Kysymys

i phone 5 wi fi ongelma ja 3G verkossa pysyminen

  • 29 heinäkuu 2013
  • 2 kommenttia
  • 2765 katselukerrat

Moi,

vaihdoin operaattoria Sonerasta Saunalahdelle, koska Soneran verkko ei kuulunut asuinpaikassa. Tänään tuli Saunalahden yhteys. No, nyt ei kuulu sitäkään vähään ja lisäksi phone ei pysy Wi Fi- verkossa. Alueella pitäisi olla ihan hyvä kuuluvuus Elisan verkossa, mutta missä nyt siis vika, onko phone rikki? Miten kannattaisi edetä asiassa? Takuuta on vielä jäljellä 4 kktta, ja laite ostettu Soneran kytkyssä, mutta sain sieltä vapaaksi, koska ei ollut kuuluvuutta. Sisällä puhelin näyttää, että tolppia olisi mutta ei silti kuulu hyvin ainakaan kaikkiin numeroihin. Ulkona yhteys on vähän parempi. Tolppien määrä tippuu välillä yhteen, silloin ei kuulu lainkaan. 

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei RUSKe ja tervetuloa Saunalahden foorumeille!

Ikävä kuulla kuuluvuusongelmista käyttöpaikassasi.

Olethan jo kokeillut pakottaa yhteyden 3G-verkkoon iPhonen asetuksista? Se saattaisi parantaa yhteyden toimintavarmuutta. Mikäli se pakotus on tehty tai siitä ei ole apua, sinun kannattaa laittaa häiriöilmoitus.

Täytä vikailmoitus (Mobiililaajakaista/Laajakaista) jos vika tuli yllättäen tai kun kyseessä on uusi juuri avattu liittymä ja et tiedä onko palvelu toiminut joskus aiemmin.

Täytä kuuluvuustoive ja katveilmoitus jos talo on katveessa, kenttää ei ole lainkaan, haluat kaupunkialueen 3G-verkon tukiasemaasi Dual Carrier -tuen tai haluat esimerkiksi LTE-verkon alueellesi. Jos et tiedä onko talosi katveessa, täytä normaali häiriöilmoitus ensin.

Jos yhteys toimii huonosti koko ajan, nouseeko yhteyden laatu kotoa poistuessa? Minkälaisessa talossa asut ja eristääkö esim. talon betonirakenne signaalia? Vai toimiiko yhteys huonosti tiettyyn aikaan esim. illalla?

Myös kuuluvuuskartasta voisit hakea osoitteella miten hyvä arvioitu kuuluvuus on. Jos tähtiä on 1/3 tai 2/3, voi yhteys toimia huonommin kuin 3/3-alueella.

Hauskaa yön jatkoa!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
iPhonea  ei voi pakottaa 3G-verkkoon. On vain valinta 3G päälle tai pois. Jos Wifi ei toimi, se ei liity mitenkään liittymään. Kannattaa viedä laite huoltoon ennen takuun loppumista.

Osallistu keskusteluun