Kysymys

Xperia Arc S - vastaavia ongelmia etäisyyssensorin kanssa?

  • 27 helmikuu 2012
  • 4 kommenttia
  • 2540 katselukerrat

Mielenkiintoista ja hyvinkin ärsyttävää ongelmaa pukkaa SE Xperia Arc S:n kanssa. Puhelimessa uusin firmware ja kokeiltu myös tehdasresettiä(ettei vaan mitkään asennetut ohjelmistot tätä aiheuttaisi, puhelin hankittu Joulukuussa joten ikääkään ei vielä ole kertynyt ja siitäki suuri osa huollossa vietettyä aikaa).

Eli etäisyyssensorissa on jotain mätää, tai vaihtoehtoisesti ohjelmistossa joka tuota ohjaa.

Normaalisti kun kosketusnäytöllä varustetulla älypuhelimella näppäilee numeron, soittaa ja nostaa puhelimen korvalle niin näyttö menee pois päältä(ettei vaan korva painele kosketusnäyttöä puhelun aikana). Kun puhelua ollaan lopettamassa niin otetaan luuri pois korvalta, näyttö aktivoituu ja voidaan painaa sitä punaista luurin kuvaa näytössä jotta puhelu katkea.

Näin pitkälle ei sitten enään Arc S:n kanssa päästäkään, puhelin ei enään aktivoi näyttöä päälle kun puhelimen ottaa korvalta pois(näyttö siis pysyy mustana), vaikea siinä sitten on enään puhelua katkaista. Näppäin valot ja muut kyllä toimivat ja vieläpä kuuluu "tuut tuut tuut..." -ääni puhelimesta jos puhelun toinen osapuoli on ehtinyt sulkea puhelun.

Ongelma esiintyy satunnaisesti, kuitenkin useita kertoja päivässä ja tällöin joutuu sitten irroittamaan akun puhelimesta ja käynnistämään puhelimen uudelleen että saa taas jotain eloa kosketusnäyttöön. Ongelmaa testatessa tuli huomattua että joskus jos odottelee 30sek -5minuuttia niin näyttö pamahtaa maagisesti takaisin toimintaan, mutta näin pitkään ei kyllä jaksa alkaa odottelemaan.

Puhelinta on käytetty huollossa 2 kertaa.
Ensimmäisellä kerralla vaihtoivat akun ja päivittivät firmwaren(uusin firmware oli jo luurissa valminaa joten mene ja tiedä mitä oikein päivittelivät).
Toisella kertaa olivat jo vaihtaneet kaikenlaista osaa(olisikohan ollut näytönpaneeli kuorineen ja muuta) ja ongelma tuntuikin pysyvän poissa muutaman viikon mutta viikonloppuna taas alkoi oikuttelemaan.

Internetin syövereistä löysin keinon päästä puhelimen testi-menuun josta löytyy myös tuon etäisyyssensorin testi(puhelin sovellukseen syöttää : *#*#7378423#*#*).
Ruudulla lukee ON/OFF sen mukaan onko sensori aktiivinen vai ei. Kun tuota sensoria sitten testailee laittamalla käsi puhelimen päälle(sensorin kohdalle) niin aina tuo sensori menee ON asentoo muttei sitten palaudukaan normaaliksi/OFF kun tuon käden ottaa pois sensorin edestä.

Kai se on kolmas kerta huollossa joka toden vasta sanoo näissä asioissa tai sitten heitän puhelimella vesilintua.

Internetin ihmeellisessä maailmassa oli joitakin viittauksia samanlaiseen ongelmaan kyseisen puhelimen kanssa, mutta onko täällä kotomaassa kukaan törmännyt vastaavaan?

/Mikael

4 kommenttia

Ostin pojalleni xperia playn ja on muuten samaa ongelmaa,eli sensori ei aina toimi ja luulen,et voisko syy olla ohjelmapäivityksessä.Itelläni on vanhempi xperia arc,eikä ikänä mitään ongelmaa.Nyt tilasin vaimolle xperia neon,jota tässä ny ootellaan.Saa nähdä onko samaa ongelmaa.
Taidan tässä itsekin odotella tuota Android 4/ICS päivitystä tuolle ARC S:lle, jos ei senkään jälkeen toimi niin sitten taas huoltoon.

Mielenkiintoista, että välillä toimii viikonkin ilman ongelmia ja sitten taas revitään akkua useita kertoja päivässä kun ei näyttö enään palaudu puhelun jälkeen.
Vaimon xperia neo tuli cdon:lta keskiviikkona ja tuntuis pelaavan ok.Toki puhelinta en itse oo kovinkaan paljon tutkailla,mutta näyttäis ainakin sensori pelaavan ok.


Piti velä kysyä sulta Miikky,et mikä koontiversio sulla puhelimessa? Katoin pojan xperia playn version niin on 4.0.2.A.0.42 ja vaimon neossa samoin kuin minun arcissa koontiversio 4.0.2.A.0.62
,et olisko tuossa jotain ton etäisyyssensorin ongelmiin viittaavaa?
Uusin päivitys ja tehdasresetti tuli tuohon jokunen päivä sitten tehtyä ja sen jälkeen ei ole ainakaan vielä kyseistä ongelmaa esiintynyt.

Tällä hetkellä sisällä siis versio 4.0.2.A.0.62, päivityshän taisi tulla jo jonkun aikaa sitten, mutta kun piti sitä varten asentaa se SE Companion PC:lle niin ei tullut päivitystä tehtyä.

Hieman aikaista vielä sanoa että toimiiko tuo nyt kunnolla, sillä aina tuo tehdas resetin jälkeen on jonkun aikaa toiminut moitteetta, mutta sitten ongelmat palanneet. Asetuksista löytyvä kevyempi "resetti" ei tuohon koskaan autannut, aina piti lähteä tyhjältä pöydältä liikkeelle.

/Mikael

Osallistu keskusteluun