Kysymys

iphone

  • 12 toukokuu 2012
  • 3 kommenttia
  • 13010 katselukerrat

Miks iphoneni ei löydä verkkoa toiminut noin 2kuukautta ja yhtä-äkkiä eilen ei suostu löytämään verkkoa oon kokeillu sammuttaa ja käynnistää uudelleen, ottanu simin pois ja laittanu takas, yhdistäny iTunesiin ja synkronoinu, laittanu lentokone tilaan ja ottanu pois, käynnistäny spring boardin ja ei toimi? ??????????? Missä vika?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Suosittelen hakemaan operaattorin manuaalisesti, jos vaikka laite ei vain tunnista verkkoa oikein.

  • Valitse Asetukset > Operaattori ja poista Automaattinen-asetus käytöstä. Odota, kunnes käytettävissä olevat verkot tulevat näkyviin (tämä voi viedä kaksi minuuttia).
  • Valitse Elisa napauttamalla.
Tämä toimiikin silloin kun puhelin suostuu lataamaan kyseisen valikon.

Minun romuni teki eilen saman ensimmäisen kerran vuoteen. Se ei käynnistettäessä löytänyt, eikä kyllä juuri etsinytkään verkkoa. Elisalla (saunalahdella) neuvottiin kaivamaan operaattoriasetuksia, mutta pian selvisi ettei puhelimessa ole koko valikkoa. Silloin tajusin itsekin että se on tosiaan kadonnut. Sanoivat että vie huoltoon.

Illan mittaan keksin rämpätä sitä lentokonetilaan ja pois koska se tuntui edes vähän yrittävän verkon hakua. Jalostin ideaani vielä niin etten avannut kortin lukitusta, vaan rämppäilin lukitulla sim-kortilla lentokonetilaa ja pois. Kun tässä tilassa ottaa lentokonetilan pois, romu huomaa kortin olevan lukossa ja kysyy avataanko se. Tässä vaiheessa se saattaa ladata operaattorivalikon.

Vaikken olekaan mikään datavelho, olen melko varma että valikon puuttuminen on koko ongelman ydin. Puhelin ei edes yritä ladata operaattoriasetuksia, eikä siksi edes yritä hakea verkkoa.

Tänään avasin puhelimen ja valikko oli taas kateissa ja samoin kentät. Tein saman kuin eilen: kortti lukossa lentokonetilaan ja pois. Ei toiminut heti mutta aika pian.

Kaivaessani tietoa aiheesta, löysin jostain palstalta tekstin jossa sanottiin jopa Applen niksinurkassa löytyvän lentokonetilan räpläämisen. Tämä ei toiminut tällä hepulla, mutta ei kyllä minullakaan ilman että kortti on lukossa.

En todellakaan jaksaisi joka käynnistyksen yhteydessä säätää tätä samaa epävarmaa verkon hakua, enkä todellakaan jättää sinne monopoliaseman saaneeseen, maailman hitaimpaan korjausfirmaan ja saada jotain kahden kympin kalikkaa vuodeksi tilalle. Vai saisiko uuden puhelimen? Vähän epäilen.

(e. kappalejako hävisi lahettäessä, ehkä noscriptin takia. lisätty se taas)
Minä taas hei.

Luulen saaneeni puhelimen taas toimimaan. Ainakin se on käynnistynyt jo kolme kertaa löytäen kentät, enkä uskalla kokeilla enempää ettei iltani pilaannu.

Homma oli yksinkertainen: poistin puhelimesta kaiken sisällön ja asetukset nollaa-valikosta. Ennen tätä siirsin kuvat koneelle ja tein iCloudiin varmuuskopion koko luurin sisällöstä, pois lukien kuvat ja videot. Kuvat ennemmin koneelle siksi että niiden varmuuskopioimisessa olisi kuulemma mennyt noin 9 tuntia.

Tämän jälkeen puhelimen mieli oli taas tahraton ja sen pystyi täyttää varmuuskopiolla, joka oli aiemmin tallennettu iCloudiin. Tässä vaiheessa toivoin että aiempi mielisairaus ei kopioituisi taas luuriin. Ainakin nyt vaikuttaa että ei.

Puhelimesta ei äkkiseltään huomaa mitään muuta eroa aiempaan,  kuin vian korjaantumisen ja mikä parasta, ei tarvinnut viedä huoltoon ja odottaa törkeän pitkää korjausaikaa. He olisivat tehneet luultavasti saman, mutta ilman varmuuskopiota, joka on asiakkaan vastuulla.