Kysymys

ZTE Blade ja kuuluvuus

  • 2 tammikuu 2011
  • 24 kommenttia
  • 3507 katselukerrat

Sain tuon Bladen uudenvuoden aattona, laitoin sim-kortin puhelimeen, latasin akun ja sitten käyttämääm, mutta kenttää ei löydy.
Kokeilin korttia Nokialaiseen ja toimii täysin.
Mikähän nyt mättää, asetuksissa on verkkotilana GSM/WCDMA (Automaattinen) , mutta verkko löytyy vain jos on näköyhteys puhelinmastoon.
Ajelin autolla sellaisen 60 km:n lenkin ja puhelimen näytöllä näkyy 90%:sti (Ei Palvelua) jos näkyy Saunalahti niin linkkimasto todennäköisesti näkyy myös.
Kotona tuo kapula ei toimi ollenkaan.

Edit:
Ilmeisesti tuo kapula on rikki ja muilla toimii kun kukaan ei vastaa mitään, lueskelin jo tuota ketjua jossa on juttua takuukorjauksesta, varmaan pitää alkaa keskustelemaan uuden laitteen saamiseksi kun tuo ei toiminut alkuunkaan, enenkuin menin linkkimaston lähelle ja sain soitetuksi yhden puhelun.

http://www.matkapuhelininfo.com/f9/zte-blade-android-2-1-a-61590/index18.html#post1058296511

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

24 kommenttia

Sama vika hujasella!? Minä sain puhelimen käyttöön aaton aattona ja ihmetellyt siitä lähtien tuota singnaalin näyttöä. Linkkimasto näkyy keittiön ikkunasta vajaan kilometrin päässä (vaikka asun maalla) ja mittari ei näytä kuin yhtä palkkia (välillä ei sitäkään). Ajelin viimeksi tänään aivan kotikaupunkini keskustassa ja parhaillaankin oli näkyvissä 2-3 palkkia. Välillä hävisi kaikki singnaalit ja 3 geet. Välillä istuskelin huoltoaseman baarissa aivan ikkunan vieressä ja tällöin en päässyt nettiin ampumallakaan, eikä kyllä onnistunut puhelutkaan.

ZTE:n hankin ihan huvikseni Sauniksen tarjouksesta varapuhelimeksi ja tarvittaessa voisin kytkeä sen toiseen läppäriin, jos tulee vaimokkeen kanssa kiistaa koneen käytöstä. Olisihan se kuitenkin kiva, jos pelaisi kunnolla. Vertailun vuoksi mainittakoon, että ykköspuhelimena minulla on Nokian N8 ja varavarapuhelimena E75 ja molemmat näyttää täyttä taulua lähes kokoajan näillä kulmilla liikkuessani. Netit ja puhelut onnistuu heittämällä (aina!). Kokeilin myös ykkös Nokian vanhaa korttia ZTE:hen, mutta ihan yhtä huonot oli sinkut.

Kiinnostaisi kuulla, onko tälläistä ongelmaa miten laajasti muilla ZTE käyttäjillä?
Olen tuota sanalahden simiä tuossa testaillut Nokia CS-15 nettitikulla, 30.12.2010 otti ihan hyvät nopeudet, mutta nyt saan modeeminopeuksia,Pikkasen alkaa ottaa pattiin kun puhelin ei toimi, eikä toimi nettikään kuin tuollaisella nopeudella.
No testailen vielä muutaman päivän, ellei toimi niin sai olla viimeinen kerta, olen jo kerran sanonut elisan mobiililaajakaistasopimuksen irti kun pätki joka välissä, otin kilpailevan yrityksen nettitikun ja ongelmat loppui kertaheitolla.
Sen verran vielä omasta puolestani täsmennystä. Nokian vehkeellä ja siinä olevalla kortilla (Saunalahti) yhteydet pelaa hyvin. Kotiläppärissä minulla on jatkuvasti kiinni Huawein 169 mokkula multisim-kortilla (Saunalahti) ja sekin pelaa erinomaisesti. Viisi megainen yhteys pyörii todellisuudessa siinä 2-4 välimaastossa.

Juuri äsken kokeilin vielä ensimmäistä kertaa tätä ZTE:n mukana tullutta korttia Nokia N8 puhelimeen ja sinkut meni heti täysille. Nettiinkin pääsin ongelmitta. Eli johtopäätös on edelleen se, että ZTE:n vastaanotto on todella heikko tai se on remonttia vailla.
Otin akun tunniksi irti, laitoin takaisin ja tehdasasetusten palautus, ZTE Blade on yhtä kylmä kuin enenkin eli ei löydä verkkoa.

Jos asennan tuon simin johonkin muuhun päätelaitteeseen niin toimii joten kuten, eli yhteyden saa, mutta toimii varsin hitaalla nopeudella.
Mulla yhteydet toimii Pladella hyvin, down: 1700-3200, uppi: 133-429, ping: 130-150. Tuolla korvessa toimi jopa paremmin kuin Desire, joka pätki jatkuvasti (vaihteli tukiasemaa kahden 3G:n välillä). Plade oli ilmeisesti koko ajan kiinni samassa. Sovellus: speedtest.net Marketista.

(edit typoja)
Itselläni toimii myös hyvin, 3G-verkossa (900mhz) palkit 4/5, monesti jopa 5/5. Nopeus tietokoneella sellasta 3-8M luokkaa. Upit  0,4-0,5M paikkeilla.
Hienoa, että teillä toimii, minä en tee tällä toimimattomalla puhelimella enkä hirmuhitaalla nettiyhteydellä yhtään mitään, pitäisi toimia kun asun paikkakunnan keskustaajamassa lähellä (n. 1 km) mastosta, hankkiudun eroon tästä laitteesta ja sopimuksesta.

viimeisin testi jonka suoritin saunalahden sim-kortilla ja nokian päätelaitteella (kaikki asetukset tarkistettu toimiviksi)Hyvää alkanutta vuotta kaikille.

Hienoa, että teillä toimii, minä en tee tällä toimimattomalla puhelimella enkä hirmuhitaalla nettiyhteydellä yhtään mitään, pitäisi toimia kun asun paikkakunnan keskustaajamassa lähellä (n. 1 km) mastosta, hankkiudun eroon tästä laitteesta ja sopimuksesta.

viimeisin testi jonka suoritin saunalahden sim-kortilla ja nokian päätelaitteella (kaikki asetukset tarkistettu toimiviksi)Hyvää alkanutta vuotta kaikille.


Jos vika toistuu myös Nokian puhelimella, on vika tukiasemassa, siellä maston nokassa. Tee toki vikailmoitus Saunalahdelle. Häiriöitä on välillä:http://www.elisa.fi/asiakaspalvelu/hairiokartta/

Tekninen asiakaspalvelu

    * Sähköposti tuki@saunalahti.fi
    * Vikailmoitukset (09) 4243 0730
      (avoinna joka päivä 24 h, normaali paikallis-, kauko- tai matkapuhelumaksu)
Kiitos noista linkeistä, mutta niistä ei ole mitään apua, minulla oli elisan nettitikku ja luonnollisesti myös elisan yhteys joka toimi pari vuotta ihan hyvin, sitten alkoi vaikeudet, soittelin n. 20 kertaa, että saisin apuja ongelmaan, joka kerta soitosta meni maksu minun piikkiin ja joka kerta tuli tekstari, että vika on korjattu, mutta vika ei vaan poistunut.
Sanoin liittymän irti niin seuraavana päivänä soitti asentaja ja kertoi, että ollaan menossa korjaamaan sitä vikaa ja halusi tarkempaa tietoa, kerroin, että en ole enää heidän mobiililaajakaista-asiakas vaan sanoin liittymän irti niin asentaja tuumasi, että no, ei me sitä vikaa nyt sitten enää mennä korjaamaan kun ei ole muita korjauspyyntöjä sinne päin.
Ilmeisesti tuo sama vika on edelleen eli se peili joka on suunnattu minuun päin ei toimi.

Nuo 20 soittoa oli ihan turhaa paskanjauhantaa, aina tuli viesti korjauksesta jota ei oltu koskaan tehty.
Käyttäjätaso 2
ZTE Bladen kuuluvuus on huippuluokkaa, parasta mitä rahalla saa ilman ulkoista antennia!

Testattu UMTS900-verkossa, vastustajana suomalaisella sisulla metallista taottu Nokia E71 (Vuoden puhelin & Paras älypuhelin @ 2008 Mobile Choice Consumer Awards).

Testikilometrejä on kertynyt jo kymmeniä, osittain ilman datasiirtoa. Varsinainen datasiirtotesti toteutettiin asentamalla molempiin puhelimiin NRK P3 -softa ja kuuntelemalla P3:n lisäkanavaa "National Rap Show" 3G/HSDPA-yhteydellä. NRK:ltahan on saatavilla myös NRK Radio -softa, jolla kuuluu peruskanavat.

Kun räppi pauhasi Bladesta ja E71:stä samanaikaisesti, lähdettiin ajamaan http://www.elisa.fi/ir/pressi/?t=100&o=5500 ' TARGET='_blank UMTS900-tukiaseman läheisyydestä (n. 1,5 km mastoon) kohti koillista. Blade ja E71 käyttäytyivät hyvin samalla tavalla, kun verkko katosi heti vauhdissa mastotunturin juurta kierrettäessä, eli verkko ampui hehtaaritykillä yli. Jonkun aikaa kestää datasiirron jäätyä jumiin, että päätelaitteet tajuavat hypätä takaisin verkkoon. Kisa oli muutenkin hyvin tasainen, ainoa ero oli siinä että Bladella räppi soi tauotta parissa kohtaa, joissa E71 stoppasi hetkeksi. Ja lopulta 12,5 km päässä mastosta ensin E71 hiljeni ja jonkun sadan metrin kuluttua Blade hiljeni maasto-olosuhteista johtuen. Voi olla että Android-versio pitää isompaa bufferia, kuin Symbian-versio. Paluumatkalla vertailin kuuluvuutta ja verkossa pysymistä ilman datasiirtoa.

http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,16128.msg147519.html#msg147519 ' TARGET='_blank, niin ensin pitää määritellä mitä tolpat itse asiassa tarkoittavat. Eri puhelimissa se on määritelty eri tavalla, iPhone 4:n tapauksessa jopa eri firmware-versioissa. Blade voi näyttää 2-3 tolppaa samalla kun E71 näyttää täydet 7 tolppaa samalla signaalitasolla. Eihän koko Bladessa edes ole kuin 4 tolppaa.

Jos jonkun Blade ei oikeasti kuulu yhtä hyvin kuin muut puhelimet, niin sitten kannattaa tosiaan varmaan pistää se huoltoon.

Testattu UMTS900-verkossa, vastustajana suomalaisella sisulla metallista taottu Nokia E71 (Vuoden puhelin & Paras älypuhelin @ 2008 Mobile Choice Consumer Awards).

Testikilometrejä on kertynyt jo kymmeniä, osittain ilman datasiirtoa. Varsinainen datasiirtotesti toteutettiin asentamalla molempiin puhelimiin NRK P3 -softa ja kuuntelemalla P3:n lisäkanavaa "National Rap Show" 3G/HSDPA-yhteydellä. NRK:ltahan on saatavilla myös NRK Radio -softa, jolla kuuluu peruskanavat.


Etkä käyttänyt mm. dBm mittausta vaan ainoastaan radiolla kuuntelit? Tuollaiset mittaukset täytyisi mitata ihan signaalin vahvuuden mukaan että niitä merkitään lokikirjaan samalla tahdilla että tiedetään miten oikein signaalit kulkevat.


Eri puhelimissa se on määritelty eri tavalla, iPhone 4:n tapauksessa jopa eri firmware-versioissa. Blade voi näyttää 2-3 tolppaa samalla kun E71 näyttää täydet 7 tolppaa samalla signaalitasolla. Eihän koko Bladessa edes ole kuin 4 tolppaa.


Moni ei tosiaan ymmärrä että ohjelmistolla määrätään puhelimissa miten signaali kuuluu. Puhelimissa kun signaalin vahvistin on puhtaasti ohjelmistolla säädettävä ja jos algoritmi on huonosti tehty niin saatttaa signaali katketa kun signaalin lähetystehoa ei nosteta tarpeeksi. Visuaalisesta palkkien mittaristahan ei ole kuin vain käyttäjälle. Mutta kun signaalia voidaan nostaa 2W lähetystehoon asti joka on muistaakseni noin 60dBm niin se algoritmi vaikuttaa hyvin paljon ongelmien muodostumiseen (kuten iPhone 4 tapauksessa ennen kuin algoritmi korjattiin nostamaan signaalia tarpeellinen määrä).

Tietenkin myös antennin sijainti, koko ym vaikuttavat asiaan ja ZTE Bladessa antenneja on kolme ja jokainen voi katsoa ohjekirjasta missä ne sijaitsevat kun takakannen avaa. Itse GSM antenni sijaitsi muistaakseni puhelimen alalaidassa kun taas GPS takakannesta katsottaessa oikeassa reunassa n. 1/3 ylhäältä päin ja yläpäässä taas taisi olla FM, Bluetooth ja WLAN antennit.

Itse nopeasti katselin signaalivahvuuksia eräällä sovelluksella ja vaikutti oikein loistavalta antennirakenteelta ja vahvuuksien nostolta. Tosin Nokialaiseen ei nää saanut mitään kunnon mittausohjelmistoa että olisi saanut verrokkeja käyttöön useammalta nokialaiselta.
Menipä vähän turhan tieteelliseksi tämä keskustelun taso, ainakin näin tavis käyttäjälle. Minulle kun on tärkeämpää, että yhteys toimii hyvin tai ei sitten ollenkaan.

Totuus on kuitenkin se, että ZTE:llä yhteyden saanti on välillä hyvinkin epävarmaa tai ainakin hitaampaa. Äskettäin ajalin taas kotia kohti ja kymmenen kilometrin matkalla suurimman osan ajasta, ei vihreää viivaa näkynyt ainuttakaan kappaletta. 3G merkki näkyi välillä ja välillä taasen ei. Nettiin pääsin muutaman kerran, kun oli ko. symboleista jotakin elonmerkkiä. Sata varmasti olin koko ajan 3g alueella ja hyvissä kentissä, sillä on sen verran hyvin nämä tienoot linkitetty.

Samaan aikaan, samoilla paikoilla N8 avaa esim. melko raskaat Ilta-Sanomien sivut muutamassa sekunnissa.
Käyttäjätaso 2
Etkä käyttänyt mm. dBm mittausta


Tarkkailin myös dBm-lukemia (ovatkohan edes ne puhelimilla suoraan verrattavissa toisiinsa? RSCP, vaimennus, RSSI ja mitä niitä oli Sierran nettitikullakin eri lukuja...), kuuluvuustolppia, verkossa pysymistä, datasiirron tilaa ym. Mutta tarkoitus oli nimenomaan tehdä käytännön testi. Datasiirtohan on vaativinta kuuluvuuden kannalta.

Tuollaiset mittaukset täytyisi mitata ihan signaalin vahvuuden mukaan että niitä merkitään lokikirjaan samalla tahdilla että tiedetään miten oikein signaalit kulkevat.


Jos signaali kulkee, niin radio kuuluu. Ensinnäkin tässä on se ongelma, että E71:n API raportoi signaalitason erittäin laiskasti, voi minuutin jumittaa sama dBm-lukema näytössä. En tiedä onko Bladelle softaa, joka kirjoittaisi dBm-lukeman jatkuvasti logiin. Tai sitten pitäisi olla kaveri, joka pitäisi lokikirjaa ja hoitaisi puhelimet, etten aja autolla ojaan.

Mutta dBm-lukemista voin sanoa sen verran, että Blade näyttää yleensä yhtä hyvää tai parempaa lukemaa kuin E71, silloin kuin E71 nyt sattuu lukemaa päivittämään.
Käyttäjätaso 2
Menipä vähän turhan tieteelliseksi tämä keskustelun taso, ainakin näin tavis käyttäjälle. Minulle kun on tärkeämpää, että yhteys toimii hyvin tai ei sitten ollenkaan.


Myös minulle on tärkeintä, että yhteys toimii ja palvelut pelaa. Onneksi Blade-yksilölläni 3G-kuuluvuus onkin ollut koko ajan vähintään yhtä hyvä kuin Nokia E71:llä.

Netti vaan katkeilee täällä pohjoisessa tällä hetkellä kaikilla kokeilemillani päätelaitteilla (ZTE Blade, Nokia E71, kaltoin kohdeltu Huawei E180). Kun palaan takaisin Ouluun ensi viikkoon mennessä, näen viimeistään johtuiko katkeilu verkosta vai päätelaitteista.

Jos Bladeni toimisi yhtä huonosti kuin käyttäjillä gynter ja johsah, täytyisi kai pistää se huoltoon.
Itselläni toimii erinomaisesti 3G 900MHz -verkossa. Palkit on kotona lähes aina sen 5/5.
Eipä tää blade kovin luotettavalta tunnu kun välillä häviää soittoäänet lähes kuulumattomiin ja kentät vaihtelee nollasta- täyteen väliä.
Ei tätä kyllä käyttöpuhelimeks voi kyllä ottaa :(
muuten olis kyllä melko hieno kapula, hintasekseen. 🙂
Käyttäjätaso 1
Reissuhommissa akselilla Oulu-Helsinki, Vaasa-Jyväskylä. Vertailuna käytössä elisan netillä e71 ja acerin 3g miniläppäri soneran liittymällä. Näihin verrattuna zte saunalahden tarjousliittymällä on omassa käytössä aivan ylivoimainen nettikäytössä; niin mokkulana kuin puhelimen nettijutuillakin.  3g-verkkoon en perusta enkä panosta, koska se ei liikkuessa toimi kunnolla.; katvealueita liikaa. Mutta 2g pelaa hyvin ja pysyy langoilla ja riittää yhteydenpitoon.

Kiitos noista linkeistä, mutta niistä ei ole mitään apua, minulla oli elisan nettitikku ja luonnollisesti myös elisan yhteys joka toimi pari vuotta ihan hyvin, sitten alkoi vaikeudet, soittelin n. 20 kertaa, että saisin apuja ongelmaan, joka kerta soitosta meni maksu minun piikkiin ja joka kerta tuli tekstari, että vika on korjattu, mutta vika ei vaan poistunut.
Sanoin liittymän irti niin seuraavana päivänä soitti asentaja ja kertoi, että ollaan menossa korjaamaan sitä vikaa ja halusi tarkempaa tietoa, kerroin, että en ole enää heidän mobiililaajakaista-asiakas vaan sanoin liittymän irti niin asentaja tuumasi, että no, ei me sitä vikaa nyt sitten enää mennä korjaamaan kun ei ole muita korjauspyyntöjä sinne päin.
Ilmeisesti tuo sama vika on edelleen eli se peili joka on suunnattu minuun päin ei toimi.

Nuo 20 soittoa oli ihan turhaa paskanjauhantaa, aina tuli viesti korjauksesta jota ei oltu koskaan tehty.


Kun katson iltapimeällä ulos ikkunasta joka on työpöytäni edessä niin näen välillä punaisen valon pilkahduksen puiden välistä, tiedän, että siellä on vesitorni, mutta tänään selvisi, että siellä on myös elisan GSM-tukiasema.

Nyt varmistui sekin asia, että huoltomiehet eivät tosiaankaan käyneet korjaamassa vikaa, puhelut katkeilee ja saunalahden 3G tippuu verkosta jopa 10 kertaa tunnin sisään, vika on tietenkin elisassa eikä saunalahdessa, maallikkona ehdottelin silloin keväällä, että se peili joka on suunnattu minuun päin on rikki, ilmeisesti tuo pitää paikkansa, mutta korjausta ei ole tehty.


Eipä tää blade kovin luotettavalta tunnu kun välillä häviää soittoäänet lähes kuulumattomiin ja kentät vaihtelee nollasta- täyteen väliä. Enimäkseen näyttää yhtä palkkia.
Ei tätä kyllä käyttöpuhelimeks voi kyllä ottaa :(
muuten olis kyllä melko hieno kapula, hintasekseen. :)


Nyt tarkemmin testaillessani olen huomannut, että kentät on huonot ainoastaan 900 Mhz verkossa. 2100 Mhz alueella näyttää koko ajan täyttä.
Netti tuntuu pelaavan kuitenkin yhtälailla molemmissa verkoissa. Mikäköhän mahtaa olla vialla ??? Taitaa olla huoltoon lähetys edessä.

E: Olen myös kokeillut muilla elisan vekossa toimivilla korteilla joten kortisa ei vikaa. Ja muilla puhelimilla ja tietokoneella kaikki toimii hienosti.
Sain tänään viestiä Elisalta tuosta kuuluvuusongelmasta, viestissä todetaan vian johtuvan minun päätelaitteestani (Nokia 6310i) joka oli yksi useasta testilaitteesta, sain sen käsityksen, että vika on yksinomaan täällä päässä vaikka yhteyttä on testattu monella päätelaitteella ja monta kertaa.
Yhteys kyllä syntyy jos ajelen tai kävelen vähän matkaa.
Tukiasemaan on näköyhteys.

Elisan ja Saunalahden vikailmoitus puhelimella on aina maksullinen ja vikoja tuntuu olevan ( säköpostiin vastataan jos vastataan), DNA ei peri maksua vikailmoituksista  http://www.dna.fi/Yksityisille/Asiakastuki/otayhteyttaasiakaspalveluun/Sivut/Otayhteytt%C3%A4asiakaspalveluun.aspx

Itselläni toimii erinomaisesti 3G 900MHz -verkossa. Palkit on kotona lähes aina sen 5/5.


Sama "vika" vaikka palkit eivät tapissa olekaan. Työmatkalle sopii notko jossa 5800 noksu pätkäisee puhelun poikkeuksetta ja n900 joka toinen kerta. Tälle aamulle kiersin bladella tuon paikan kolme kertaa eikä yhteys pätkäissyt kertaakaan. Ei toki pätkäissyt n900 kun kuuntelin vastaajaa sillä samaan aikaan.
Eli yhteenvetona voi todeta että vähintään samalla tavalla pelaa kun n900.
Jep, nyt muutaman päivän liikkeelläolon jälkeen ja muutamassa ongelmapaikassa käynnin jälkeen ainakin oma Bladeni kuuluu suunnilleen yhtä hyvin kuin entinen Nokialainen. Nuo palkit tuossa antennimittarissa eivät kyllä tiedä mitään, välillä näyttää yhtä tai nollaa mutta silti kuuluu loistavasti ja noksu näyttäisi samassa paikassa ainakin yhden ellei kahtakin tolppaa enemmän. Paikoitellen tuntui että Blade kuuluu paremmin kuin entinen puhelin, mutta sitten kun Blade kadottaa oikein pahassa paikassa kentän niin sen takaisin löytäminen tuntuu välillä kestävän.

Yhden kerran tosin Blade tipahti verkosta ihan yllättäen sellaisessa paikassa missä kaikki muut puhelimet ovat kuuluneet mutta ennemmin pistän tuon jonkun satunnaisen verkkohäikän kuin puhelimen piikkiin.
Päivää pitkästä aikaa!

Parin viikkoa olen räpeltänyt ZTE:tä ja nyt loppui usko. Puhelut katkeilevat, nettiin pääsee jos pääsee, välillä häviää kaikki yhteys linkkiin ja tulee rasti ruutuun.

Aamulla soitin aspaan, josta ystävällinen naisääni vastasi yllättäen puolessa minuutissa. Kerroin asiani ja tietysti käytiin läpi nämä "perusepäilyt" vääristä asetuksista, huonoista kentistä yms. Puhelu katkesi kesken rupattelun NELJÄ kertaa ja soittettuaan aina takaisinpäin minulle (kiitos siitä), alkoi aspakin uskoa että taitaa tosiaan olla jotain vikaa vehkeessä. Ilmoitin, että lähimpään Elisa Shopitiin kertyy lähes 280 km edestakaista matkaa. Sen kummempia kiukuttelematta sain palautusosoitteen ja sopimusnumeron jolla voin pistää puhelimen menemään Saunikselle.

Nyt sitten odotellaan mitä tuleman pitää. Onneksi ei ole kiirettä, kun ZTE oli todellakin hankittu vain varapuhelimeksi. Ja siinä sivussa se Norppa+ kampanjaliittymä.
No nyt sitten meni loppukin usko tuohon antennimittariin, jopa edge-yhteydellä ja 0 palkkia ruudussa ja silti nettiradiot (ei siis edes mikään erillinen mobiilistriimi) kuuluvat pätkimättä eli tuo signaalimittari näyttää signaalia vain jos yhteys on joko erittäin hyvä tai erinomainen. Ylipäätään jos mittarissa näkyy edes yksi palkki niin yhteys tuntuu olevan jo hyvä ja jos palkki nousee korkeammalle niin yhteys menee jo ihan täyttä nopeutta.