitystä.

M

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun