Kysymys

I Phone 5 S ei lataa,mistä näen takuuajan?

  • 4 lokakuu 2015
  • 5 kommenttia
  • 1780 katselukerrat

I Phone 5 S ei lataa, onko akku sökö? Puhelin on n 1 v vanha, mistä näen takuun voimassaoloajan, kun ostin puhelimen 4 kk vanhana yksityiseltä!?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Toivottavasti ymmärsit pyytää myyjältä kuitin puhelimesta. Kuitista ilmenee laitteen ostopäivä ja todennäköisesti myös takuun kesto.

Ennen puhelimen huollattamista kannattaa testata toista laturia. Nuo Applen kaapelit ovat melko herkkiä murtumaan, mikä estää laitteen latautumisen. Suosittelen testaamaan ensin toista kaapelia (ja virta-adapteria) ennen muita toimenpiteitä.
Olen jo testannut kaapelit ja pistokeet usealla eri piuhalla etc, mutta ongelma lienee akku!?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos puhelin ei lähde ottamaan virtaa vastaan, voi vika hyvinkin olla akussa.

Applen sivuilla kerrottaan, että joissain iPhone 5:n akuissa on ollut ongelmia ja niitä vaihdetaan uuteen. Voit tarkistaa täältä, onko puhelimesi "viallisten" joukossa.

iPhonella on muistaakseni vuoden takuu (akulla saattaa olla jopa lyhyempi). Puhelimen huolto takuuajan ulkopuolella ja/tai ilman takuutodistusta (mikäli takuu olisikin voimassa) on yleensä maksullista. Akun vaihtaminen maksaa noin 42€ + osat. Jos ongelman aiheuttaa jokin muu komponentti voi korjaaminen tulla huomattavasti kalliimmaksi ja jopa kannattamattomaksi.
Kiitoksia taas.
Sain kuin sainkin ladattua, kun oikein työnsin tiukasti johtoa latausistukkaan.. Jotain hämminkiä tuossa kontaktissa. Istukka tai mikä lie oikea nimi, vaikuttaa vähintäinkin huonosti toimivalta.
Täytyy näyttää puhelinta huollossa ja kuulla arvio.
Kiitos hyvästä informaatiosta!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Onkohan sinne latausliittimeen mennyt jotain nöyhtää taskunpohjalta, joka estää laturin kontaktin?

Osallistu keskusteluun