Kysymys

Apple Mac OS X OSX GPRS Internet tietokone asetukset ohje

  • 4 helmikuu 2005
  • 17 kommenttia
  • 32935 katselukerrat

Yritän pitää näitä ohjeita ajantasalla ja kommentit tervetulleita joko suoraan tai tämän palstan kautta. Versio 1.31 / 3.11.05/3.2.06/7.4.06/11.2.2007/6.11.2007/30.11.2007.

HUOM! Ohjeet ovat OS10.4. aka Tiikerille, OS10.5. aka Leopardin Verkko-säätimen valikot ovat eri paikoissa, mutta toiminnot samat. Internet Connect (Internet-Yhteys) - softaa ei enää ole erillisenä Leopardissa.

Pikaohje GPRS- asetusten teosta OSX- järjestelmälle ja Elisan verkkoa käyttävälle Saunalahden uudelle SIM- kortille. Muiden operaattoreiden asetuksia on tekstin lopussa.

1. Lue Ross Barkmanin yleisohjeet ja imuroi puhelinkoneesi (Nokia 6310) GPRS- scriptit osoitteesta http://www.taniwha.org.uk/ ja sijoita puretut scriptit /Library/Modem Scripts- kansioon. Uudemmilla ja vanhemmilla Nokian puhelimilla on eri scriptit ja stringit. Modeemiscriptit ovat Applen CCL-kielisiä, niitä voi muokata esim TextWranglerilla tai BBEdit:llä, mutta tallennettava aina samana takaisin. Lue scriptien mukana tuleva +ReadMe.rtf-ohje. Muista maksaa Rossille Pintware - maksu, jos käytät scriptejä.
Kokeile myös puhelimesi valmistajan skriptit Applen tietokoneille.

2. Pariuta tietokoneesi ja puhelimesi, jos käytät Bluetoothia. Järjestelmäasetukset > Bluetooth .

3. Avaa Järjestelmäasetukset > Verkko - säädin. Tee uusi käyttöpaikka ja nimeä se vaikkapa Saunis GPRS . Valitse Näytä > Bluetooth .

4. Avaa TCP/IP - lehti ja valitse kytkennäksi Käyttäen PPP-tä ja DNS- osoitteiksi operaattorisi osoitteet, jos ne tarvitaan.
(DNS:t voi jättää määrittelemättä, tuntuu toimivan ilmankin, Saunalahden DNS:t 195.74.0.47 ja 195.74.0.55)

5. Avaa PPP - välilehti ja tee määrittelyt:
Saunalahden (Elisa) kortti
Palveluntarjoaja   tyhjä
Käyttäjätunnus     tyhjä
Salasana           tyhjä
Puhelinnumero(APN) internet.saunalahti

6. Avaa PPP-vaihtoehdot - välilehti ja varmista, että Lähetä PPP- echo paketteja ei ole valittuna, jos on, niin yhteys katkeaa hetken kuluttua. "Käytä TCP/IP-headerin pakkausta voinee olla kruksattuna. Valitse Istuntoasetukset tarpeesi mukaan.

7. Bluetoothmodeemi - välilehdeltä valitse Modeemi joku GPRS- scripteistä (Nokia GPRS CID1), voit kokeilla mikä toimii parhaiten. Kaikki muut kruksattuna paitsi Odota valintaääntä . Modeemiscripti sisältää stringin *99# tai *99***n# riippuen (Nokian) puhelinmallista. Joillain muilla puhelimilla on erilaiset stringit.

8. Valitse asetukset käyttöön klikkaamalla nappia Käytä .

9. Avaa Internet-yhteys - ohjelma, valitse Bluetooth ja klikkaa Yhdistä . Yhteyden loputtua voit tarkistaa datamäärät ja toiminnan Ikkuna > Yhteysloki - valikosta.

Omenavalikon kohdasta Käyttöpaikka voit vaihtaa toiset asetukset helposti käyttöön. Nokian tavallista datakaapelia ei voine käyttää maccien kanssa, USB- kaapelista ei minulla ole kokemusta. Infrapunayhteys toimii OS9:n kanssa vanhoissa koneissa.

Kannattaa poistaa sisäinen modeemi ja muutkin tarpeettomat portit verkkoasetusten kohdasta verkkoporttien määrittelyt. Näin varmentuu oikean portin käyttö.

Fuengirola 3.11.2005 ; 3.2.2006 ;6.11.2007

Matti Rissanen
matris@iki.fi

1) Saunalahden asetuksia:

Palveluntarjoaja   tyhjä
Käyttäjätunnus     tyhjä
Salasana           tyhjä
Puhelinnumero(APN) internet.saunalahti
(DNS-palvelimet    195.74.0.47 ja 195.74.0.55)
smtp-palvelin      smtp.saunalahti.fi
pop-palvelin       pop.saunalahti.fi
smtp-palvelin      smtp.auth.saunalahti.fi

2) dna:n GPRS-asetukset

(DNS-palvelimet    217.78.192.78 ja 217.78.192.22)
Palveluntarjoaja   tyhjä
Käyttäjätunnus     tyhjä
Salasana           tyhjä
Puhelinnumero(APN) internet
Ohjeita:


3) Elisan GPRS-asetukset

(DNS- palvelimet   213.161.33.200 ja 212.226.226.1)
Palveluntarjoaja   tyhjä
Käyttäjätunnus     rlnet (tyhjä)
Salasana           internet (tyhjä)
Puhelinnumero(APN) internet
Ohjeet:
[url=http://tuki.elisa.fi/asiakastuki/elisa.do?id=hen_as_yhka_mobiilidata,dokumenttisivu_gprs_0001.htm]http://tuki.elisa.fi/asiakastuki/elisa.do?id=hen_as_yhka_mobiilidata,dokumenttisivu_gprs_0001.htm


4) Soneran GPRS-asetukset

(DNS-palvelimet    192.89.123.230 ja 192.89.123.231)
Palveluntarjoaja   tyhjä
Käyttäjätunnus     tyhjä
Salasana           tyhjä
Puhelinnumero(APN) internet

Huom!
SonyEricssonin puhelimet saattavat vaati jonkin merkin "tyhjä":n sijasta, välilyönti (space) ei riitä. 11.2.2007

Katso myös

Operaattoreiden asetuksia:


Tietokonelehden 2005 Mac-liite 06, Vinkit

Laaja ohje OS9 ja OSX:
http://flash.o2.co.uk/productsservices/mobileweb/pdfs/MacGuide.pdf

How to connect to the Internet via a 3G Nokia E70...
http://www.sjoki.uta.fi/~shmhav/mac-gprs-faq.html[/url]

17 kommenttia

Aah kiitos selko-ohjeista!

Vanhana maccikäyttäjänä ryhdyin vasta hiljan "mobiiliksi" ja hankin iBookin (G5:n rinnalle) ja parin tunnin pläräämisellä netti toimii nyt myös Airport - kantaman ulkopuolella.

Kyllästyneenä siihen että asiallisissakin puhelinmyymälöissä vain hymähdeltiin kysymyksille Nokian macciyhteensopivuudesta ostin ikäänkuin kostoksi Sonyericssonin musapuhelimen(W800i) ja synkkaa hämmästyttävän hyvin: isync toimii, kuvat ja MP3:set tulee ja menee, kapulaa voi käyttää puolen gigan muistina jos kortilla on tilaa jne. Ehkäpä Nokiakin olisi toiminut nykyään, mutta kun myyjät eivät tienneet.

Ericsonilla piti puhelimeen luoda uusi datapalvelutili, katsoa mikä sen CID -numeroksi tuli (3), ja käyttää sen mukaista itsenäpyteltyä ?99???3# APN:ää.

Kun oli imuroinut nuo Rossin mainiot tuopinhintaiset skriptit niin niistä piti tietty käyttää sitä tässä tapauksessa numero 3:sta modeemiskriptinä, mutta läppärin päässä puhelinnumeroksi tuo pelkkä teksti internet.saunalahti
niin lähti toimimaan.

Terveisiä Espanjan aurinkoon sumuisesta Helsingistä!
Nuo kysymysmerkit ylläolevassa numerosarjassa edustavat asteriskeja eli tähtiä...
ja numero kolme siis puhelimeen avatun GPRS-yhteystilin CID-numeroa.
-p-
Hola

Kiitos eka palautteeesta tällä palstalla tähän juttuun. Lukukertoja näkyy tulevan päivittäin kymmenkunta. Saunalahdelta ja Soneralta puuttuu edelleenkin internetistä ohjeet tietokoneen asetuksista gprs/3G-käyttöön. Olen muutaman kerran huomautellut Saunalahdelle, mutta en enää viitsi. Palstan isännät siirsivät tämän ohjeen viime viikolla tämän sivuston alkupäähän, kiitokset siitä.

Terveiset Suomeen!

matti

PS
Täydennysehdotuksia pls. mar
Moi!

Kiitos ohjeista! Ei wanhat vinkeet n-gagen ja soneran jäljiltä toimineet tuolla 6630:lla ja saunalahden liittymällä. Kaikkea kokeilin, mutta vasta tästä viestiketjusta löydetty "Puhelinnumero(APN) internet.saunalahti" kohta auttoi.

-vpt
Kiitos muuten näistä ohjeista. Näistä on ollut korvaamaton apu, kun olen jeesannut ihmisiä Macin ja GPRS:n saloihin tuolla http://www.hopeinenomena.net ' TARGET='_blank.
En edes muista, kuinka monta kertaa olen heittänyt tämän linkin keskusteluun.
Apple toimii myös oheisilla asetuksilla, ei tarvitse hakea Barkmanilta scriptejä.

Olen käyttänyt SonyEricssonin P900 puhelinta PPP-asetuksilla :
  Service Provider: -
  Accaunt Name: Saunalahti Internet
  PassworD: -
  Telephone Number: *99***2# 
  Antaa 2 vaikka olen poistanut 1.n / T39m vanhan puhelineni asetukset.

Bluetooth Modem:
  Modem: Ericsson Infrared, 
joka on OS 10.3.8:ssä Power Bookin mukana. Toimii myös T39m:n scripteillä, mukana Bookissa. En saanut toimimaan (pienellä yrittämisellä) Barkmanin scriptejä.

Onko joku kokeillut onko toimintaeroja oheisissa asetuksissa kuvaamiinne asetuksiin.
Nokia 6280 toimii hienosti iBookin kanssa, mutta vaati ensin tuon Ross Barkmanin scriptin hakemisen. Jostain kumman syystä .sit paketi muodosti aluksi aina tyhjän kansion, kunnes sitten tuli lopulta toimiva tilalle.  ???

Yhteys toimii joka tapauksessa hyvin, mukavan luotettavasti ja hämmästyttävän nopeasti.

Kiitos ja syvä kumarrus  😃
Homma korjaantui seuraavasti:

En tiedä mitä on tapahtunut mutta kokeilin nyt uudella Nokia 3G CID1 skriptillä ja homma toimi samantien:

Mon Sep 18 17:36:52 2006 : Nokia 3G CID1
Mon Sep 18 17:36:54 2006 : Making network connection
Mon Sep 18 17:37:01 2006 : Serial connection established.

En kyllä käsitä miten vanha skripti on lakannut toimimasta ja että missä on tapahtunut muutos, mutta tällä kohtaa sillä taas ei välttämättä ole väliä koska yhteys nyt ainakin syntyy.

--
Hei,

sain käsiini uuden N73 puhelimen ja seurasin näitä ohjeita saattaakseni yhteyden saunalahteen toimimaan, yhteys toimikin ohjeiden avulla ja jo aikanaan lataamani Nokia GPRS CID1 skriptin avulla.. no nyt sitten ajattelin kokeilla myös noita uusia skriptejä ja huomasin ettei myöskään tämä vanha toimi enää millään.

Olen bootannut luurin ja koneen ja silti kone ilmoittaa että modem error.. yrittää yhdistää mutta ei saa yhteyttä ja disconnectaa.. puhelimessa ei data puoli lähde käyntiin..

Onkohan kellään vastaavaa ongelmaa ilmennyt? Puhelimella yhteys nettiin kuitenkin toimii.. olen 3G-verkossa.

-tr
onkos kellään hajua, et mikä niistä rossin scripteistä olis just se oiken nokian n80:lle?
Hankin Option Globesurfer Icon motun ( http://www.option.com/products/globesurfer_icon.shtml ). Saunalahti myy laitetta ainoastaan 3G-datapaketin kanssa, ja ei kerro (tietenkään) laitteen Mac yhteensopivuutta. Laitteen ostin Cadmandatasta ( http://www.cadmandata.fi/ ) hintaan 310 euroa + postikulut. Paketista puuttui Mac-asennus - CD, mutta netistä löytyy asennuspaketti osoitteesta http://www.option.com/support/login.shtml , laitteen sarjanumerolla ja IMEI:llä. Asennuspaketista puuttuu mac-käyttöohje, sen saa myyjältä, jatkossa lienee asennuspaketissakin. Asennuspaketti asentaa tarvittavat modeemiscriptit (ajurit) ja käyttöpaikatkin 3G/EDGE/GPRS ja GSM käyttöön, käyttäjätiedot määriteltävä normaaliin tapaan. Toimii hyvin, tietenkin aina välillä vaatii koneen uudelleenkäynnistyksen. Connect-ohjelma näyttää kysyvän tarvittaessa puuttuvat käyttäjätiedot.

matti

PS Yhteys pysyy hyvin päällä (ainakin GPRS, muista ei kokemusta) eikä ole enää tarvinnut uudelleenkäynnistyksiä, nyt käytänkin aina GlobeTrotterConnect-apuohjelmaa.  28.4.2007 mar

PS II Toimii erinomaisesti Tiikerissä, max download ollut n 190 kilomerkkiä. Softan Leopardi päivitys tulossa... . Ohjeistuksen päivitys mietinnässä. Optionin esitteissä ei ole mainintaa mac-sopivuudesta. 11.1.2008 mar
Suuri kiitos näistä ohjeista!

Hyvin pelittää Macbook c2d + n70 + MegaData.
KIITOS ohjeista. Meni ekalla yrittämällä läpi uudella E70 -nokialla  😉, pitää katsoa jos onnistuisi myös työkaverin kommarilla ja Elisan liittymällä. Aika surkeassa jamassa nämä operaattorien mac-ohjeet...

Miska
Moi!

Kiitos hienosta ohjeesta! Minulla netti katkeaa aina noin 1-30min välein. Sen jälkeen ei voi yhdistää nettiin uudelleen, vaan pitää kytkeä kännykkän bluetooth kiinni ja päälle, niin pelaa taas. Onko tämä normaalia?
Hommasin juuri Nokian N70 puhelimen, ja homma futaa suoraan mukana tulleella USB-kaapelillakin (muistaakseni bluetoothin nopeus ei riitä mobiililaajakaistan käyttöön?), macin verkkoasetukset tunnistaa puhelimen modeemiksi.
Mulla Samsung Z720. Miten saisin sen toimimaan MacBookin kanssa? Yritin noita ohjeita jotka on ylimpänä mut ei tule mitään.
Bluetoothin kautta 3G:llä tulee noin 200ms:n pingejä, usb-kaapelin kautta vain 100ms... jännää. Muutenkaan tuo ei aina ekalla kerralla meinaa yhdistää.  :-

Käytössä siis macbook tiikerillä, ja luurina nokian 6121.
Very nice bro. Kiitos 😃

Osallistu keskusteluun