Vastattu

ZTE Blade ROM & ROM kustomointi


Käyttäjätaso 3
Asennusohjeet

-Tallenna haluamasi ROM muistikortille
(-Jos haluat varmuuskopioida Titaniumilla, voit rootata http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/337262/permanent-root-for-2-2-blades/ ' TARGET='_blank)
-Asenna http://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/337491/oneclickrecovery-version-2-0-now-also-works-in-cm7/ ' TARGET='_blank
-Puhelin käynnistyy ClockWorkMod Recoveryyn
-Ota varmuuskopio (backup&restore->backup)
-Wipetä (wipe cache, wipe data/factory reset)
-Asenna ROM (install zip from sdcard->choose zip from sdcard)
-Käynnistä (reboot system now)

TPT asennusmenetelmä on huomattavasti yksinkertaisempi ja ohjeet löytyvät jokaisen TPTn ohesta. Tässä kuitenkin yleisohje.
-Pura paketti siten, että muistikortin juuressa on 'image' kansio
-Tarkasta MD5
-Käynnistä puhelin VOL YLÖS ja MENU pohjassa

HUOM! TPT-menetelmä toimii ainostaan gen1 tai TPT-menetelmällä gen2 päivitetyissä puhelimissa (ei gen2 ostetuissa, eikä windows päivitetyissä).

Kattavampia ohjeita päivitykseen löytyy http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,17407.0.html ' TARGET='_blank.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Konsta 16 kesäkuu 2011, 12:13

Saunalahti 2.1 TPT EPÄVIRALLINEN!-Palauttaa puhelimen gen2->gen1, voi käyttää myös gen1 puhelimissa (toimii TPT:llä gen2 päivitetyissä puhelimissa, ei gen2 ostetuissa)

-Osioi järjestelmän alkuperäiseen gen1 layoutiin (207mb /system, 208mb /data, 42mb /cache)

-Asentaa Saunalahti 2.1 stock ROMin http://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/324239/rom-zte-blade-stock-roms/ ' TARGET='_blank

-Asentaa alkuperäisen "FTM"-recoveryn

-Asentaa saunalahti buuttiruudun

MD5:02F87429D7146DF9CCB47830F3303022Asennus:

-Pura EFIN_P729BV1.0.0B02-TPT.zip, siten että muistikorttisi juuressa on "image" niminen hakemisto (ja siellä useita .mbn ja .img päätteisiä tiedostoja)

-Asenna marketista AFV (Android File Verifier)

-Tarkasta AFVllä, että EFIN_P729BV1.0.0B02-TPT.zip MD5 täsmää annettuun ja tarkasta /sdcard/image/nandroid.md5 tiedosto AFVllä - verify nandroid backup (tarkastaa kaikkien kansiossa olevien tiedostojen MD5)

-Sammuta puhelin, ota akku irti ja laita akku takaisin.

-Paina ja pidä VOL YLÖS, MENU ja käynnistä puhelin

-Ruudullasi pitäisi näkyä vihreää tekstiä ja juoksevia prosenttilukuja. Asennus on käynnissä ja voit irroittaa otteesi näppäimistä.

-Päivitys kestää noin minuutin, jonka jälkeen puhelimesi käynnistyy Saunalahti 2.1 ROMiin (ensimmäinen käynnistys kestää useamman minuutin).Onnistuneen asennuksen jälkeen kannattaa poistaa tai siirtää /image kansio, ettet vahingossa käynnistä TPTtä uudelleen.Jos olet "brickannut" puhelimesi, voit yrittää tämän paketin avulla herättää sen henkiin.Käyttää wbaw:n Gen2-to-Gen1-TPT-v2-stock.zip tiedostoja (paitsi boot.img, recovery.img, splash.img ja system.img).
http://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/337798/gen1-to-gen2-tpt-upgrade/Tein tämän lähinnä, jos on joskus tarvetta palauttaa puhelin helposti alkuperäiseen kuntoon. Asennus totuttuun tapaan omalla vastuulla.
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

622 kommenttia

Hitusen olen kellottanut. Minimi kellot pudotin 122Mhz akun keston maksimoimiseksi ja maksimi kellot nostin maltillisesti 652Mhz sulavoittaakseni käyttiksen toimintaa. Governorina on Interactive ja I/O schedulerina BFQ, noita en ole mennyt muuttamaan kun en ole täysin perillä mitä eroa noilla on.

CM10 asennuksen jälkeen ensimmäinen reboot tapahtui pin-koodin syöttämisen jälkeen. Meinasin jo heittää luurin seinään mutta maltoin mieleni ja nyt on selvitty piiiiitkä tovi ilman boottia. Pitänee pudottaa kelloja nykyisestään ja kokeilla miten toimii. Muuten ei ole ollut valittamista ROMin toiminnasta.
Terve!

Laitoin myös Konstan ICS-paketin bladeeni, ja se boottailee niin lujaa, ettei puhelinta voi käyttää.

Kirjoitin Modacoon pitemmän värssyn aiheesta, http://www.modaco.com/topic/355059-romgen23278-cyanogenmod-9-konstakang-android-404/page__st__1060#entry2020761

mutta pähkinänkuoressa ongelma on se, että kun näppäilen pin-koodin ja verkko alkaa toimia, puhelin käynnistyy uudelleen. 2G-verkossa ilman dataa puhelin toimi siihen asti kunnes pyysin ystävääni lähettämään minulle tekstiviestin, jonka jälkeen buuttasi taas.

EDIT: Yritin nauhoittaa Logcatia kaatumisesta, http://up.servut.us/40111 , en tiedä yhtään onko tästä mitään hyötyä, mutta asia kiinnostaa sen verran, että josko joku fiksumpi osaa repiä tästä diagnoosia.

EDIT2: fiksattu! latasin vielä TPT:n, KonstaKANG:n ja GAppsit uudestaan ja tein uuden puhtaan asennuksen. Tosin pyörinyt vasta vartin, mutta viestit tulivat perille.
Yritän säätää system partitiota 160 megaseksi konstan jb kangiä varten, mutta tuo tpt ei meinaa millään startata. Latasin tpt helperillä, tarkastin md5 ja se täsmäsi. Mikähän avuksi? Tpt helper sanoi ettei tällä onstan cm9 kangillä voi suoraan ajaa tpt:tä joten yritin perus menu+volume+ ja käynnistystä, mutta turhaan..
Syynä olikin että laturin johto kiinni. Nyt jb sisässä ja hyvältä vaikuttaa (; kiitos konsta taas uudesta rommista!
Ensiksi konstalle kiitokset hyvästä rommista(konstagen Cyanogenmod 9).

Voinee olla että tämä on laitevika kaiuttimessa, mutta onko kukaan huomannu, että puheluissa tuleva ääni on äärettömän kovalla vaikka sen laittaisi minimiin?

ps. taidan äkkiä heittää jonku toisen rommin sisään ja katsoa että toistuuko muilla.
Käyttäjätaso 5
mele kirjoitti:

Ensiksi konstalle kiitokset hyvästä rommista(konstagen Cyanogenmod 9).

Voinee olla että tämä on laitevika kaiuttimessa, mutta onko kukaan huomannu, että puheluissa tuleva ääni on äärettömän kovalla vaikka sen laittaisi minimiin?

ps. taidan äkkiä heittää jonku toisen rommin sisään ja katsoa että toistuuko muilla.


Itellä normi Cyanogenmod 6 ja puhelinkin ihan eri eli HTC Desire, mutta sama vaiva täälläkin eli äänensäätö minimissä ja tuntuu että vois pöydällä puhelinta pitää puhelun aikana ko niin lujalla.

Toivottavasti joku tietää tähän jonkun ratkaisun 🙂
Käyttäjätaso 4
Onko läheisyystunnistimen säädössä vikaa?
Tuohan tunnistaa esim. puhelimen taskussaolon (ennen puhelua) ja laittaa volumet kovemmalle.
Kun puhelun aikana laittaa volumet täysille ja taas pienemmälle, puhelun äänenvoimakkuus laskee.

Ainakin Desiressä...
Tuli asennettu Bleidiin Konstan CyanogenMod 10 (Android 4.1.1). Kolmannella kerralla asennus toimi (ongelmia muistikortin osioinnin suhteen - piti laittaa 5. versio clockworkistä ennen kuin valikkoihin ilmesty "partition sd-card", että sai S2E toimimaan). Sitten asensin vielä Chainfire3d ja siitäkös "lötköpapu" tykkäs --> uusi asennus.

No pari päivää tuli testattua - ihan hyvä muuten mutta radion ja TotalRecallin toimimattomuus sai palaamaan takas tuohon Konstan "keltasenlumen" 2.3.5, josta oli ilmestynyt 7. versio (aikaisempi versio mulla oli 3 tai 4). Ajoin asennuksen yhteydesä myös CM7 2.3.7 sivuilta ladattavan http://www.modaco.com/topic/355413-cm7-gen1gen2-latest-cm7-237-roms/ Fancy Media Patchin - Soitin ainakin parani!
Joo mahdollisesti siinä voi olla vikaa. En nyt sitten päässyt kokeilemaan kun sim-kortti paikasta hajosi "pinni".

Käytän micro-sim adapterilla varustettua korttia ja se on ilmeisesti hieman paksumpi mitä normaalisti nuo sim-kortit ovat ja on hieman ahdas.  Tämä nyt sitten hajotti sim-korttipaikan ja puhelin ei tunnista sim-korttia enää 🙂.

No uusi sim-kortti holder on tilattu, mutta mennee jonku aikaa kunnes pääsen kokeilemaan.
Terve! 

Kokeilin tässä asentaa tuon cyagonenmod 9 konstakangin ja pakko sanoa että hieno rom, kiitokset konstalle! Sattu vain sillä tavalla että akun syönnit ovat huippuluokkaa ja se näyttää kuluttavan jatkuvan 3 g päällä olemisen takia (kai),mutta aikaisemmilla romeilla mitä olen käyttänyt ei ole yön aikana syöny 80 % akusta.... Ehdotuksia mitä kannattaisi tehdä tai mistä johtuu? Kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille=)))
Hei, koetin lueskella "suurennuslasin" kanssa näitä ohjeita, mutta en vain onnistunut löytämään mistään vihjettä, että

- mitenkä tuon FRY_EFIN_P729BV1.0.0B04 ROMin (tai vastaavan, jonka optiona saisi tuon 80 Mb lisää muistia omille ohjelmille) saisi asennettua Bladeen, jossa on gen2 ostettaessa? Onko tuosta FRY_EFIN_P729BV1.0.0B04 paketista olemassa muuta kuin TPT-versio?

Minulle riittäisi nämä alkueräiset / lähes alkuperäiset 2.2 versiot kunhan tuota muistitilaa saisi hyödynnettyä paremmin.

Mahdollisista avuistanne  etukäteen kiittäen.
Käyttäjätaso 3
saunanen kirjoitti:
Hei, koetin lueskella "suurennuslasin" kanssa näitä ohjeita, mutta en vain onnistunut löytämään mistään vihjettä, että

- mitenkä tuon http://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/324239/rom-zte-blade-stock-roms/" rel="nofollow ROMin (tai vastaavan, jonka optiona saisi tuon 80 Mb lisää muistia omille ohjelmille) saisi asennettua Bladeen, jossa on gen2 ostettaessa? Onko tuosta FRY_EFIN_P729BV1.0.0B04 paketista olemassa muuta kuin TPT-versio?

Minulle riittäisi nämä alkueräiset / lähes alkuperäiset 2.2 versiot kunhan tuota muistitilaa saisi hyödynnettyä paremmin.

Mahdollisista avuistanne  etukäteen kiittäen.

No ei oikeastaan kannata, niin en jaksa edes neuvoa. :P

Tältä sivulta löytyy TPT, joilla voi myös osioida 'oikean' gen2 puhelimen tallennustilan. Froyo:a ei voi enää suositella kenellekään, kun virallisia (ja niihin pohjautuvia) gingerbread ROMejakin on tarjolla. Melkein samalla vaivalla asennat esim Swedish Snow:n, joka mahtuu 128mb system osioon (käytä G2 v1a TPT:tä ennen asentamista). Saat melken tuplasti tilaa omille ohjelmille.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Konsta kirjoitti:
saunanen kirjoitti:

Minulle riittäisi nämä alkueräiset / lähes alkuperäiset 2.2 versiot kunhan tuota muistitilaa saisi hyödynnettyä paremmin.

Mahdollisista avuistanne  etukäteen kiittäen.

No ei oikeastaan kannata, niin en jaksa edes neuvoa. :P

Hapuilijan kysymys Blade ihan alkuperäisen asussa olevan päivityksestä. Mikähän olisi viimeinen suomenkielinen versio minkä asennus onnistuu ja missähän olisi siihen asennusohjetta ja tiedostot satavissa?
Asensin tuossa kesällä Jonkun ROMin (2.3.5) . Nyt olen yrittänyt asentaa  uutta ROMIa. Asennus ei kuitenkaan onnistu. (oon kyl todella käsi täs hommas).. 😃 Pitääkö vanha rom poistaa ennenkö asentaa toisen?  Vai mistäköhän mahtaa johtua ettei onnistu.

Tällästä heittää:

Assert Failed: getprop(''ro.product.device¨) ==

¨blade¨ || getprop (''ro.product.device¨) ==¨blade¨

E: Error in /sdcard/cm-9-20120929-KonstaKANG-blade.zip

(Status 7)

Installation aborted.
Hei kaikki!

Minun veljelläni on Blade jossa on ollut ostohetkellä Gingerbread. Nyt hän sitten halusi että minä yrittäisin laittaa siihen custom ROM:in, ja minähän lähdin siihen sitä asentamaan. Olen jo pitkään (n. kesästä asti) lueskellut sekä englanniksi että suomeksi mitä ihmeellisimpiä ohjeita TPT:stä, ClockworkModista ja Windows räpellyksistä.

   Olin ajatellut että CyanogenMod 9 KonstaKANG voisi olla hyvä ROM ja latasinkin jo kaikki tiedostot valmiiksi ja katsoin md5 koodit jotka täsmäsivät. Mutta sitten tulinkin siihen vaiheeseen että kun piti rootata puhelin poistamatta kaikkea sen /data osiosta jotta voisin ottaa Titanium backupilla kaiken talteen, niin "yllättäen" monen tunnin etsiminen ei tuottanut tulosta. Eli en saanut Gen3(?) laitetta rootattua mitenkään, mutta toisaalta en ole onneksi sitä hajottanutkaan. Ja lisäksi olen vieläpä hiukka epävarma kun olen lukenut ristiriitaista tietoa Gen2 TPT:n toimivuudesta Gen3 laitteessa. Sen kyllä tiedän että Gen1 TPT ei toimi Gen3 laitteessa ilman mitään Windows räpellyksiä.

   Eli lyhyesti: Olin suunnitellut asentavani CyanogenMod 9 KonstaKANG nimisen ROM:in. Haluaisin rootata tämän "vakio" ROM:in ja tarvitsisin ohjeet joilla saisi Gen3 laitteen rootattua jotta saisin kopioitua kaikki sovellukset Titanium backupilla. Olen kyllä yrittänyt Googlata sekä suomeksi että englanniksi, mutten ole löytänyt :smileycry:

P.S. Olen huono selittämään mitään...
Anteeksi tupla postauksesta, mutta löysin erään tavan rootata täälläisen "Gen3" ZTE Bladen. Kiitos ohjeesta menee käyttäjälle Wbaw!

Alkuperäinen ohje:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1319257

1. Lataa ja asenna ajurit, (jos Windowsia käytät) lataa adb, fastboot, ClockworkMod ja SuperUser. (Linkit alempana!)

 

2. Liitä kännykkäsi koneeseen USB-kaapelia käyttäen ja siirrä SuperUser-jotain.zip tiedosto muistikortille.

 

3. Varmista että asetuksissa on 'settings -> applications -> development -> usb debugging' päällä ja avaa komentorivi ja vaihda sijainniksi se kansio, johon latasit kaikki yllä mainitut tiedostot. Sitten kirjoita komentoriviin:

adb reboot bootloaderPuhelimen pitäisi käynnistyä tilaan jossa voit flashata siihen recoveryn. Joissakin malleissa (kuten veljeni puhelimessa) tämä tila saattaa olla ZTE:n bootti logo (se missä lukee ZTE + jotain muuta) ja olet silloin oikeassa paikassa. Joissain puhelimissa tämä saattaa olla myös vihreä Android logo. Sitten kirjoita komentoriviin seuraava:

fastboot flash recovery recovery-clockwork-5.0.2.0-blade.img
fastboot rebootNyt puhelimessasi pitäisi olla Clockworkmod recovery asennettuna ja sen pitäisi käynnistyä normaalisti.

 

4. Sammuta puhelin. Käynnistä se uudelleen painamalla samaan aikaan volume- nappia. Puhelimen pitäisi bootata Clockworkmodiin, jossa liikut painamalla volume+/- näppäimiä ja koti näppäintä valitaksesi vaihtoehdon.

 

4½. (valinnainen) Nyt voit ottaa kopiot puhelimestasi valitsemalla backup and restore>backup. Kopioit voivat olla tärkeitä jos haluat palata takaisin esim. custom ROMista tai vaikkapa tehdessäsi puhelimen miltei käyttökelvottomaksi.

 

5. Valitse 'install zip from sdcard' ja sieltä valitset SuperUser-jotain.zip tiedoston. Kun asennus on valmis, niin onnittelut! Olet juuri onnistunut roottaamaan Gen3 ZTE Bladesi!

 

adb:  http://developer.android.com/sdk/index.html" rel="nofollow
fastboot (windows/linux/mac versiot: http://koushikdutta.blurryfox.com/G1/" rel="nofollow
Windows ajurit (jos käytät Windowsia): http://support.zte.com.cn/support/news/NewsDetail.aspx?newsId=1000442" rel="nofollow
ClockworkMod: http://clockworkmod.com/rommanager" rel="nofollow - Lataa ZTE Blade Clockwork recovery image
SuperUser: http://androidsu.com/superuser/" rel="nofollow

 

Alkuperäisen ohjeen tehnyt Wbaw! Minä en ole tehnyt mitään muuta kuin suomentanut sen ja itse tehnyt tällä ohjeella ja voin vakuuttaa että se toimi 99% varmasti jos seuraat ohjeita!
Uusin Swedish snow asennettu ja nyt emännän luurissa oleva gmail alkoi lähettämään spämmiä.

Jotain tyyliin "http://guardianwarriorfoundation.com/zffhwb..." saavat vastaanottajat. Mitähän tuolle tekisi?
Hei kaikki.Osaako joku sanoa mistä löytyisi FRY_EFIN_P729BV1.0.0B04-TPT.zip ? Aikaisemman linkit eivät enää toimi.Kiitos.
Käyttäjätaso 3
Picard99 kirjoitti:
Hei kaikki.Osaako joku sanoa mistä löytyisi FRY_EFIN_P729BV1.0.0B04-TPT.zip ? Aikaisemman linkit eivät enää toimi.Kiitos.

Niin, Mediafirehan söi kaikki allekirjoittaneen tiedostot tuossa jokin aika sitten. Lisäksi saunalahti on kaikessa viisaudessaan päättänyt, että palstalla ei saa muokata omia postauksiaan enää tietyn ajan kuluttua (oikeasti wtf!?!).

Mutta ehkä parempi vain. Et todellakaan tarvitse tuota enää mihinkään. 😉
Picard99 kirjoitti:
Hei kaikki.Osaako joku sanoa mistä löytyisi FRY_EFIN_P729BV1.0.0B04-TPT.zip ? Aikaisemman linkit eivät enää toimi.Kiitos.


Hei! En osaa sanoa löytyykö juuri tuota, mutta toivon että tämä kelpaa minkä löysin koneeltani. Latasin sen joskus tuolta Konstan linkistä. Voisiko joku kertoa mitä eroa näillä on?

http://www.filefactory.com/file/5gsbaqagb1hz/n/EFIN_P729BV1_0_0B02-TPT_zip

MD5: 02F87429D7146DF9CCB47830F3303022

Jos tuolta poistuu niin en lataa uudelleen. HUOM! En ota mitään vastuuta mistään jos jokin menee pieleen!
Osaako joku sanoa, että onko tuo Bladeni lämpeneminen normaalia? Elikkäs kapula kuumenee sormia polttavan kuumaksi takakannesta, kun esim on surffaillut netissä pidemmän aikaa. Kuumenee erityisen paljon kun on wifi tetheri päällä.

Oikeastaan ongelma ei ole toi kuumeneminen, vaan se, että luuri alkaa boottailemaan uudelleen erittäin herkästi, kun lämpenee. Eilenkin tuli 3 reboottia tunnin sisällä, kun wifi tetheriä käytin. Tilanne alkaa olemaan semmonen, ettei tolla kapulalla koodaaminenkaan suju kunnolla, kun tosiaan tulee niin paljon noita rebootteja.

En kellota, ennen kellotin kyllä, kunnes vehje tosiaan alko reboottailemaan. Olisko tolla kellotuksella jotain osaa tohon? Tai tolla lämpörääkillä(Wifi/Usb tether)

Modacosta ei oikein apua heru, ainaskaan ymmärrettävässä muodossa, joten päätin tänne sitten postata jos vaikka Konsta vielä täällä päivystäisi joskus;).
Laita vain luotettavasta lähteestä ladattu custom rom puhelimeen, sama koskee myös gappseja. Itse suosin vanhassa luurissa cyanogenmodia.