Vastattu

Yhteystietojen siirtäminen googletiliin ja synkronointi

  • 10 syyskuu 2012
  • 11 kommenttia
  • 52338 katselukerrat

Kerokaapa nyt ihan yksityiskohtaisesti, kuinka saan puhelimestani siirrettyä yhteystiedot googletiliini ja sieltä uuteen puhelimeeni? Nykyinen puhelin on HTC Desire ja tuleva HTC One x.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Hyvis 10 syyskuu 2012, 21:26

Genja kirjoitti:

Minä ainakin tarkoitin, että en löydä niitä sieltä netistä. Uudesta puhelimesta en tiedä, koska se on vasta matkalla mulle. Huomenna tai viimeistään ylihuomenna olen siinä asiassa viisaampi.Mut toi oli hyvä tietää, että ne on siellä netissä jossain hämypaikassa. Ei tunne itseään ihan ääliöksi, kun ei niitä sieltä löydä. Olis kyllä kiva, jos joku osais sanoa, että missä ne siellä on.Käytössä Firefox 14.0.1 & Windows XP Pro.Tässä ohjeet, joiden mukaan minä viimeinkin onnistuin:1. http://www.google.fi, kirjaudu oikeasta ylänurkasta, painike "Kirjaudu sisään".2. Yläreunassa lukee: Haku, Kuvahaku jne, valitse Gmail3. Näkyville tulee luettelo saapuneista sähköposteista ja vasemmalla on teksti: Gmail4. Klikkaa sitä, avautuu valikko, jossa keskimmäisenä "Yhteystiedot".5. :thumbsup:Ja sitten tietoturvavinkki. Googlen tililtä kannattaa kirjautua ulos, jos sitä ei sillä hetkellä tarvitse. Googlella haetut tiedot jäävät Googlen tilille kirjautuneen käyttäjän kohdalle Googlen käyttöön. Ainakin Googlella on oikeus tähän.
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Samaa tässä päskäilen. Kun painan synkronoi, niin ei kyllä tapahdu yhtikäs mitään :smileyhuh::smileyangry:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
En ole varma, mitä kieltä Desiresi käyttää, mutta tässä suomenkielinen ohje ainakin suurinpiirtein, riippuen Androidin versiosta. Asetukset/Settings-kuvake on semmoinen rattaan tyyppinen siellä, missä on muidenkin sovellusten kuvakkeet.

1. Synkronoi Desirestä kaikki tiedot Gmail-tilillesi kohdasta Asetukset -> Synkronointi -> Gmail-tilisi nimi -> Synkronoi yhteystiedot tai Synkronoi kaikki.

2. Odota, että tiedot ovat synkronoituneet. Puhelimeen tulee näkyville nykyinen kellonaika synkronointihetkeksi kaikkien synkronoitujen tietojen kohdalle.

3. Puhelimesta virta ja SIM-kortti pois.

4. Aseta SIM-kortti uuteen puhelimeen ja käynnistä puhelin.

5. Mikäli et ole vielä luonut uuteen puhelimeen Gmail-tiliä, puhelin antaa kaikenlaisia ohjeita ja pyytää kirjautumaan tilille. Käytä siis samaa tiliä, jonne Desiressa tallensit tiedot. Jos puhelimessa on jo tili, tarkista tilin oikeellisuus seuraavan ohjeen mukaisesti eli siellä on siis aiemmin käytetty Gmail-tili ja jos ei ole, luo se kohdassa 6. olevia ohjeita soveltaen.

6. Uusi puhelin ehdottaa ainakin tietojen synkronointia ja mahdollisesti myös käyttöjärjestelmän päivitystä. Molemmat kannattaa hyväksyä. Mikäli sinulla on myös Facebook- ja Twitter-tilit, voit lisätä ne kohtaan Asetukset -> Tilit ja synkronointi -> painike: Lisää tili -> Näkyviin tulee lista mahdollisista lisättävistä tileistä.

7. Loppuosa ohjeesta on yllä olevalla tavalla uusimmassa Android-versiossa eli 4.0.4; Desiressä on vanhempi versio eli esim 2.3 ja asetukset ovat minimaalisemmat, kuten ohjeen kohdasta 1. huomaat.

Manipenni voi myös soveltaa näitä ohjeita siihen Galaxy ässään. 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ei o enää "äshää". Uudet tuulet puhaltaa....

Ei silti ilmestyny gmailiin yhtikäs mittään, vaikka valittu astukset-synkronointi,gmail tili ja paina nappia. hetken rulla pyörii. kun kattoo gmailia, ei siellä ole mitään. Vai onkos sielläkin joku salaloora mihin ne tiedot oikein menee?? Kaikki oon koittanu tutkia, mut en löydä. Vaikeempi juttu, kun ei tiedä siirtykö tiedot vai etinkö tietoo,mikä ei siirtyny. :smileyundecided:
Sama vika. Vaikka kuinka painan tuosta synkronoi ja rulla pyörii ja kellonaikakin muuttuu, niin gmailissa ei kyllä mitään näy. Missä vika?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hmmmm. Eli yhteystiedot eivät ilmesty puhelimeen kohtaan "Yhteystiedot"? Kummallakaan? Gmail-tilillä netissä ne ovat tosiaan jotenkin hämypaikassa ja minä en niitä sieltä yleensä löydä.

Manipenni: ymmärsinkö oikein, että olet jo siitä ässästä saanut kopsattua johonkin, mutta sieltä ne tiedot eivät enää päivity eteenpäin? 😮
Minä ainakin tarkoitin, että en löydä niitä sieltä netistä. Uudesta puhelimesta en tiedä, koska se on vasta matkalla mulle. Huomenna tai viimeistään ylihuomenna olen siinä asiassa viisaampi.

Mut toi oli hyvä tietää, että ne on siellä netissä jossain hämypaikassa. Ei tunne itseään ihan ääliöksi, kun ei niitä sieltä löydä. Olis kyllä kiva, jos joku osais sanoa, että missä ne siellä on.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Siis ässästä oon kopsannu toiselle kortille ja uuteen luuriin. Kummastakaanluurista en saa tietoja siirrettyä gmailiin. Sitä aina kehutaan, et sieltä olis helppo saada takas luuriin tarvitaessa. En taida uskoa niitä juttuja,kun on nii vaikee saada niitä edes sinne, saati sitte takasin,höh...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Genja kirjoitti:
Minä ainakin tarkoitin, että en löydä niitä sieltä netistä. Uudesta puhelimesta en tiedä, koska se on vasta matkalla mulle. Huomenna tai viimeistään ylihuomenna olen siinä asiassa viisaampi.

Mut toi oli hyvä tietää, että ne on siellä netissä jossain hämypaikassa. Ei tunne itseään ihan ääliöksi, kun ei niitä sieltä löydä. Olis kyllä kiva, jos joku osais sanoa, että missä ne siellä on.

Käytössä Firefox 14.0.1 & Windows XP Pro.

Tässä ohjeet, joiden mukaan minä viimeinkin onnistuin:

1. http://www.google.fi, kirjaudu oikeasta ylänurkasta, painike "Kirjaudu sisään".

2. Yläreunassa lukee: Haku, Kuvahaku jne, valitse Gmail

3. Näkyville tulee luettelo saapuneista sähköposteista ja vasemmalla on teksti: Gmail

4. Klikkaa sitä, avautuu valikko, jossa keskimmäisenä "Yhteystiedot".

5. :thumbsup:

Ja sitten tietoturvavinkki. Googlen tililtä kannattaa kirjautua ulos, jos sitä ei sillä hetkellä tarvitse. Googlella haetut tiedot jäävät Googlen tilille kirjautuneen käyttäjän kohdalle Googlen käyttöön. Ainakin Googlella on oikeus tähän.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mä en tätä vikaa viestii vielä ollukkaan nähny. No nyt köysin linkin gmailista,noilla ohjeilla, mutta tyhjää täynnä,samoin kalenteri. Luuriin kyllä on ilmestyny g merkki niiden henkilöiden kohdalle, jotka ovat puhelimen muistissa eikä kortin muistissa. No yksikään ei ole kuitenkaan siirrtynyt gmailiin, jos ei sitten ole näkymättömänä. Taas näitä henkimaailman juttuja näköjään.:smileyundecided:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ihan yksinkertainen ajatus tulee mieleen: Onko puhelimen ja Gmailin kirjautumistunnus eli tili sama? Se Pikku-G -merkki tulee yhteystietoihin, jotka ovat oikeasti siellä Gmailissa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tossa aiemmin jo mainitsinkin,että se pikku g näkyy yhteystiedoissa niiden kohdalla,jotka on tallennettu puhelimen muistiin. G-mailiin ne ei ole kuitenkaan siirtyneet.