AppleID sisäänkirjautumista pyydetty...

  • 9 marraskuu 2017
  • 9 kommenttia
  • 1636 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Kun kirjaudun Apple ID:llä niin saan ilmoituksen että AppleID:täsi käytetään kirjautumiseen iphonella lähellä paikka helsinki, uusimaa. Itse asun satakunnassa. Tiedän 100% varmuudella että minä olen se joka tuon ilmoituksen aiheuttaa. Aiheuttaako Elisa tuon väärän paikannuksen?.

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ilmeisesti Apple käyttää mobiilidatan IP-osoitetta paikannukseen, jonka tarkkuus on juuri tätä luokkaa.

Vaikka matkapuhelimet voivat liikkua missä tahansa, IP-osoitelohkoilla on vain yksi kiinteä osoite. IP-osoitteen perusteella saatu sijaintitieto viittaa osoitelohkon varanneen organisaation osoitteeseen - eli tässä tapauksessa Elisan toimitilan osoitteeseen.

Muiden operaattoreiden mobiilidatat toimivat aivan samalla tavalla. IP sijaintipalvelut arvelevat Helsingissä olevan puhelimen käyttäjän sijaitsevan Raumalla, Tampereella tai vaikka Lahdessa.
Käyttäjätaso 2
Okei, tuo kuullostaa ihan loogiselta. Tuossa olisi jonkin verran kehitettävää että paikannus olisi tarkempaa. Jätin soittopyynnön tekniselle puolella, hyvä ottaa tuo asia esiin.
Käyttäjätaso 7
Okei, tuo kuullostaa ihan loogiselta. Tuossa olisi jonkin verran kehitettävää että paikannus olisi tarkempaa. Jätin soittopyynnön tekniselle puolella, hyvä ottaa tuo asia esiin.

Hmmm.....

Operaattori tuskin asialle voi mitään , jos puhelin on niin tyhmä , ettei se osaa käyttää esim. GPS:ää paikannukseen. Taitaa olla Applen vika ja vaatisi heiltä toimia.
Käyttäjätaso 2
Apple on kykeneväinen tunnistamaan missä kännykkäni on find my iphone palvelulla ja kykeneväinen navigointiin mutta Apple ID:llä kirjautuessa ei tiedä paikannuksesta mitään. Sijaintipalvelun kun ottaa pois päältä niin silloin ei virheilmoitusta tule. Applella tosiaankin kehitettävää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Applen puhelimet osaavat kyllä käyttää GPS:ää. Uudemmat Applen puhelimet osaavat GPS:n lisäksi käyttää Glonass tai Glonass ja Galileo paikannusta.

Satelliittipaikannuksessa on vain sellainen pieni tekninen rajoite, ettei se toimi sisätiloissa. Kun haluat, että puhelimesi paikantuu tarkasti, tulee mennä ulos.

Apple käyttää paikannukseen useita eri tekniikoita, myös langattomien lähiverkkojen sijainteja. On siis täysin mahdollista, että jos naapurustossa ei ollut yhtään Applen puhelinta, aluksi olet "Helsingissä", mutta sen jälkeen kun olet tullut muutaman kerran ulkoa kotiin puhelimen kanssa, Apple lähes salaperäisesti oppiikin, että olette Satakunnassa.
Käyttäjätaso 2
Olin teknisen tuen kanssa yhteydessä ja oli juttua että multisim liittymä joka minulla on aiheuttaa myös ongelmia ja oli joku toinenkin ongelmia aiheuttava juttu. Tein tilauksen uudesta liittymästä kakkos puhelimeen joka on vähemmällä käytöllä. Otan puhelunohjauksen käyttöön uuden liittymän käyttöönotossa. Minulla on ollut iPhone jo jonkin aikaa joten ei tunnut ainakaan täällä oppivan että olen Eurassa.
well juha 48 i think you should make a step of logging out of all devices and try again!
Apple generates the message to help protect your Apple ID when signing into iCloud and other places where your Apple ID is being used. As long as you are logging in, the message will show. You can stop it by not logging out of iCloud. The location is based on where your ISP reports your IP address is, which can be hundreds of miles off from your location.
https://plex.software/ |https://tutuappx.com/ |https://psiphon.vip/
Käyttäjätaso 2
Kiitoksia vastauksista. Ei ongelmia enää kyseisen asian kanssa. Thanks for your response, issue solved.
Wow, Really great post i enjoy it very much here I appreciating your knowledge keep sharing kindly check it out ******************

EDIT// Poistettu asiaan liittymätön linkki. -paleale

Osallistu keskusteluun