Kysymys

F-Securen Freedome ei toimi IOS-laitteissa elisaviihteen modeemin VMG3926-B10A kanssa.

  • 4 helmikuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 1491 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia
Vaihdoin jokin aika sitten modeemia, jonka kanssa IOS-laitteet toimivat hyvin. Nyt F-Securen Freedome ei toimi IOS-laitteissa elisaviihteen modeemin VMG3926-B10A kanssa. Toimii kuitenkin MacBook Pro:n kanssa. 

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
pleku kirjoitti:
Vaihdoin jokin aika sitten modeemia, jonka kanssa IOS-laitteet toimivat hyvin. Nyt F-Securen Freedome ei toimi IOS-laitteissa elisaviihteen modeemin VMG3926-B10A kanssa. Toimii kuitenkin MacBook Pro:n kanssa. 

Ja mitenköhän tuo yhteensopimattomuus ilmenee? Kyse on kuitenkin modeemin toiminnasta täysin riippumaton ohjelmisto joten mitään yhteensopimattomuutta modeemin kanssa ei ainakaan pitäisi olla. Enemmin epäilen, että vika on siinä IOS:ssä ja/tai sen bugisuudessa. Onko siihen tullut päivityksiä, nehän tunnetusti rampauttavat aika usein muita kuin Applen omia sovelluksia?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
perheellinen kirjoitti:
Onko siihen tullut päivityksiä, nehän tunnetusti rampauttavat aika usein muita kuin Applen omia sovelluksia?
Ja olethan ladannut iOS 9.2.1?
Ilmenee siten ettei yhdistä nettiin. Jännä jos modeemi ei muka vaikuta kun vanhan kanssa toimii moitteettomasti. Väitän että jokin asetus tuossa modeemissa on sopimaton. Ja on uusin IOS.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Toimiiko Freedome mobiiliverkossa normaalisti vai yskiikö myös sillä puolella?

Oletko kokeillut poistaa sovellusta ja asentaa sitä uudelleen?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Lienee samankaltainen ongelma kuin tässä kuvattu

https://community.f-secure.com/t5/F-Secure/After-upgrade-to-ios-9-cannot/td-p/74343

Eli poistetaan ne vpn-asetukset.
Tämä asetusten poisto - ja sitten Freedomen uudelleen asentaminen ei saanut mun iPadissa VPN yhteyttä toimimaan Elisa Viihde (ZyXEL) modeemilla wifi:n yli. Toimii samalla iPadilla moitteettomasti Soneran mobiiliverkossa. Siten ongelma on selvästi Elisan toimittamassa ZyXEL modeemissa (jonka asetuksista ei löydy VPN täppää, vaikka ZyXELin omilta sivoilta ladatun käyttöohjeen mukaan pitäisi löytyä.

Taitaa Elisalla olla ongelmia, joita Soneralla ei ole!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Itselläni on ZyXel VMG3925-B10 -laajakaistamodeemi, eikä tämän kanssa ole ollut mitään ongelmia Freedomen käytön kanssa.

Sekä LUMIA-kännykällä (johon tuota Freedomea ei edes saa) että Samsung-tabletilla ja HP-kannettavalla (joissa Freedome on käytössä) pääsee ongelmitta nettiin sekä suoraan että WiFillä tuon laajakaistamodeemin kautta.

Kuin myös mökillä käytössä olevan HW B315 (tai HW B593) kautta WiFI-yhteydellä tuolla tabletilla sekä kannettavalla kaapeliyhteydellä. Langatonta yhteyttä en kannettavalla ole tuolla edes kokeillut.

Olisikohan tuosta käyttämästäsi modeemista kiinni???

Osallistu keskusteluun