Yhteisön arvostelussa Motorola Moto G6 Plus

  • 3 syyskuu 2018
  • 0 kommenttia
  • 462 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
OmaYhteisön kilpailusta Motorola Moto G6 Plus -puhelimen ja JBL GO+ kannettavan Bluetooth -kaiuttimen voittaneet @KooMikko ja @mmaria arvostelivat luurin. Kummankin ensivaikutelmat Moto G6 Plussasta löydät alta 🙂 Kiitokset vielä arvosteluiden tekijöille! 📱
KooMikkon arvostelu

KooMikko sai testiin Motorolan uusimman Moto G6 Plus puhelimen. Ajatuksena oli heti verrata sen kameraa ja videoita vanhempiin Motorolan puhelimiin. Näihin keskitytään tuossa videon pätkässä.

Tekniset ominaisuudet ym. löytyvät esitteistä ym. jutuista riittävällä tarkkuudella, joten niihin en paneutunut sen enempää. Android puhelimena myös puhelut, tekstiviestit ja eri apit toimivat kelvollisella tasolla, eli niihinkään en paneutunut.

Käytettävyydeltään uusi ei eroa juurikaan vanhemmista. Kaikissa on ollut aivan kelvollinen suorituskyky ja akun kesto ja riittävän kirkkaat ja erotuskykyiset näytöt. Toki 2-3 kertaa kalliimmissa puhelimissa on näytössä pikseleitä enemmän, mutta kun tietää normaalin ihmisen silmien erottelukyyn (n. 5 kaarisekuntia), niin tätäkin näyttöä pitäisi katsella lähempää kuin 20 cm, jotta lisäpikseleiden tuomaa kuvan suurempaa tarkkuutta olisi mahdollista havaita.

Motorolan G-sarjan puhelimet ovat olleet yksi budjet -luokan puhelintestien eniten suositeltuja puhelinmalleja. Hyvä suorituskyky jne. verrattuna puhelimen hintaan on ollut suositusten aiheina. Myös perus androidia lähellä oleva käyttöliittymä on saanut paljon kiitosta, sillä siinä ei ole kaikenmaailman hilavitkutin ohjelmia turhaan mukana.

Monelle ei syystä tai toisesta riitä n. 300 euron puhelimet, vaikka suurimmalle osalle tuon hintaluokan hyviksi todetuilla laitteilla tulisi suurin osa käyttäjistä oikein hyvin toimeen. Jos ylimääräisiä ominaisuuksia ei tarvitse, niin kannattaa miettiä, että ostaako yhden vai kolme puhelinta 900 eurolla. Turhiin ominaisuuksiin ei kannata useampaa sataa euroa sijoittaa. Toki, moni tarvitsee puhelimeensa parempaa kameraa tai muita ominaisuuksia ja siksi on perusteltua satsata kalliimpaan laitteeseen. Tarpeen mukaanhan näitäkin on hankittava.

Parin viikon testin perusteella Moto G6 Plus vastaa pitkälti odotuksia. Kamera on kuitenkin pieni pettymyksen aihe, eli kaksi kameraa ei ole yhtään sen parempi kuin G5 Plus mallin yksi kamera. Osin jopa huonompi. Still-kuvissa herkkyys on hieman parantunut, mutta outoa, että videokuvauksessa valoa tarvitaan hämärimmissä olosuhteissa aika lailla enempi kuin aiemmin.

Kahden kameran Dual Pixel automaattitarkennusta mainostetaan, mutta käytännössä tuo ei oikein toimi joka kerralla tai joka tilanteessa. Videossakin esimerkkejä tuosta. Jokaista testikuvaa otettu useita ja kaikissa sama, eli ei ole yksittäisestä kuvasta kyse niissä arvioinneissa.

Aluksi tuntui, että puhelimen WLAN (Wi-Fi) olisi epäherkempi enempikin kuin muiden laitteiden WLAN. Eroa on, mutta ei niin suurta kuitenkaan, että sillä olisi oikeastaan minkäänlaista merkitystä puhelimen hankintaa mietittäessä.

Lopputulemana kysymys, että ostaisinko itse tuon puhelimen? Ostaisin, jos ei olisi iso tarve hämärässä kuvattaviin videoihin eikä muutenkaan pitäisi tärkeitä tilanteita puoliammattilaisen ottein kuvata. Perus kännykamerana varsin kelvollisia kuvia tuollakin kuitenkin saa.


PS. Puhelimen mukana tuli JBL Go+ -matkakaiutin. Sen äänenlaatu on meikäläiselle ’ei hifi-korvalle’ ollut positiivinen yllätys. Esim. Viihteen tallenteita katseltaessa tuo on ollut liitettynä sekä puhelimeen, että tablettiin ja niissä riittänyt aivan mainiosti. Luonnollisesti eri musiikkiohjelmat vaativat sitten paremmat äänentoistolaitteet.


mmarian arvostelu

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun