Kysymys

iPhone 5s ja iOS 7.0.3 näyttää "elisa 4G" eikä "elisa LTE"

  • 28 lokakuu 2013
  • 3 kommenttia
  • 5124 katselukerrat

Moi,

Kaverilla on iPhone 5s iOS 7.0.3:lla ja Soneran LTE-liittymällä ja tällä lukee puhelimen yläkulmassa "Sonera LTE". Mulla on Elisan yritysliittymä LTE-tuella ja mulla lukee "elisa 4G". Samalla tapaa myös Settings - Cellular -valikossa on vaihtoehto "Enable 4G" kun kaverin luurissa näkyy Soneran kanssa "Enable LTE".

Onko tämä nyt joku operaattorin määrittelemä asetus, että iPhoneissa näkyy Elisalla LTE-verkko 4G-tunnuksella vai tarkoittaako tämä sitä, että en ole oikeassa LTE-verkossa kiinni, kun mulla lukee 4G yläkulmassa?

Kiitos ja anteeksi.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Luultavasti kyse on vaan Elisan asetustiedoston määrityksestä eli siellä LTE teksti on laitettu 4G tekstillä.

Oletko testannut esim speedtest:llä että laite siirtää 4g nopeudella?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Elisa tekee vaikeaksi saada tietää onko yhteydessä aitoon LTE-verkkoon vai vale-4G-verkkoon. Pirkkalan kunnassa vale-4G-verkko LTE-alueella ei ole mikään uusi asia. Operaattori kun mainostaa 3G Dual Carrier -verkkoa huijaamalla asiakkaat että kyseessä olisi 4G-verkko. Pahinta on, että juurikin iPhonen sisäistä sydäntä muokataan näyttämään LTE-verkkoa 4G:nä, jona se muuten näyttää myös 3G DC -verkon ettei asiakas vain valittaisi että LTE-verkkoa ei ole vaikka kartta sanoo muuta!

3G DC -verkko forever!
Testasin nyt Speedtestillä toimiston edessä jossa tuo 4G yläkulmassa lukee, niin sisään tuli 54Mbps ja ulospäin pukkas 21Mbps eli ilmeisesti LTE-verkossa kuitenkin ollaan nopeuden perusteella. Miksihän tuo ei sitten tuota LTE-tekstiä näytä, erikoista ja mielenkiintoista. 🙂

Osallistu keskusteluun