Kysymys

iPhone 5S iMessage lakkasi toimimasta

  • 12 kesäkuu 2014
  • 2 kommenttia
  • 15541 katselukerrat

Onko Saunalahdella (Elisalla) tehty jotakin sellaista, joka on saattanut vaikuttaa iMessage toimintojen aktivointiin ja yleiseen toimintaan Applen tuotteissa?

Huomasin kuluvan viikon maanantaina (9pv), että käytössäni oleva iPhone 5S ei enää lähettänytkään iMessageja (enkä voinut niitä myöskään vastaanottaa).

Lähdin selvittämään ongelmaa ensin Applen oman tukisivuston kanssa ja kokeiltuani kaiken mahdollisen (mukaan luettuna koko puhelimen nollauksen ja käyttöönoton täysin 'uutena' laitteena) ei iMessaget lähde päälle.

iMessage -palvelun aktivointikaan ei mene läpi niin jouhevasti kuin ennen vaan vie useamman kymmentä minuuttia - palvelun aktivointi edellyttää asetus'teksti'viestien lähettämistä, jotka ovat operaattorin (Saunalahden) vastuulla.

Tässä nyt ei enää oikein keksi muuta, kuin päällä seisomista - iMessage ja Facetime toimivat ilman mitään ongelmia, mikäli käyttää pelkästään iPadejä ja tietokoneita joissa ei ole puhelintoiminteita eikä myöskään kytköstä puhelinnumeroon, mutta puhelimessa tuntuu olevan nyt jokin totaalisen ruvella.

Ja siis kuten sanoin, on laite nollattu täysin tehdasasetuksille ja yritetty ottaa käyttöön uutena laitteena, tällöin ei pitäisi mitkään asetussotkutkaan vaivata laitetta tai sen yhteyksiä.

Vinkkejä otetaan vastaan, käytössäni iMessage on lähes elinehto!

-Mac

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Ei ole ainakaan tällä hetkellä tiedossa mitään yleistä vikaa, joka estäisi iMessage-viestien toimivuuden. Ilmeisesti puhelimen mobiilidatayhteys toimii muuten ok? Olisiko sinulla mahdollisuutta kokeilla sim-korttia toisessa iPhonessa?

Kuinkas muut palstalaiset, jotka iPhonea ja Saunalahtea käyttävät, voimivatko viestit normaalisti?
SIM kortti ja sen data toimii kyllä moitteetta.

Tein illan ja yön aikana lukuisia testejä ja kavensin häiriötä - nyt olen lähes varma, että ongelma onkin Applen päässä ja siinä, miten puhelinnumeroni on reititetty iMessagen taustajärjestelmissä.

Jos esim. otan puhelimen käyttöön täysin "uutena" eli tyhjennän siitä aivan kaiken sisällön, en liitä sitä Apple ID:n taakse ja ainoastaan aktivoin iMessage -toiminnallisuudet eivät iMessaget toimi mihinkään suuntaan. Ainoa yhdistävä tekijä tässä on, puhelinnumero, muutoin laite ja sen firmis "uudet".

Nyt tartteis keksiä, millä kummalla nollaan/resetoin/poistan numeroni reititykset ja tiedot iMessage:n järjestelmistä 🙂

Osallistu keskusteluun