iPhone 6s ja 6s Plus: Virallinen tiedotus- ja odotusketju

  • 29 September 2015
  • 528 kommenttia
  • 42246 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

528 kommenttia

Odotus oli suuri... Ja tuskainen... Mutta kun viimeinkin sain viestin puhelimeeni, että päivänä 2.9 klo. 6.40 ennakkotilaamani Iphone 6S Gold on postitettu, sain vihdoin huokaista helpotuksesta. Tosiaan kun tässä miettii niin ei ju**lauta kun olen itsekkin ollut tyhmä tämän Elisan toiminnan haukkumisesta. Suomi kuului yli 40 muun julkaisumaan joukkoon toisessa julkaisuaallossa joten jokainen pystyy varmaan hyvin miettimään kuinka monta tilausta on tehty ympäri maailmaa ja voi olla lähes 100 varma siitä, että Applen suunnitelma/tavoite ei ole jakaa kaikkia puhelimia hetimiten Elisan verkkomyyntiin suomeen. Suomessakin on monta muuta operaattoria ja yritystä jotka tilaavat Applelta puhelimia samalla tavalla kuin elisa joten ne jaetaan tasapuolisesti kaikille. Voisin jopa uskaltaa väittää, että Elisa sai Iphone 6S tilauksia eniten joten siks tilauksissa myös kestää kauimmin. "ennakkotilaus" ja myyntilause "tässä jonossa ei ohitella" kuulostaa typerältä. Totta nuo kumminkin ovat, jos tilasit puhelimesi ennen julkaisua se on ennakkotilaus, myöskään kukaan ei saa samaa puhelinta elisalta minkä olet tilannut jos hän on tilannut sen sinun jälkeen. Puhelimia ei ikävä kyllä myöskään pystytä lähettämää jos niitä ei vain kertakaikkiaan ole, taulukoita yms välitietoja on oikeasti turha päivitellä, koska mitä teet sillä tiedolla? Se lisää vain omaa tuskaasi kun joudut miettimään, että koska puhelimeni tulee, missä se on, kauan kestää jne. Ole kärsivällinen ja odota. Jos taulukossa näkyy että arvioitu toimitus/saatavuus on esimerkiksi viikolla 45, odota. Apple ei varmasti pidä kaikkia miljoonaa tilaajaansa ajantasalla siitä missä vaiheessa puhelimet ovat tulossa yms. Jos puhelin on saatavana ennen arveltua aikaa saat siitä kyllä viestin. Kiitos :DDD
Käyttäjätaso 2
Tilasin eilen 128gb plussan kultaisena, ja luki että muutama jäljellä. myös dna:lla oli kultaisia ilmeisesti tullut. onko mahdollista että lähtee pian matkaan?
Viimesimmän taulukon mukaan uusien tilauksien arvioitu toimitusaika tuon puhelimen osalta on viikolla 47, joten hetken taiat joutua ootteleen. Verkkokaupan tiedot saatavuudesta ei piä paikkaansa.
Jep... Samaa mieltä oon Bron kanssa monelta osin. Elisa on itse lupautunut vapaaehtoisesti päivittämään tota listaa tänne joka maanantai, joka siis aina herättää lisää kysymyksiä ja ETENKIN sitä odotuksen tuskaa... :D

Kyllä ne luurit sieltä aikanaan valuu...
Oliks tää Bro:n viesti Elisalla työskentelevän postaus? Jotenkin alkoi haiskahtamaan.. :smileyhuh::smileycheesy:
emel kirjoitti:
Oliks tää Bro:n viesti Elisalla työskentelevän postaus? Jotenkin alkoi haiskahtamaan.. :smileyhuh::smileycheesy:

Jaa.. Mun mielestä toi on vaan maalaisjärkeä. 

Tänään pitäisi itsekin saada puhelin vihdoin kouraan, kun eilen lähetysviesti tuli. Itse en muista arvostelleeni Elisan touhuja muuten kuin sillä, etteivät puhelimet olleet näkyvissä silloin 0.01 niin kuin piti ja siitä että kaikki 6s 64gb rosegoldit tuntuivat menevän yrityksille. Mutta on aika hupaisaa kuinka jengi raivoaa siitä että Elisa on hoitanut homman huonosti jne jne jne, kun sillä ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa siihen miten paljon Apple laitteita toimittaa. Jotenkin tuntuu ettei Suomi ihan ole siellä prioriteetti numero yksi.
Näinkin se juuri menee, että Elisa ei voi vaikuttaa siihen miten niitä puhelimia tulee. Kyllä itteenikin tympäs kun jouduin kolme viikkoa venaamaan luuria ja se tulee nyt iltapäivällä noudettavaksi postiin - mutta on se odottaminen sen arvoistakin. Se on aikaisempina vuosina ollut joka kerta tätä samaa odottelua, joten melkeimpä ennakkotilaajien on asennoiduttava niin, ettei ekasta eikä välttämättä toisestakaan kaikille riitä 🙂 Kuten just joku sanoki, et 9.10 yli 40 maata sai iPhonet myyntiin joten siinä on jo aika pirusti työnsarkaa Applellekin. Elisa tekee varmasti voitavansa puhelimien suhteen.
Tilasin 14.10. iPhone 6s 64gt spacegrayn, niin ilmeisesti odotettava jonkin aikaa? Lueskelin että jonkinlaista "ruuhkaa" toimituksissa..No, odottavan aika on tunnetusti pitkä ????
Onko kenellekkään, joka tälle päivälle puhelinta ootteli, niin tullut vielä perille saakka? Odottavan aika on tosiaan todella pitkä näin vapaapäivänä.....
Hah vartti meni niin tuli viesti, että puhelin perillä 😃
En ole Elisan henkilökuntaan kuuluva. Olen jo kolmena vuotena kokenut tämän saman niin ajattelin vain vähän avata asiaa siitä että emme ole ainoita jotka niitä puhelimia tilaa, saatikaan ne puhelimet eiväy ole ainoita tavaroita mitä kuljetetaan maailmalla ja suomessa joten ruuhkaa varmasti on. Yhden ainoan vinkin voin antaa minkä kylläkin kaikkien jo luulisi tietävän, jos haluat maailman suurimman ja halutuimman brändin puhelimen ensimmäisten joukossa sinun täytyy iskeä tilaus samalla hetkellä kun se on mahdollistettu tekemään. Itse yritin tätä myös kello 0.30 asti, mutta ei elisa saanut puhelimia sivustoilleen. johtuuko tämä kenties siitä että verkko niin jumissa ettei saatu ladattua sivuille mitään suuren kävijämäärän data kuormittamisen takia en tiedä?
Soitin sinne Soneralle ja 16gb puhelimia kannattaa tiedustella myymälöistä. Olis irronnut heti tänään mukaan Helsingin keskustasta. Harmi vaan, että ittelle tulossa 64gb. Niitä eivät vielä uskaltaneet lupailla, jonolistalle olis päässyt.
my friend ordered the DNA last Friday and received on Monday!  I'm going to cancel my reservation now!
Sama here. I ordered last friday and got it at monday.
Tilasin APPLE IPHONE 6S PLUS 128 GT kultaisen 2.10. klo 14:09 Toivottavasti saan sen vielä tällä viikolla :D

16.10 sain elisalta viestin sen jälkeen ei ole kyllä tapahtunut mitään valitettavasti. 

Hei, saatavuushaasteiden vuoksi tilaamasi iPhone-puhelimen toimitus viivästyy. Valitettavasti emme pysty kertomaan tarkempaa toimitusajankohtaa. Toimitamme tilauksesi heti, kun saamme puhelimia varastoon. Puhelimien toimitusaikatilannetta voit seurata Elisan Palstalla osoitteessa: .... Saat vielä tekstiviestin, kun laitetilauksesi on toimitettu. T. Elisa
Käyttäjätaso 1
Itselle tulossa ensimmäinen iPhone koskaan, enkä osannut odottaa tällaisia ruuhkia, tai edes tiennyt, että uusin malli on näin uusi.

Olen ollut toisen operaattorin asiakas ja luonnollisesti lampsin heidän liikkeeseensä uuden puhelimen toivossa. Nykyinen puhelimeni hajosi, joten uuden saamiseen on siksi tavanomaista suurempi hoppu. Tämän toisen operaattorin myyntipisteessä sitten minut vastaanotti aika tympeä miesmyyjä, joka totesi heti asiani kuultuaan, että "Ei noita oo koko kaupungissa, eikä koko maassakaan varmaan montaa. Meillä on vain näitä 16-gigaisia, osta tällainen.". Kyselin, koska mahdollisesti on tulossa lisää suuremmalla muistilla olevia (että meneekö todennäköisesti päivä, viikko, kuukausi vai meneekö ensi kesään: jotain arviota siis edes toivoin), johon vastattiin, että "Ei me kuule voida tietää, mut ehkä jouluks tulee meidän liikkeeseen muutama.". Puhelinta ei mitenkään myöskään voinut ennakkotilata, vaan pääsi ainoastaan listalle, jolla olijoille ilmoitetaan sitten, kun ne "muutama" puhelin "jouluksi" tulee. Siitä sitten kilpajuoksua liikkeeseen katsomaan, ehtikö ennen kuin joku muu on hakenut viimeisenkin saatavilla olleen. Näin ollen ei tietysti ole mitään varmuutta, että uuden puhelimen voisi saada esimerkiksi jouluun mennessä. Liikkeessä ei ollut myöskään vanhempia malleja (edes kutosia) kuin yksittäisiä 16-gigaisia eikä niitä kuulemma enää koskaan ole tulossa lisää, koska "ei niitä enää kukaan halua ostaa". Hämmentävää.

Niinpä olin todella ihmeissäni, kun löysin tämän ennakkotilausmahdollisuuden osamaksuineen päivineen täältä, kun kilpailija ei muka pysty tätä tarjoamaan ja lisäksi liikkeessä annettiin ymmärtää, ettei ennakkotilausta pysty tekemään minkään muunkaan myyjän liikkeessä/sivustolla. Lisää äimistelyä aiheutti tämä, että täällä tarjotaan näin hyvin tietoa myös siitä, milloin seuraavat puhelinerät todennäköisesti ovat saatavilla.

Mutta mistä johtuu se, että nimenomaan iPhoneja saadaan kauppoihin niin hitaasti ja vähän kerrallaan, että pitää jonottaa? Onko tämä pelkästään markkinointikikka Applelta, ostovimman lietsomista?
Pakko myöntää, että olen yllättynyt tällaisesta toiminnasta Elisan ja Applen osalta, vaikka monenlaista on tullut aiemminkin vastaan. Miksi myydään "ennakkona" puhelimia, joita ei edes tiedetä milloin saadaan? Ja aivan naurettava tuo varastostatusten virheellisyys! Ihmiset luulee, että saavat puhelimen samalle viikkoa ja sitten ylläripylläri aikaisintaan vko 46. 😃 😃 Ois koodarille töitä Elisan verkkiksessä. :D

Tässä ehtii nähdä vielä monta märkää unta uudesta puhelimesta ennenkuin se 6S 64 Gt Rosegold on kourassa. Onneksi en mennyt hyvässä uskossa tilaamaan uutta SIM-korttia.
Tilasin maanantaina 19.10.2015 elisan nettikaupasta iphone 6s 16gt ruusukultaisena ja mietin kauan toimituksessa menee? Täälläpäin Suomea puhelin on ainakin loppuunmyyty..
Uutena asiakkaana minä innoissani tilasin 6 ässän kun toimituskin oli vain 1-2 päivää. Toimitus sitten todellisuudessa muuttui luultavasti 3-5 viikoksi Tulihan tässä vähän huijattu olo mutta ei auta kuin odottaa. Toivottavasti vaan ei enää kovin kauan...
Niin itse tilasin DNA:lta aamulla 6s 64 Gt Rose Goldin ja hetki sitten tuli lähetystunnus tekstarilla. Että kannattaa kyylätä noita DNA sivuja kun ne myy mitä niillä oikeasti on..Nyt oli 64gt rose goldit jo loppu mutta space greyta näyttäis olevan vielä
Käyttäjätaso 1
Tilasin itse myös DNA:alta 6s plus 128GT hopeisena. Katsotaan kumpi onnistuu lähettämään puhelimen nopeammin. Ennuste täällä Elisalla viikolla 46 eli 2,5 viikkoa, DNA:alla 2 päivää.
Käyttäjätaso 1
Mulle just DNA:lta sanottiin, että tulee seuraavan kerran "ehkä jouluksi" liikkeisiin ja nettikauppaan. Mulle tämä ennakkotilaussysteemi sopii sen vuoksi paremmin, että ei tarvitse vahdata nettikauppaa tai yrittää tähdätä liikkeeseen käymään just silloin, kun puhelimia tulee, vaan voin luottaa siihen, että se tulee sitten jossain vaiheessa. Mutta Elisan nettikaupan varastosaldoasia on kyllä ala-arvoisesti toteutettu, siitä olen monen muun kanssa yhtä mieltä: asiakas luulee saavansa puhelimen heti tilattuaan, kun saldo näyttää jäljellä olevia kappaleita. Mä tosin tilasin omani tietoisena jonotuksesta, kun keskustelin ensin asiakaspalvelijan kanssa chat-ikkunassa ja hän tuosta kertoi. Jollekin toiselle sopii tottakai paremmin tuo itse aktiivisesti puhelimen etsiskely ja nettikauppojen päivittäminen. Onneksi on näitä erilaisia vaihtoehtoja.
Onks kukaan saanu normikoon 64gigasia rosegoldeja vielä .. Ärsyttää oottelu. Tilasin vast 5.10 et saan varmaa ehkä jouluksi hyväl tuurilla
En ymmärrä jos lukee että varastossa on puhelimia, mutta kaikkialla sanotaan että ne ovat loppu ? Eli mites asia on oikeasti ?
Eeho kirjoitti:
Onks kukaan saanu normikoon 64gigasia rosegoldeja vielä .. Ärsyttää oottelu. Tilasin vast 5.10 et saan varmaa ehkä jouluksi hyväl tuurilla
Mihin aikaan tilasit? Itse tilasin 14:36 ja aion tulla laittamaan tänne viestiä sitten kun joskus saan sen odotetun viestin 🙂