Apple Pencil kynän liika meluisuus ja hienoinen liukkaus

  • 7 toukokuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 525 katselukerrat

Taustaa. Minä olen itse rakentanut halvalle tablet-laitteelle kyniä. Minulla oli koekäytössä muutaman päivän ajan iPad 9,7 & Apple Pencil, jotka palautin liikkeeseen. Harmikseni totesin liikkeessä, että oma kynäni ei jostakin syystä toimi esim. iPad 9,7:ssa eikä monessa muussakaan uudessa tablet-laitteessa.

Omien kynieni paras puoli on kosketustuntuma. Eräissä kynissä se on aivan optimaalinen, joten parempaa kosketustuntumaa omaavaa kynää on mahdotonta ostaa valmiina.

Parhaan kosketustuntuman omaavan kynän ongelma on kuitenkin sama kuin Apple Penciln käytössä, nimittäin meluisuus. Yksi syy palautukseen oli melu. Vaimoni ei sietänyt, että käytin Apple Penciliä samassa tilassa kuin hän itse oli. Kehotti aina siirtymään toiseen huoneeseen. Sama komento tuli kun käytin omia kyniä Android-laitteessani.

No ratkaisin kysymyksen sillä, että laitoin hieman paksumman kärkipehmusteen. Täysin hiljaista kynästä ei tullut, mutta riittävän hiljainen, jotta saan työskennellä tabletin kanssa samassa huoneessa kuin vaimoni istuu.

Tässä kuva, mistä on kyse: https://aijaa.com/L3eAQE

Kosketustuntuma muuttui aavistuksen nihkeäksi, joskin koen, että pieni nihkeys on parempi kuin pieni liukkaus. Kärjen paksuuntuminen hieman huononsi kynää, sillä paksuunnus aiheuttaa sitä, että ei näe yhtä tarkasti, minne kirjoittaa.

Päällysteellä, jonka laitoin omaan kynääni (mokkanahka) Apple Pencil muuttuisi riittävän hiljaiseksi. Koska iPad 9,7:n pinta on omaa tablettiani liukkaampi, Apple Pencil saattaisi tulla kosketustuntumaltaan optimaaliseksi tai kynä tulisi aavistuksen liian nihkeäksi, mutta ei häiritsevässä määrin. Uskoisin, että pitäisin Apple Pencilistä enemmän kärki päällystettynä riittävän hiljaiseksi kuin Apple Pencil ilman mitään kärkipinnoitetta.

Hiljainen pinnoite saattaisi kuitenkin paksuuntaa kärkeä niin, että olisi vaikea tehdä aivan tarkkaa työtä. Kärkeä oikeastaan pitäisi hieman hioa aivan kärjen läheltä, jotta paksuuntuminen ainakin jossakin määrin kompensoituisi. Kärki saattaisi mennä piloille, mutta uusiahan saa, joten ei kai kokeilu paljon maksaisi.

Olisiko kellään intoa pieniin kokeiluihin?

PS. Laitoin Suomen Applelle ehdotuksen, että Apple alkaisi valmistaa erityyppisiä kärkiä, jotta jokainen voisi valita omaan mieltymykseensä sopivan kärjen, mm. hiljaisen kärjen. Todennäköisesti ehdotus meni mappi Ö;hön.

3 kommenttia

hello,
I'm thinking about upgrading my ipad to an ipod pro. Only because i would like to use the apple pen for taking notes.

This is mainly because as far as i can tell, it doesn't make any noise when using. I have an addonit snap and all reviews i could find for other styluses seems to be very noisy. Anyone had this issue? Can you use the apple pen on a cafe and the library without people getting mad?
thankyou
jayesh
I use a matte screen protector, it makes the colors duller but it makes the surface feel a bit more like paper (it adds some resistance), which I've found to make my handwriting a bit neater

Poistettu turhat linkit. -Mits
hello,
Can you use the apple pen on a cafe and the library without people getting mad?
thankyou
jayesh

The noise problem concerned using the pen in home. My wife didn't tolerate the noise.
The friction problem can be solved wit matte cover. Indeed cover on the tip would be a better solution because it would not affect other usage of the tablet.

Osallistu keskusteluun