Vastattu

Iphone 6 ja verkko 244-21. Puhelin ei soi eikä siihen tule viestit

 • 9 lokakuu 2014
 • 1 kommentti
 • 15203 katselukerrat

Ostin Iphone 6en ja tämän mukana tein uuden 4G-liittymän, kortti luonnollisesti tuli postissa. Vaimo teki samat, mutta osti 5C:n. 

Omassa liittymässä ei toiminut MMS-viestit (vastaanotto toimi), mutta lähettämään ei pystynyt. Tämä korjaantui vaihtamalla sim-kortti uuteen, koska saunalahti nosti tämän osalta niin sanotusti kädet pystyyn. Muutenhan tuo kortti toimi omassa puhelimessani hyvin, pystyin jopa vastaanottamaan puheluita, puhelimella! Kiva juttu, olinhan käyttänyt jonottamiseen aikaa puhelinpalvelussa yhteensä viikon ajalta noin 5 tuntia (jokakerta jonotusaika piti olla vain 6-10 min).

No ajeltiin äsken sitten 80km ja käytiin hakemassa molemmat uudet kortit. Muuten kiva, mutta enää ei voi vastaanottaa puheluita eikä viestejä koska verkkona näkyy 244-21 ja tämä molempien puhelimissa. Tämä ongelma oli vaimon puhelimessa alusta alkaen, oma puhelimeni ei kyseistä verkkoa edes löytänyt ennen tätä uutta korttia vaan pysyi "saunalahdessa" ja toimi moitteetta. 

Naamakirjan ihmeellisessä maailmassa saunalahden tukihenkilö kertoi tämän olevan vain kosmeettinen haitta. Omasta mielestäni se ei ole sitä jos puhelimeen ei voi soittaa. Äsken soittelin taas asiakaspalveluun ja vika on kuulemma puhelimeni käyttöjärjestelmässä. 

Jos puhelin toimii 2 viikkoa moitteetta soittamisen osalta ja onglemat alkaa minuutin sisällä uuden kortin laittamisesta puhelimeen niin epäilen, että vika on edelleen saunalahdessa. 

Tietäiskö nyt oikeesti joku mitä pitää tehdä vai haenko toisen liittymän jostain. Menny vähän maku näihin vikailmoituksiinkin kun kukaan ei ole palannut asiaan kertaakaan. Puhelimen saa toki verkkoon kun sen manuaalisesti valitsee, mutta ei sen näin kuulu toimia. 
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ammattimies 10 lokakuu 2014, 16:45

 • Ongelma kuulostaisi korvaani tältä.

  Yksi keino, mitä voit nyt kokeilla on manuaalinen verkon haku, tai liittymän verkon pakottaminen 3G:hen.
 • Katso alkuperäinen viesti

  1 kommentti

  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Ongelma kuulostaisi korvaani tältä.

  Yksi keino, mitä voit nyt kokeilla on manuaalinen verkon haku, tai liittymän verkon pakottaminen 3G:hen.
 • Osallistu keskusteluun