Kysymys

iPhone 4 ja MMS:n toimimattomuus

  • 17 lokakuu 2010
  • 6 kommenttia
  • 8267 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Hei,

Ostin Elisa Shopitista iPhone 4:n sen tullessa myyntiin syyskuun lopussa, samalla vaihdoin Elisan liittymän Saunalahteen. Uusi liittymä aktivoitiin viikko sitten ja kaikki toimii mainiosti, paitsi multimediaviestit. Olen ladannut ajan tasalla olevan operattoriprofiilin iTunesin kautta, kokeillut syöttää asetukset puhelimeen käsin, nollannut verkkoasetukset ja bootannut puhelimen lukemattomia kertoja eikä puhelin edelleenkään lähetä tai vastaanota MMS-viestejä. Kävin vaihtoehtoisia asetuksia (lähinnä eri porttiasetuksia) läpi teknisen tuen ja Helsingin Elisa Studion neuvojen avulla ilman menestystä.

Usko meinaa loppua, koska asetuksissa ei pitäisi olla mitään vikaa. Ennen iPhone 4:ää käytin häkkeröityä 3GS:ää Elisan liittymällä ja siinä multimediaviestit toimivat ihan normaalisti. Onko muilla ollut ongelmia MMS-viestien kanssa iPhone 4:ssä Saunalahden liittymällä?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Asetuksista dataroaming sallituksi ja lähetä itse ensimmäinen viesti ja en muista.oli iphonessa viestiasetuksissa vastaan ottoasetuksi siihen kuitenkin aina
Käyttäjätaso 1
Data Roaming on ollut aina kokeiltaessa päällä eikä se auttanut, kun yritin lähettää ensimmäistä viestiä. Mutta: näyttää siltä että nähtävästi tekninen tuki on saanut asian (mikä lieneekään ollut vikana) korjattua, pyysin asian tutkimista Elisa Studiossa asioidessani ja juuri äsken kokeiltuani MMS-viestit toimivat!
Samoja ongelmia on ollut MMS viestien kanssa sen Saunalahti  9, versio 4.2.1 päivityksen jälkeen. Mutta olen huomannut ihmeellisen asian. Kun yritän lähettää kuvaa joka on otettu puhelimen varsinaisella kameralla, se ei tule ikinä perille. Mutta kun lähetän kuvan joka on otettu ns. videopuhelukameralla niin ne kuvat menevät perille. Pystyn kyllä vastaanottamaan kuvaviestejä. En tiedä missä vika mutta alkaa vituttaan tälläinen. Olisi kiva saada tähän ongelmaan apua...
Onkohan Verkkoasetuksissa kohdassa Matkapuhelindataverkko ja MMS-viestin enimmäiskoko jotain tekemistä tämän ongelman kanssa? Jos enimmäiskoko on vaikka liian pieni... tai jotain?
Mulla tulee MMS:t iPhoneeni linkkinä koodin kanssa, sitten joudun menemään nettiselaimella annettuun osoitteeseen ja syöttämään koodin, että saan MMS-viestin auki. Missä vika, liekö joku liittymän asetus? Ei vaikuta minusta puhelimen asetusten aiheuttamalta "vialta", mutta en ole varma?
Käyttäjätaso 3
Tommmi, olethan lähettänyt iPhonellasi ainakin yhden multimediaviestin? Multimediaviestien vastaanotto ei onnistu, ennenkuin yksi viesti palvelun "aktivoimiseksi" on lähetetty.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
MMS-viestejä kätevämpi tapa on Messenger tai sähköposti. Lähetä vaikka koko vuoden kuvat sähköpostilla haluamallesi vastaanottajalle jopa 4.90 eurolla kuukaudessa!

Jos joku tämänkin jälkeen haluaa sinulta MMS-viestinä kuvat, pyydä häntä kustantamaan. Voit olla täysin varma, ei halua enää tämän jälken. 😉